Čo musím vybaviť po svadbe?

Profilova fotka
Ahojte baby.Svadbu mame 1.9.2012 v kostole.Co mi treba vsetko vybavit po svadbe?poradte prosim..:)))
Odpovedať
1
2
@sunshine23 http://ozene.zoznam.sk/cl/100296/2497... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katmi dakujem..takze vela toho netreba vybavit..len pockat na sobasny,zmenit priezvysko v OP a ozaj robia to na pockanie ci ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@katmi dufam ze to za tyzden stihnem lebo potom sa vraciame do anglicka kde zijeme..
Odpovedať
@sunshine23 nam povedali, ze sobasny budeme mat o 3dni, cize najblizsiu stredu :-) a OP nieje na pockanie.. maju lehotu do 30dni od poziadania o vydanie OP.. kuk tu http://portal.gov.sk/Portal/sk/Defaul...
Odpovedať
@sunshine23 ale ak by si im vysvetlila situaciu... co ja viem? mozno by sa daco dalo robit s tou lehotou... ale vies ako to je.. zalezi od pracovnicky..ak tam bude sfunena teta napalena na cely svet, ze ona musi byt v robote a otravovat sa s ludmi,tak ti povie, ze zo zakona maju na to tych 30dni a nebude sa s tebou bavit.... ale treba sa kazdopadne vyskustat opytat.. za opytanie nic nedas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hmmm no co uz...esteze mam pas na ktory sa mozem vratit...:)
Odpovedať
švagriná sa tiež po svadbe vracala do UK a OP sa jej posielal dodatočne poštou takže neni s tým problém.
Odpovedať
@sunshine23 ale pas je tiez neplatny,nie? kedze sa vydas a budes mat uz ine meno?? =-) sice zase oni nemaju odkial vediet, ze si sa vydala... hmm...
Odpovedať
Profilova fotka
no preto letim na pas domov aby som sa mohla aj vratit....letenku uz mam aj tak kupenu na moje priezvysko..OP tam necham,mama mi ho potom posle a nabuduce ked priletim tak si zmenim pas..:)
Odpovedať
@sunshine23 no mne napriklad na policii povedali ze ked uz poziadam o vymenu dokladov pre akukolvek zmenu tak vsetky ostatne doklady su neplatne a je to uz zaznamenane v pc a nemala by som vycestovat na neplatne doklady...my sme to urobili tak ze sme mali svadby dve, jednu civilnu kvoli tomu aby som mohla vymenit doklady a druha bola potom v kostole a o tyzden na to sme odchadzali do uk, ale zase na druhej strane je urcene ze si mas vymenit vodicak najneskor do 7dni, op do 15dni a pas do 30dni takze teoreticky by to malo byt este mesiac platne po zmene nie?
Odpovedať
Profilova fotka
no tiez si myslim ze by to malo byt ok....si ma teraz nastrasila trosku...
Odpovedať
@sunshine23 tak my sme napriklad objednali letenky na moje rodne meno a potom nas napadlo ze pri prilete spat budem mat uz ine meno a to sme leteli z polska a v pohode som iba ukazala sobasny list a pustili ma.... ja som pisala priamo cez stranku ministerstva vnutra ze co mam robit alebo ci nemozem dostat nejake prednostne vybavenie dokladov za poplatok kedze letime tyzden po svadbe spat...no a asi na tretikrat sa mi podarilo napisat tu spravu ako si ziadali a odpisali mi vcelku to co som ti napisala vyssie a ze najvhodnejsie je ak si dam dklady pred odchodom do poriadku a ze pas je do 2 pracovnych dni hotovy...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no lenze kolko sa zapati za pas a za zmenu mene na letenke...
Odpovedať
@sunshine23 meno na letenke menit nemusis, akurat sa musis preukazat sobasnym listom a v pohode ta pustia...ja som sa strasne bala ze ma nepustia lebo vies ako to je ze kazdy ti povie inak a inak robi, my sme sa pytali asi 3krat tych tiet co robia v ryanair na letiskach a zakaznym nam povedali ze treba sobasny list...a neboli ziadne problemy ani cez letiskovu kontrolu ani pri odovzdavani batoziny...
