Hlásiť zmenu priezviska po svadbe, ak priberiem nové?

a treba teda meniť aj doklady, ak si nechám svoje priezvisko a priberiem manželove?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak menis priezvisko, tak treba menit doklady. Ak sa nebudes volat len svojim priezviskom, ale aj manzelovym, je to zmena, ktoru musis ohlasit.
Odpovedať
neviem ci to zakon povoluje nechat si obidve..?
Odpovedať
Ja som to riesila teraz - zmenit treba všetko :) A áno, môžeš mať obidve mená, ja mám tak, prvé manželovo bez -ová a druhé moje :)
Odpovedať
Ahojte, ja pokiaľ viem a čo som si čítala zákony, tak s priezviskom máš viacero variánt. Buď si zoberieš manželové (teda bez svojho dievčenského), tam si môžeš zvoliť či chceš bez -ová alebo s -ová. Môžeš si však nechať aj svoje priezvisko - to však bude druhé v poradí, prvé bude manželovo. Pokiaľ viem, tak tu už keď si nechávaš priezvisko svoje + manželovo tak obidve musia byť buď s -ová alebo bez -ová. (Ak sa mýlim, tak ma opravte..). Potom si môžeš dať priezvisko aj svoje, nemusíš priberať manželovo, ale tam už to je o dovolení... A ak si nechávaš priezvisko svoje + manželovo, tak mysli na to, že tvoje deti to tak mať nebudú, budú iba po manželovi..... Asi tak som to ja pochopila.... :-)
Odpovedať
Zuzankar23 ma vo vacsine pravdu,az na to ze ked mas obe priezviska tak nemusia byt obe s ova ci bez.Ja mam jeho bez ova a svoje s ova.vypisovala som nejaku ziadost aby som jeho mohla mat bez ova.a vsetky doklady musim vybehat nove
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Určite všetko zmeniť a všade možne nahlásiť, v práci, v banke a pod. Držím palčeky!
Odpovedať
ahojte chcem sa opytat ci je dajaky poplatok za to ze si dam priezvisko po manzelovi ale bez "ova" svadbu budeme mat na urade a nie v kostole za info dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@15alex2015 nie je poplatok
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak vsetko treba nahlasit aby ste potom nemali nejake zbytocne problemy
Odpovedať
ja by som chcela vedieť, či treba meniť doklady aj vtedy ak si nechávam iba svoje priezvisko....pozerala som OP, kartičku poistenca, dokonca aj pas a neuvádza sa tam stav ( slobodná) z toho mi vychádza že doklady nemusím meniť...stačí nahlásiť zmenu stavu...chápem to správne? Poradí niekto kto tým prešiel, alebo sa vyzná? Ďakujem :)
Odpovedať
ja mam otazku nemozem mat prve svoje a potom manzelove?
Odpovedať
Ahojte, prosím Vás, čo sa týka dokladov, čo treba v akom termíne vybaviť po svadbe? Lebo chceme ísť hneď po svadbe na dovolenku a nevieme, čo musíme rýchlo stihnúť vybaviť, aby sme neprešvihli nejaký termín :) díky
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?