Čo všetko treba vybaviť na úradoch?

Ahojte, chcela by som sa opýtať, čo všetko je potrebné vybaviť v súvislosti so svadbou na úradoch, plus na akých a asi ako dlho to vybavovanie trvá. Ďakujem :)
Odpovedať
@konvalinkalm : hovorim o cirkevnej svadbe, co bolo povedane mne.Takze pred svadbou(ak uz mate dohodnuty termin s fararom): ziadost o uzavretie manzelstva ku ktoremu treba predlozit vase rodne listy + obcianske preukazy.Treba mat krstny list v pripade ze sa sobasite inde ako ste boli krsteni. Ale cista byrokracia je iba ohladom tej matriky;-)
Odpovedať
@konvalinkalm kedze to mam cerstvo za sebou, tak ti davam info ohladne cirkevneho sobasa s nepokrstenou osobou ;-) 1. zasli sme na faru, v ktorej sme sa rozhodli zosobasit 2. dali nam papier, kde bolo vypisane,co vsetko nam treba: a) osoba, ktora je pokrstena - krstny list + my sme sa rozhodli sobasit inde,ako v mieste tom,kde patrime pod faru, takze nam trebalo este licenciu k sobasu (vybavili sme spolu s krstnym listom na fare, pod ktoru patri pokrstena osoba). Licenciu podpisuje dekan. b) osoba, ktora nieje pokrstena - len rodny list 3. ked sme uz mali krstny list aj s licenciou v ruke, zasli sme na statnu matriku, kde sme spisali uradnu ziadost o uzatvorenie manzelstva ( tu potrebujes rodne listy snubencov + obcianske preukazy) 4. so ziadostou, krstnym listom, licenciou, rodnym listom osoby, ktora nieje pokrstena treba co najskor potom zajst na farsky urad, kde chcete mat sobas, spisete cirkevnu zapisnicu + zaplatite poplatok za sobas (u nas to bolo 30€) takze nieje to celkom pravda tak, ako pise @kristinkaaa, pretoze vsetko nam vsade vybavili na pockanie, nikde sme za nic neplatili, iba uz potom na farskom urade, poplatok za sobas... :-) keby si daco potrebovala este, napis IP,nakolko si temu dala ako diskusiu a neda sa tu odpisat znova... papa
Odpovedať
na farskom urade sa plati poplatok? nam nic nehovorili, len na matrike 66eur,lebo priatel je Cech.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?