Čo všetko treba vybaviť pred svadbou a po svadbe?

Profilova fotka
mensia otazka co potrebujem povybavovat na uradoch 1.pred svadbou 2.posvadbe???? dakujem za kazdu odpoved
Odpovedať
1. Pred svadbou: - matrika - ak bude svadba v kostole tak zaniest papier z matriky do kostola 2. Po svadbe: - matrika (sobasny list) -obciansky preukaz - vodicsky preukaz - zdravotnu poistovnu - socialnu poistovnu (ak si zamestnana tak to vybavi zamestnavatel) - banku (ak uz mas novy obciansky tak nahlasit zmeny v banke) myslim ze je to vsetko :-)
Odpovedať
My máme svadbu v kostole, najprv sme išli za farárom aby sme dohodli termína. Svadbu máme v kostole v Stupave a priateľ je z BA čiže on musel ísť do kostola kde ho krstili a tam mu museli dať potvrdenie pre nášho farára, že bol krstený a že má prvé sv.príjmanie, pozor toto potvrdenie nesmie byť staršie ako 3 mesiace. S týmto potvrdením a údajmi od svedkov (meno, priezvisko, bydlisko, dátum narodenia a povolanie) sme išli zase za našim farárom a ten spísal zápisnicu že sa chceme brať. Potom nás poslal že máme ísť na martiku v Stupave a tam spísať tiež zápisnicu o manželstve (túto zápisnicu podpisuješ po sobáši a to posiela farár na matriku , je to niečo také čosi že sme sa zobrali aj pred úradom a nie len pred cirkvou). No a potom už len treba ísť na 3 sedenia k farárovi pred sobášom (poučenie o manželstve). Snáď som na nič nezabudla. Inak ak si to potvrdenie o prvom sv.príjmaní a krste + údaje o svedkoch vybavíte skôr ako pôjdete dohadovať termín tak ušetríte 1 cestu k farárovi a rovno vám pri dohadovaní termínu napíše zápisnicu.
Odpovedať
Profilova fotka
pred svadbou treba ist na matriku s rodným listom, občianským preukazom --- oboch ..... može ist vybavovat aj iba jeden s vas ... no musis mat vsetky doklady. Pokial bude civilný obrad - vybavte si datum, miesto, cas :-) Pokial svadba v kostole - chodte si najprm dohodnut termín - nezabudnite krsny list (ak nie ste krsteny v tom kostole) a az potom chodte na matriku..... Na matrike vypisete formular - vase udaje, udaje o rodicoch, ci mate spolu deti, ako sa budete volat vy a vase deti , adt Potom vam tam daju pečiatku a hotovo - pokial svadba v kostole - zanesiete to do kostola Vsetko Cca tyzden po svadbe dostanete sobášny list Pokial chces menit trvale bydlisko - tak si ho zmen cez ten tyzden - musis tam ist aj s majitelom domu (pokial ho ty nevlastnis) aj s listom vlastnictva Poto, ako dostanes sobasny list Obciansky Vodicsky Technicak -ak mas auto Poistenie -auto Poistenie - urazove ci zivotne Zdravotna poistovna Asi aj socialka Pokial si nezamestnana - urad prace Banka Mobilny operatori - o2, orange,...., Internet Ak mas nejaku pozicku - cetelem, .... Dochodkove sporenie - piliere - to by mal zamestnavatel A uz asi nic take dolezite :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuvinka2 zdravotnu poistovnu nevybavi tiez zamestnavatel? Treba tam ist? Mne je to sice asi jedno, kedze som sama sebe zamastnavatel, ale mam na to lidi :-)
Odpovedať
@marfushik myslim ze nie, ja ked som sa pytala toho mojho tak mi povedal, ze on vybavuje len socialnu poistovnu ze zdravotnu si musim sama.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuvinka2 @ivca88 @bakajka tak s tym potvrdenim o prijmani mam asi hacik byvam od miesta kde ma kstili asi 150km.......
Odpovedať
Profilova fotka
@domi679 nech to farar oskenuje a posle mailom,.,alebo.prefoti a posle postou... Alebo nech napise tomu fararovi co vas bude sobasit ...ved je 21.st :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?