Výslužky pri malej svadbe. Výslužky celej rodine?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa opytat ci nemate skusenosti s rozdavanim vysluziek pri malej svadbe. Ci davate kolace celej rodine,atd. Za odpovede dakujem. :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
neviem ako ini, ale my budeme davat vysluzku vsetkym, resp. kazdemu paru, aj ked nie su z rodiny, myslim ze pri malej svadbe to bude tak isto dokonca objednavame zakusky aj vino navyse do roboty ;-)
Odpovedať
Ahojte, mi sme tiež zákusky objednali aj na vyše a budeme ich dávať kažnému, kto sa zúčastní na svadbe a aj kamarátom v okolí a zanesieme aj do práce. Máme malú svadbu tak okolo 40 hostí.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my sme sa rozhodli, že výslužky budeme dávať len do práce, a ľuďom, ktorí prídu ako cezpoľní. Na svadbe budeme mať 35 ľudí, takže výslužky nebudeme dávať všetkým. Ale na matriku, šoférovi, hudba, kamera, foto ... týmto áno, ale inak nie. Napísala som to zrozumiteľne? Ešte, aby som upresnila, všetkým budeme dávať namiesto "koláčovej výslužky" 1/2 litra vína.
Odpovedať
my vsetkym 30 zucastnenym plus praca..chcem sa skor opytat, davate zakusky aj fararovi, organistovi,vizazistke???
Odpovedať
Profilova fotka
sice sa nebudem v kostole vydavat, ale mam taky pocit , ze sa v kostole nechava nejaka torta :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my sme na svadbe boli 12 aj s nami, ale vysluzky sme dali celej rodine, aj do prace. Zabudli sme dat na urad :-) -tie zostali omylom doma. Kadernicke a kozmeticke som iba zaplatila, ine som im nedavala. Ale u nas sa o vsetko postarala mamina, tak ani presne neviem kto vsetko este dostal vysluzku...
Odpovedať
marianka21: my sme davali aj tym ludom, co si spomenula...plus fotograf a DJ
Odpovedať
no fotograf a dj mi je jasne, aj vodici, lebo to su vlastne zaroven aj hostia u nas...ale vizazistka? ved si pyta 2000 sk za uces :o) neviem, my mame malu svadbu, lebo si viac nemozeme dovolit, a zas kazdemu, vlastne aj cudzim davat vysluzky mi pride take divne a zbytocne. Nieze by som bola lakoma to nie :o)
Odpovedať
my budeme mat tiez malu svadbu, vysluzku budeme davat len svadobcanom a na urad :-o
Odpovedať
Profilova fotka
No my budeme mat cca 25ludi, ale moja rodina je dost velka tak neviem ci mam vsetkym posielat zakusky, zda sa mi to moc. Ved malu svadbu mame predsa aj koli setreniu, tiez nie som lakoma ale... ;-)
Odpovedať
ved praave.. ako nic proti fararovi..ale ved dostanu peniaze aj organista aj kostolnik a este sa aj do zvonceka bude davat. ja nechcem aby to znelo nejak zle, ale neviem, myslite, ze je to fakt tak velmi nevhodne im tie zakusky nedat?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my sme mali síce viac hostí (60) ale výslužky sme dávali každému páru/rodine, do roboty, DJ + video, fara+kostol, vodiči, známi ktorý nemohli prísť na svadbu ale mali tam byť. Ja som dokonca dala aj vizážistke, pýtala sa od koho mame zákusky tak mi to bolo blbé, pôvodne som nechcela dávať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
my davame celej rodine + kameraman + DJ a aj vizazistke,lebo k nej chodim pravidelne (ostrihat sa)
Odpovedať
Profilova fotka
Keby sme mali velku svadbu tak dame celej rodine, ale ked sme sa rozhodli pre malu tak dame len tym co budu na svad. hostine, na urad, soferovi a dost. Ved keby som dala celej rodine tak by nas to vyslo ako velka svadba. ;-)
Odpovedať
4lentilusatko: zakusky neposielat, skazia sa a salmonela je pekne svinstvo 8-) ...
Odpovedať
no vysluzku dame vsetkym co sa zucastnia svadby + do roboty. zakusky na vysluzku si nechavame piect osobitne len na tento ucel a na svadobnej hostine/stoloch sa ani neobjavia...
