Dovolenka po svadbe ?

Ahojte, chcem sa opýtať :) chceme isť po svadbe na dovolenku, ale neviem ako je to s dokladmi ??? či môžem isť ešte na staré, alebo si ich musím najprv vybaviť ? chceli sme isť hned tak 2,3 dni po svadbe....viete mi niekto poradiť ?? Ďakujem. Ivušik :)
Odpovedať
Profilova fotka
staré doklady - na vlastné riziko (záleží, či budete mať pri kontrolách a na pobyte šťastie) od ďňa svadby sa Ti mení "identita", takže tvoje staré doklady sú prakticky neplatné.
Odpovedať
uz to tu asi aj bolo-ale my ideme na dovolenku 5 dní "po" a na staré doklady. všetko sme museli do zmluvy zadať,takže robiť si nové narýchlo je týmto pádom pre nás nezmysel.kto by mi menil všetky veci na letenke v tak krátkej dobe?v pohode podla mna-mozte ist aj na stare.ved nikto nevie ze ste uz manzelia :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja idem tiež na svad. cestu na staré doklady, pretože: ad 1. ideme v pondelok po svadbe a to ešte ani zápisnica nebude hotová, nieto hotové nové doklady. ad 2. vo všetkých zmluvách, vrátanie poistiek, leteniek mám staré meno (asi ťažko by som ich mohla vybaviť na nové, keď ešte nie som vydatá a nemám teda ani nové číslo pasu) ad 3. matrikárka nám sama povedala, že nikto nemá odkiaľ zistiť, že sme sa vzali, kým nezanesiem zápisnicu na políciu a nepodám si žiadosť o nové doklady. ad 4. sme s matrikárkou dohodnutí, že nám zápisnicu vydá, až keď sa vrátime zo svad. cesty
Odpovedať
@ivusik82 my sme išli tiež nejaké 4 dni po svadbe na dovolenku a na staré doklady. Išli sme aj cez štáty mimo EÚ a pri kontrole nebol žiadny problém.
Odpovedať
@17alisha musim nesuhlasit, nam sobasny list dali hned po sobasi a dokonca ked som hned v pondelok prisla na policiu, tak uz to mali policajti v systeme, ze mam nove priezvisko... Takze nie je pravda, ze policajti to nezistia, kym neprinesies zapisnicu.. Ale nemusite sa bat, mam pocit ze je na to 30 na vybavenie novych dokladov, dovtedy mozes ist aj na stare :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?