Musi byt sobasny list overeny notarom v pripade zmeny OP?

Ahojte kocky, idem si vybavit novy obciansky po svadbe a neviem, ci staci sobasny len ako kopia plus original k nahliadnutiu alebo musim mat kopiu overenu aj notarom. Poradite prosim? Dakujem vopred!
Odpovedať
Ahoj, myslim, ze Ti bude stacit iba kopia a pripadne si zober original k nahliadnutiu. Mne stacila iba kopia.
Odpovedať
Profilova fotka
Sobášny list policajtov až tak veľmi nezaujíma, na môj sa ani nepozreli. Podstatné je, aby matrika poslala hlásenie o sobáši do okresného mesta na políciu a aby to policajti nahodili do ich systému. Moja rada- neísť na políciu doklady meniť hneď ten týždeň po svadbe, lebo sa môžeš prebehnúť zbytočne ako ja. :-/ Nám to nahodili až po 3 týždňoch.
Odpovedať
nie je nutné aby si žena vybavila OP hneď po vydaní sobášneho listu?
Odpovedať
Ja som nepotrebovala uradne overenu kopiu.. Zober si len normalne prefoteny a original k nahliadnutiu. U policajtov aj tak vypisujes ziadost.. Neviem, to nahlasovanie matrikou sa mi nevidi, neviem ci dokonca nie je povinnost ist si vybavit obciansky do tyzdna. Necakala by som.. Ale asi zalezi od okresa k okresu.. A nezabudni na poplatok! Ak by si mala platit este aj za notarsky overenu kopiu, zvysilo by to o dost naklady..
Odpovedať
Sobasny list staci original k nahliadnutiu, oni si tam tu kopiu aj tak nenechajú
Odpovedať
Profilova fotka
ja som isla na policiu hned v pondelok. zobrala som si original sobasny list. ziadny problem som nemala. a v stredu som uz mala novy obciansky aj vodicsky.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez isla hned v pondelok s original sobasnym listom a mala som OP do dvoch dni hotovy..na policii si kopiu nerobia, len sa pozreli na sobasny. Neviem o tom, ze by matrika musela nahlasovat na policii nejake udaje na to, aby ti vydali novy OP
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Podľa zákona sa každá úradná zmena má nahlasovať do 8-mich kalendárnych dní, takže to nahlasovanie matrikou na políciu a čakanie, kým oni nahodia niečo do systému, je somarina. Veď vy tam idete s tým, že sa preukážete sobášnym listom a oni si to na základe toho zmenia v systéme. Takže takéto veci treba riešiť čím skôr :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?