Odpovedať
Profilova fotka
sirdo: moja rec!!! aspon sa nik nebude stazovat ze pribral z nasej vysluzky,he he :-D
Odpovedať
U nás je taký zvyk, že sa výslužky dávajú všetkým svadobčanom +kostol, kameraman, hudba atď. a aj všetkým susedom, známym ...... a to máme okolo 110ľudí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
fuuu anabel tak to ti nezavidim :-)
Odpovedať
ale zas stale brat ohlad na zvyky..raz ked nemam na to, davat zakusky este aj susedom, tak nech si myslia, co chu, ale ich nedostanu. Viem presne ako to tam funguje, v okoli ziliny, lebo cela moja rodina je vlastne odtial, ale viem aj to, ze uz tak prisne sa na to nehladi..
Odpovedať
Profilova fotka
sirdo, to akoze nebudete mat na hostine zakusky?
Odpovedať
Profilova fotka
marianka21 mas pravdu, nech si myslia co chcu, sak malu svadbu nebudem robit len koli tomu aby som potom dalsich 15000dala na blbe zakusky ktore aj tak skoncia v kosi alebo v psikovom bruchu... Len som potrebovala poradit a postrcit takze moc dik. Neviem ake zvyky su inde ale podla mna sa velke svadby typu 100 a viac hosti ani moc nenosia... Dufam ze sa na mna nik nenahneva je to len moj nazor. ;-) Ma to byt nas den a nie den celej rodiny, ktora sa cely rok neukaze, a tie silene usmevy... to ja nemusim :-D
Odpovedať
:-)
Odpovedať
lentilusatko, marianka21, rozpravate mi z duse ;-)
Odpovedať
4azalka: zakusky na hostine budu, to je jasne len na vysluzku budeme mat napecene zakusky specialne len na tento ucel, aby sme sa nedostali do stavu, ze hostia na svadbe zoberu zakusky utokom a potom im nebudeme mat co dat ako vysluzku...
Odpovedať
Profilova fotka
sirdo, to je podla mna klasicky pristup. niekto dokonca roznasa zakusky den pred svadbou. my sme tiez chceli, ale by nam to zabralo dost casu, tak sme dali kazdemu az pri odchode z hostiny. a mali sme ich nabalene priamo z cukrarne. to je podla mna obrovska vyhoda. neviem si predstavit, kde by som tych 20 vysluziek skladovala. inac, baby, nechcem Vam do toho kecat, tak ale ti ludia Vam donesu dary a asi nie prave najlacnejsie... podla mna vysluzku by mali dostat aspon ti, co budu na hostine. my sme tiez susedom nedavali. svokrovci sice hej, ale tak to je ich vec :-) a nemusite dat do vysluzky 50 zakuskov. my sme dali 10+ 1/4 torty a jedna nas vysla na cca 150 korun. ked si poratate, ze to nebudete davat kazdemu hostovi, ale len celym rodinam, tak to podla mna nie je az take hrozne... akurat napr. s tou vyzazistkou suhlasim. jej som ani ja nedavala vysluzku. dopredu mi to bolo divne, kedze som netusila, ako to dopadne a keby to dopadlo zle, tak by som si tie zakusky asi vzala naspat :-D nakoniec to dopadlo dobre, tak som jej akurat nechala par korun navyse. ale zakusky nemala. je fakt, ze dnes sa uz na zvyky moc nehladi a clovek sa snazi usetrit, kde sa da, ale ja by som bola dost sklamana, keby som z nejakej svadby odchadzala bez zakuskov... asi som moc pazrava :-D
Odpovedať
ved ja nikde netvrdim, ze hostia nedostanu vysluzky..dostanu 14 ks + mala torticka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mariani - mozno nie Ty, ale sa mi zdalo, ze tu niekto nieco take tvrdil... a nie je to trochu moc? teraz sa zakusky kazia rychlejsie... alebo tam budu aj nejake trvanlivejsie?
Odpovedať
no nieje lebo tie rodiny su u nas dost velke :o)) len ja mam 3 bratov :)
Odpovedať
14 ks sa vam zda vela? My ideme davat 30 kusov + torta a draheho mama chce davat este viac
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?