Čo je potrebné vybaviť pred sobášom v kostole?

Profilova fotka
Ahojte,chcem sa zistiť co je potrebne vybavit pred sobášom? Ak sa chceme vziať v kostole...aj niečo na martine? Či ..už sa mi to pletie
Odpovedať
Myslis na matrike? Najskor chodte za fararom sa zapisat a on vam da papier, ktory vyplnite a odnesiete na matriku. My sme chodili na nauky a po naukach nam dal tie papiere pre matrikarku;)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj...my sme boli v kostole pol roka pred svadbou, vybrali sme si termin, spisali ziadost...resp nase udaje si zapisali a potom sa nam zacali nauky..este mame 1pred sebou, poslednu.zatial ziadne ine papiere nemame. potrebovali akurat moj krstny list do kostola, lebo ja som z ineho mesta a aj inej viery... :)
Odpovedať
ahoj, pojdes za knazom vybrat termin, on ti da tlacivo, s kt. musis ist na matriku. Na matriku potrebujes aj rodne listy. Medzicasom absolvujes nauku v kostole. Knazovi donesies nasledne papier z matriky, krstny list, kt. by nemal byt starsi ako 3 mesiace. Ak nemate obaja vsetky sviatosti, tak este treba aj ine kroky, to vam povie knaz. Ak je jeden inej viery, tiez vas bude instruovat knaz. Vyssie popisany postup sa tyka katolickeho kostola.
Odpovedať
Ahoj, ma sme boli za farárom nahlásiť termín, priateľ si musel ísť zobrať na faru,kde bol krstený, krstný list,, išli sme na matriku,kde nám matrikárka vypísala papier "žiadosť o uzavretie manželstva" (farár nám ten papier nedal),na matrike potrebuješ OP a rodné listy, zaniesli sme ho farárovi a on si to prepísal do pc:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?