Je nutné dostaviť sa na matriku osobne?

So snubencom byvame v zahranici takze absolvovat 7 hodinovy let, ukazat dokumenty na matrike a ist naspat a potom zasa prist za dva tyzdne na svadbu sa nam zda trochu neprakticke. Posielal uz niekto naskenovane doklady na matriku? Je to mozne takto riesit? Musia byt pritomni obidvaja manzelia? Este aj ked jeden z nich je cudzinec?
Odpovedať
Profilova fotka
@barbara47 ahoj, co ja viem, tak na matriku treba prist osobne a vyplnit formulare priamo pred nimi. teda aspon nam tak bolo povedane. ze neda sa to mailom poslat, ani nijak inak, jedine osobne. a musia prist obaja. plus ked je partner cudzinec tak ten musi priniest rodny list, doklad o pobyte a este paru dalsich dokladov, samozrejme prelozenych do slovenciny overenym prekladatelom. skus si ale zavolat na matriku vasho mesta, mozno to budu vediet nejako obist, i ked dost pochybujem. good luck!
Odpovedať
mne povedali, ze musime prist obaja a aj s rodnymi listami
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak. Je nutnost aby ste sa tam dostavili obaja, osobne...
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako pisu baby treba tam ist osobne
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý ..neviem či je to ešte aktuálne..ale na matriku môžu prísť po doklady a po sobášny list aj Vaši rodičia...To povedali nám..nie je nutné chodiť osobne...oni si na matrike už podľa občianskeho hneď vylustrujú, že sú to Vaši rodičia :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?