Je platný krstný list starší ako 6 mesiacov?

Poprosím o info, ako je to s krstným listom vyžiadaným skôr ako 6 mesiacov pred svadbou, keďže by sme už chceli rezervovať kostol. ďakujem za odpovede ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si kostol rezervovali bez krstného listu, boli sme za kňazom, napísal nám rezerváciu, ďalej musím ísť za mojim kňazom kde patrím, aby to potrvdil alebo niečo také, a krstný list si vyžiaať až 3 mesiace pred termínom lebo inak je neplatný. v kostole sme boli pred týždňom takže toto sú čerstvé info :)
Odpovedať
My ideme kostol rezervovat az v januari, svadba bude v auguste 2016. Krstne listky vsak uz mame vybavene, pretoze moj buduci manzelik je z vychodu a chodime tam raz za uhorsky rok, takze ked sme tam boli teraz koncom augusta, rovno sme to vybavili. Chceli sme kostol rezervovat uz teraz, aj som volala s fararom, ale povedal, ze mame prist v januari a ked som mu vysvetlila situaciu a ze krstne listy budu v januari neplatne, povedal ze v pohode, staci sa pripomenut, ze to my sme s nim vtedy v septembri volali... Takze ano, najviac 3 mesiace mozu byt stare, ale zavisi aj od ustretovosti. Ten nas povedal, ze nas uz nebude znova posielat na nase fary, tak hadam tento posol bozi neklame ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, aj my máme rezervovaný kostol na 2016, krstné listy máme doniesť najskôr 3 mesiace pred svadbou, lebo inak sú neplatné. Dokonca je možné, aby ti tento krstný list vybavil niekto namiesto teba - rodičia, babka, takže nerobia s tým problémy :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@monf ja som v tej istej situácii, budúci manžel je z východu - tam ideme teraz v auguste, svadbu budeme mať budúci rok v auguste, na fare nám povedali, že stačí prísť v januári s krstnými listami nie staršími ako 6 mesiacov..lenže ako tu teraz čítam, tak nechápem, či nemôžu byť staršie ako 6 mesiacov ku dňu, kedy pôjdeme na faru - čiže v januári, alebo ku dňu sobáša, čiže k 5.8.2017? Môžete mi prosím poradiť? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?