Výslužky - fľaše s alkoholom+koláče. Komu každému ich dať??

Profilova fotka
Ahojte, my budeme mať ako výslužky fľaše s alkoholom+koláče k tomu. chcem sa vás opýtať, komu všetkému idete výslužky dávať? Je mi jasné, že hosťom... ale okrem toho? Napríklad prevádzkarovi reštaurácie? Lebo fakt neviem koľko fľaší si máme zaobstarať... :-| ďakujem za každú radu...
Odpovedať
my sme davali vino+kolace. to dostavali iba hostia, dj a kameraman, kolace do prace aj nam s muzom aj rodicom (bez vina). personalu sme objednali krabicu zakuskov, ale kedze sme na to zabudli, tak to dostali az ked sme rano vypratavali sklad :-D :-D :-D + sme tam potom nechali asi 2 flase alkoholu a dalsi den strazca parkoviska daval pod vplyvom alkoholu vypoved :-D
Odpovedať
Ahoj. My mame sice svadbu az o rok ale moj partner nechce o vysluzkach ani len pocut. Tvrdi, ze hostia predsa pridu na svadbu, kde budu mat kopec jedla a alkoholu a preco platit este navyse veci a zacinam sa s tym stotoznovat aj ja. Takze my asi vysluzky vobec nebudeme davat (mnohe ma mozno ukamenujete ako si to predstavujeme, ale radsej si za tie peniaze priplatim lepsi alkohol a menu) ;-)
Odpovedať
Ahoj, my sme dávali: DJ, kameraman, prevádzkarka sály, kňaz, spevácky zbor v kostole, ale aj tým, ktorých sme mali pozvaných ale nemohli prísť, to boli asi dve rodiny (mali PN), kolegom do práce (to bola jedna väčšia krabička). Je pravda ako píše JASMINET, niečo sme zabudli, tak rýchlo ešte v nedeľu po obede(keď sme sa prespinkali) tak sme dodonášali :-))))
Odpovedať
Profilova fotka
@denima02 keby to bolo iba na mne, tiež sa na to vykašlem, lebo si tiež myslím, že je to zbytočnosť... ale keďže môj drahý je zásadový a "predsa sa to patrí, nebudeme v hanbe", tak výslužky budú... 8-(
Odpovedať
my sme napr. vino vobec nechceli davat, ale svokor, ze treba, tak sme teda dali. z nas neubudlo, ludia sa len potesili, kedze im vino na svadbe chutilo (vypilo sa okrem jednej flase vsetko) narozdiel od tvrdeho a spokojnost na vs. stranach ;-)
Odpovedať
babuľky všetci sa tešia na výslužky na svadobné koláčiky a vínko, dajte všetkým aj susedom, budú na Vás v dobrom spomínať, veď na svadbe tých koláčikov veľa nezjedia, lebo tam majú veľa iných dobrôt, ale bez výslužiek to nejde, myslím, že je to taký pekný slovenský zvyk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@denima02 @its1mishell @petrana01 ja som tiež nebola za výslužky, je to podla mňa zbytočné a hlavne pozvaný hostia sa majú najesť na hostine. A ostatný, noo...susedia nie sú predsa členovia rodiny a ani blízky priatelia, staff je staff, farár má skoro každú sobotu nejakú svadbu, tie zákusky mu už musia ísť krkom. Bohužiaľ, rodičia a svokrovci si nevedia predstaviť svadbu bez výslužiek, od vína po zákusky, a my s tým máme teraz najviac roboty, nehovoriac o tom koľko to horibilne stojí a čo všetko sme za to mohli mať :( . píše sa už rok 2015, a mnohé tradičné zvyky sú už nie v obľube. Len niektorým to nevysvetlím.
Odpovedať
@its1mishell my ideme dávat kazdemu kolače + flasa..samozrejem aj prevádzrarke kde bude hostina aj hudobnikom aj vsetkym proste..u nas sa to tak robi aj my ked sme boli na svadbe dostali sme..neviem co by sme robili s toolkymi kolacmi a tortami co donesu keby sme si to vsetko nechali..zijeme v zarharnici aj tak by sme to nemali kde dat tak to radsej rozdame..este som sa nestretla so svadbou kde by hostom kolace a flasu nedali..ale to je podla rodiny a podla tradicii..asi by som sa fakt hanbila keby som hosti s prazdnymi rukami nechala odist ked kazdy urcite niečo donesie..
Odpovedať
Súhlasím tuto s @maruska24 ….ziadne vysluzky, je to uplne smiesne, aby som ludom ktorí pridu na svadbu davala flasu a krabicu kolacov….tu flasu jednak nikto z nich nevypije resp. posunie dalej a kolace ostanu v chladnicke az kym nesplesniveju, lebo tak ci tak ich nikto jest nebude - hlavne tie rezy na 21 spôsobov, ktoré všetky chutia rovnako a koláče ktoré su efektné a chutne nie su na rozdavanie, ale na okamzitu konzumaciu…zbytocne vyhodene peniaze a debilna tradicia, ktora v 21 storoci nema co robit.
Odpovedať
@nikkkis len ako to vysvetliť rodičom a svokrovcom? už beztak sme pohádaný každý druhý deň a pre hlúposti čo sú "tradície".
Odpovedať
@maruska24 fuuuha :) asi mám šťastie, ale rodičia aj svokrovci sú buď mega nadčasoví ľudia, alebo pochopili že nemá zmysel sa miešať do našich spoločných veci…svojí síce ešte nie sme, ale obe strany sa vyjadrili že si mame spravit ako chceme a ver tomu, že naša svadba nebude obsahovať ani jednu jedinu tradíciu, bude poňatá v štýle svadobná party, ktorá sa začne večer, oboch rodičov na nu maximalne pozveme, nikto do ničoho nebude strkať nos a je nam kompletne jedno kto si čo pomyslí :-)
Odpovedať
My tiez nebudeme davat vysluzky, teda takmer nebudeme davat, pride nam to zbytocne uz.. Akurat co dame flasu vina fararovi, fotografovi, zakusky akurat do prace( ale to len kvoli mojej polovicke) ... Nic viac. Ale urob si tak ako chces ty, ci sa patri ci nie, kazda mame inak :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My sme dávali koláče a fľaštičku k tomu. Buď víno alebo pálenku (podľa toho, čo kto pije) a manžel dával blízkej rodine aj aj. Výslužky išli samozrejme celej rodine a pozvaným hosťom a taktiež hudobníkom, fotografovi, starejšiemu, kňazovi (ten bol zároveň aj hosť), organistovi, do práce. Čisto len koláče sme dávali šoférovi, kaderníčke, vizážistke, blízkym susedovcom (v prípade manžela napríklad prispeli jeho susedia aj do pečenia, takže sa to u nich tak robí)...Asi som na nikoho nezabudla :-)
Odpovedať
@nikkkis no to teda máš. V tichosti závidím.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@denima02 Mame podobny nazor, ale krabičku koláčov dáme asi každému z hostí, plus do práce... a možno aj nejakú malinkú drobnosť, ale fakt len niečo malinké.... @its1mishell dávali ste teda niečo aj iným hosťom, prevadzkarom, kamerramanovi......?
Odpovedať
Profilova fotka
@leanice samozrejme... vsetci dostali kolace sj vysluzkovu flasu alkoholu. .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?