Farár chce od nás licenciu

Profilova fotka
Nevestičky, prosím vás, mate skusenost, farar nam povedal, ze si mame vybavit nejaku licenciu z uradu miesta trvaleho bydliska..viete, co tym myslel ? aj sa plati daco za to ? dakujem :))
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 urcite zavolaj danemu fararovi a jeho sa presne spytaj, ze o co ide.
Odpovedať
@janusa139 isli sme na matriku v našom meste, kde nám vystavili papiere, ktoré sme mali odniesť na faru.....
Odpovedať
Licenciu ti vyda farar z farnosti, do ktorej podla miesta bydliska patris. Je to vlastne povolenie, ze vas moze oddat farar z inej farnosti. A neplati sa za to.
Odpovedať
@janusa139 zbehnes vo svojej farnosti na faru, teda tam skade si a tam Ti vypisu papier, ze suhlasia s tym, ze sa budes vydavat inde.. stalo ma to tri minuty casu a jednu vatikansku menu ;-)
Odpovedať
Nemusi to byt nutne trvale bydlisko, z cirkevneho pohladu ide skor o "dlhodobe" bydlisko, teda tam kde sa zdrziavas a navstevujes kostol. V tej farnosti by vas mal teda (teoreticky) farar poznat, urobit s vami nauky (kedze vas pozna) a potom vystavit licenciu - potvrdenie pre farara z farnosti, kde sa budete sobasit. Aspon takto to bolo vysvetlene nam...neplati sa za to nic (aspon v Prahe kde sme vybavovali my).
Odpovedať
Mne to vysvetili tak, ze ide o "kanonicky" pobyt- cize nepatris nutne do tej farnosti, kde mas trvale bydlisko, ale do tej, kde zijes viac ako 3 mesiace. Myslela som, ze musim mat licenciu z miesta trvaleho bydliska, povedali mi, ze ju nepotrebujem, lebo kanonicky pobyt mam uz inde, ze uz patrim do tej farnosti, kde momentalne zijem a chcem tam mat aj sobas. Takze akokeby stacilo povedat, ze zijes a chodis do kostola tam, kde chces mat sobas :)
Odpovedať
V podstate ide o povolenie farára z miesta trvalého bydliska že povoľuje svadbu teba a tvojho pwrtnera tak kde to chcete mat.
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 ak ste obaja z inej farnosti, tak tym myslel presne to, co pisu predo mnou - musis ist na farsky urad pod ktory patris podla miesta trvaleho bydliska....Alebo myslel to, ze mate ist na matriku a vybavit si povolenie k sobasu - na matrike ti uz presne povedia a daju papiere, ktore mas vyplnit :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@bebetko ahojte, akurat to riesim, tak som rada ze mi to potvrdzujes Bebetko. som z KE, priatel z MT a dlhodobo zijeme v BA - bez trvaleho pobytu. Svadba bude v strede - v Tatrach a povolenie som si bola vybavit v BA na farskom urade - aj ked tu nemam trvaly pobyt. snad sa uz nic neskomplikuje. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
ahoj ,ja som teraz obvolavala farnosti... krstny list si vyzdvihnem tam kde som bola pokrstena ...ale kedze my sme byvali na jazere a teraz sme v Kosickej Polianke a mame este len prechodne bydlisko ,tak licenciu si prevezmem na jazere inde nam ju nedaju ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?