Ako riešiť doklad o spôsobilosti na uzavretie manželstva pre snúbenca z Holandska?

Baby potrebujem poradit, na sk sa vyzaduje tento doklad ale tu v nl aby ho priatelovi vydali potrebuju doklad o spôsobilosti na uzavretie manželstva odomna, lenze sk ho nevydava. Som ako v zacarovanom kruhu a hladam najjednoduchsie riesenie, dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ten môj je z Nemecka a tam odo mňa chceli aby som im doniesla všetky moje doklady akoby sme sa mali brať tam (rodný list, doklad o adrese, osobnom stave a spôsobilosti, všetko apostillované a úradne preložené). Tak sme písali na matriku, že či môžeme tento doklad nahradiť čestným vyhlásením snúbenca, že je spôsobilý na uzavretie manželstva. Podpis sme dali overiť notárke a hotovo. V pondelok alebo utorok ideme na matriku, tak nám to snáď uznajú. POZOR: ak sa rozhodnete si spísať toto čestné prehlásenie, tak tam nezabudnite pripísať jeho občianstvo a osobný stav. A samozrejme všetky dokumenty nesmú byť staršie ako 6 mesiacov od dátumu sobáša (teda nie od podania žiadosti na matrike).
Odpovedať
ahoj, ja slovensku tento doklad uz niekolko rokov neexistuje. Na matrike ti maju dat doklad o tom, ze tento papier neexistuje a ty si musis sama napisat cestne prehlasenie ze si slobodna - dat ho potvrdit notarovi a potom s tym treba ist na krajsky sud, tam ho znova potvrdia. Dalej uz mozes dat prekladat a zaniest do Holandska. Vtedy to bude v poriadku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?