Odpovedať
Profilova fotka
@sunshine23 Kamoška robí v cestovke a vôbec nebol problém, keď mala žena pas ešte na svoje pôvodné meno. Stalo sa jej to už viackrát a v pohode. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem kocky..:)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, no presne nad tym rozmyslam. Mesiac po svadbe ideme na svadobnu cestu, teda nove doklady nestiham. Takze vravite, ze to bude OK aj na stare doklady? Ale dieta potom musim dat zapisat muzovi do pasu.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 čo ja viem, tak to problém nebol. Ak odchytím kamošku cestovkárku na FB, tak sa jej ešte presne povypytujem a dám ti vedieť. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petkave OK, nie ze zostanem na letisku a manzel s malym pojdu sami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 joj, to nie... Ja za kamoškou do cestovky behám často, je to krstná mama môjho drobca, a keďže je dosť pracovne vyťažená a my máme času viac, chodievame za ňou do práce. A na 100% som už také prípady videla, keď šla žena na dovolenku s pasom na dievčenské meno. ale pre istotu sa jej opýtam, ako to presne funguje...
Odpovedať
Profilova fotka
@petkave Tak dik. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby ja sa vydavam v piatok a v pondelok rano mam vybavenu matriku, ze mi daju sobasny list, potom s nim bezim do druheho okresu a davam ziadost na zmenu op. sestra bude mat plnu moc na vyzdvihnutie op. v pondelok vecer sa autom vraciame do irska. hned na druhy den letime na svadobnu do portugalska a autom do spanielska. budem behat po celej europe a na stary pas. nemam ziadny stres :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 Takže takto: V zahranici sa preukazujes iba jednym dokladom: bud obcianskym (EU) alebo pasom (mimo EU). Ak potrebujes na dovolenke pas, musis si kupit dovolenku na take meno, ako mas v pase - u teba teda na dievcenske meno. Ine by bolo, keby si pocas dovolenky napr. soferovala a na vodicaku by si mala uz nove meno a na pase stare. x-) Dúfam, že som ti pomohla.
Odpovedať
Profilova fotka
@petkave Hmmm, aj ja som to tak planovala, ze si necham stare doklady, ale tu baby pisali, ze musim nahlasit zmenu v istom termine. Na pas je to tusim 30 dni, kedze my nejdeme do EU, tak ho potrebujem. Ak by som dodrzala lehotu, tak mi ho vezmu, no novy mi este nedaju, pretoze ideme cca 5 tyzdnov po svadbe, takze blbe... Z toho mi vychadza, ze jedine nedodrzat lehotu a nahlasim zmenu pasu po dovolenke, nie? =-)
Odpovedať
ja som sa vydavala v petrzalke a tam mi sobasny list dali hned, potom v stredu som isla vybavovat obciansky, vodicsky a pas a uz v pondelok to bolo hotove! fakt super:)
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 Kamoška tvrdí, že v cudzine sa aj tak preukazuješ iba tým pasom. Všade stačí jeden doklad, iba pri tom šoférovaní by teoreticky mohol byť problém. Takže OP si daj urobiť na nové meno, ale v cudzine ho nepoužívaj (však načo aj?) a všetko, čo sa týka dovolenky, vybavuj na starý pas a nový si daj urobiť až po návrate. Nie si prvá ani posledná, čo to tak urobí. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sunshine23 ja som sa vidavala v Nemecku uradne, kym som dala do poriadku vsetky papiere tak to dost dlho trvalo ale najdhlsie to bolo s overovanim kedze mazel je Nemec :) ale dalo sa. na dalisie papiere ked som dosla na SVR som mala len tyzden aj s cestou tam aj naspat :D. Ja som vybavola len Pas vsak s bydliska v SVR som sa odhlasila :) no a ten som mala hotovy do 24 hodin :) sice za vacsi poplatok ale 30 dni som cakat nemohla.
Odpovedať
My planujeme svadobnu cestu v utorok po svadbe, vsetky doklady si budem vybavovat az po navrate o cca 3 tyzdne. Cestujeme na druhy koniec sveta a ja idem na stare doklady. Nikto nezisti, ze som zmenila meno. Nejdem riesit ani zdravotnu poistovnu aj ked je tam myslim 8 dnova lehota, vsetko nechavam az po navrate, ved svet sa nezruti predsa... Povodne som si chcela podat ziadost o nove doklady ale do odchodu sa nestihnu vybavit a myslim, ze je vacsci risk cestovat na stare meno, ked uz je zmena evidovana v nejakom systeme. I ked pochybujem, ze by o tej zmene vedeli v zahranici. Ved ani urady na slovensku nie su vzajomne poprepajane
Odpovedať
Profilova fotka
@petkave Dakujem, asi takto to aj urobim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka25 Waw, tak rychlo? =-) Bez priplatku? V tej Petrzalke ale makaju :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?