Beriem si cudzinca. Aké by mali byť poplatky na matrike?

Profilova fotka
Máte niektoá skúsenosť s touto kombináciou? Minulý týždeň som bola na matrike a nejak mi sčítavali poplatky čudne... V podstatne stovka hore dole, ale zdá sa mi, že ak zaplatím 2000, tak tým by to malo končiť, lebo v zákone ostatné poplatky sú pre dvoch slovákov... Poplatky sú aj tu na tejto stránke uvedené http://www.mojasvadba.sk/article/spra... - pozrela som si aj inde a je to rovnako napísané... Takže sa chcem opýtať, či niekto nevie ako to je... Chceme mať sobáš mimo ich vyhradeného času (majú vyhradené 2 soboty do mesiaca :-| )... No a neviem čo mi tam ešte teta matrikárka narátala, ešte nejakých 300 mi tam pripočítala, ale to nemám šajn za čo... Ale to sa ešte popýtam...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme boli na urade v Starom Smokovci, zaregistrovali vsetky papiere a zaplatili presne 2000SKK - takze ma napada, ze teta potrebovala "drobne" na obed, ked vam takto nauctovala dalsich 300Sk len tak mirnix-dirnix.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj najjulinka. Nas to tiez stalo 2000 sk ale viem ze som platila poplatok za to, ze ma prehadzovali z nasej dedinskej matriky na mestku ale nepamatam si kolko. O sposobe ako sa chovaju na matrikach by som vedela povedat. Ale radsej nebudem, pretoze by sme tu boli do vecera. Nakoniec spravili vsetko tak ako sme chceli, pretoze sa mesto (riaditelka muzea a riaditel hotelu) spojili so sefom matrikariek, pretoze do mesta malo prist na nasu svadbu na cely vikend cez 50 ludi zo vsetkych kutov sveta. A pani matrikarka sa potom tak hanbila :-D Vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sme platili na matrike 2000 Sk a to bolo vsetko. najjulinka, uricte sa opytaj, za co si to platila. vsetky poplatky musia vychadzat zo sadzobnika spravnych poplatkov, nic viac.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte som neplatila, dokonca som rátala s tými poplatkami nad 2000, že si vyberám dátum a tak, ale len tak som mrkla sem ešte raz, že s čím vlastne počítať a čítala som poriadne už a pozerám, že všetky ostatné poplatky sú vždy len pre oboch slovenských občanov... ;-) Len som chcela vedieť, či náhodou to nie je tak ako na matrike povedali, lebo som si všimla, že na nete sú aj zlé info (napr. na www.svadba.sk ohľadom cudzincov sú zle informácie a keby som sa tým riadila, tak neviem neviem ]-( ...)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?