Kto mi vydá občiansky s trvalým pobytom v Čechách?

Prosím možete mi poradiť, chcem si nechať slovenské občianstvo ale trvalý pobyt chcem mať v ČR. Kto mi vydá OP s trvalým pobytom v ČR? Každá rada mi pomože. Na akom úrade mi poradia? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefina_82 skoč na magistrát a oni ti určitě poraděj ;)
Odpovedať
@claire90 Pytala som sa na policii, kde vydavaju ceske OP, tam ma poslali na cizinecku policiu. V jihlave na cizineckej policii tiez nevedeli poradit.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefina_82 když nevědi sami úřady, tak je to špatný ... já bych ti mohla říct jenom co mě řekli o stěhování do Německa, nebudu mít žádnou občanku a prokazovat se můžu kusem papíru o trvalým pobytu tam a pasem, ale to je jiný případ.. :)
Odpovedať
@claire90 mozno to bude rovnake :-) pas ti vydali bez OP? je v pase trvaly pobyt?
Odpovedať
@jozefina_82 do pasu sa trvaly pobyt neudava.. nato je OP..
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefina_82 no stěhovat se budu příští týden, takže pak teprve uvidím jakej to bude úřednickej šiml teprve, ale tohle nám říkala paní na matrice, když jsme tam byli s papírama na svatbu, tak snad o tom něco ví :) :-D jinak pas by ti měli asi vydat na úřadě kde máš psaný trvalej pobyt v OP teď podle mě.. :)
Odpovedať
@jozefina_82 skus precitat tu...http://www.mvcr.cz/clanek/osobni-doklady-642319.aspx
Odpovedať
@claire90 nám neporadili na matrike, pytali sme sa v ČR aj na SR
Odpovedať
@katmi ďakujem, hneď idem čítať :-)
Odpovedať
ahoj, v prípade, že si Slovenka, a máš slovensky OP, a chces získat trvaly pobyt v česku, tak musíš na urad ministerstva vnitra - odd. cizinecké policie kde doloziš doklady - ako su nájomná smlouva - s platnostou viac ako pol roka, kde momentálne si v ČR, pak platný OP, pak potvrdenie z zdravotnej poistove, že si platiš pravidelne zdravotné poistenie resp. tvoj zamestavatel - a musi to byt suvisly čas 5 rokov. a potom k tomu este, kde bude tvoj trvaly pobyt potvrdenie od majitela adresy, že ti "bude poskytovat dlhodobé ubytovanie". - tento formular ti vydaju na cizineckej policii. Ale háčik je v tom, že slovensky OP s českym trvalým pobytom ako kartička neexituje. Po vydani trvalého pobytu musíš nahlasit zmenu na prislušnej policii doma na Slovensku, a oni ti ho vezmu.Česko ti vyda nejaky modry papier, že maš trvaly pobyt. takže OP mat nebudes. Preto je doležite aby si mala platny pas, pretoze bez plateho pasu nebudes moct existovat v česku. ten modry papier nenahradzuje OP. je to len potvrdenie.To su moje uplne čerstve informacie, pretoze to iste som riesila ja teraz. nakoniec som to s trvalym vzdala, a necham si slovensku trvalu adresu. ahoj, dufam, ze ti to pomoze. a drzim palce.
Odpovedať
@laverra ďakujem krásne, veľmi si mi pomohla.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefina_82 podla mna OP mat nebudes, musela by si mat ceske obcianstvo
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jozefina_82 není zač, :-)
Odpovedať
@majusqa77 ja si tiež myslím, že tam bude nejaký takýto zádrhel
Odpovedať
@jozefina_82 možno skús ísť na to cestou, že si najskôr vybavíš prechodný pobyt, v niektorých štátoch to tak funguje, že keď máš povedzme pár rokov prechodný pobyt na danej adrese, potom sa ľahšie aj jednoduchšie dá vybaviť trvalý (v niektorých prípadoch dokonca musíš splniť túto podmienky), ideálne je ale sa informovať niekde na kompetentnom mieste
Odpovedať
@cathy83 ja už prechodný pobyt mám, ale neviem ako je to potom s dokladmi
Odpovedať
Profilova fotka
holky, ja už to mám za sebou, riešila som to pred 2 rokmi, v Čr som už 8 rokov. Presne tak a ko to popisovala laverra to prebieha, nie je to nič strašne, zvladla som to uplne v pohode. Trvaly pobyt v ČR pokial tu chceš zostat ako ja ma svoje vyhody...napr. dochodok prip. po manzelovi ked zomrie, hypoteku ked si budes brat, socialne davky atd. Ono sa ti to možno teraz zda zbytočné, ale aby si si za pár rokov nenadávala...tod moja rada ;-) treba mysliet i na neprijemne veci, potom nas tolko nezaskocia:) EU je fajn, ale niektore predpisy a vyhody z nich plynuce su stale viazane jak na obcianstvo, tak na trvaly pobyt. Napr. prispevky na penziu alebo stavebne sporenie, ivestovanie do akci...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Nechapem preco je to v Cechach take komplikovane,ja som sa ozenil minuly rok zobral som si cesku a teraz musim zistit niektore veci ohladom trvaleho pobytu v Cechach,skoda je to ze ked poziadam o ceske obcianstvo nemozem si nechat slovenske,je to svinstvo,hlavne kvoli podnikaniu budem potrebovat ceske obcianstvo,ale budem sa musiet rozhodnut,prechodny pobyt mam uz davno,ked tu clovek nema trvaly pobyt nevybavi nic ani auto si nemozem kupit a nevybavite nic.
Odpovedať
@marecekk333 musím trochu oponovať, s prechodným pobytom sa dá vybaviť skoro všetko (hypotéku sme vybavili cez snúbenca - Čecha, takže toto neviem presne, či by šlo, ale byt je napísaný na nás oboch), ale pôžička, nákupy na splátky a aj kúpa auta sa dá bez väčších problémov absolvovať len s prechodným pobytom, mám to všetko osobne odskúšané :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?