Výslužky ešte pred svadbou. Je to teraz bežné?

Profilova fotka
ahojte Baby.. mate niektora skusenosti s vysluzkami pred svadbou? Je to teraz bezne?.. Segra chce davat takto vysluzky.. (uz v piatok vecer).. ze aby sa nestresovala pocas svadby a nejak v tom nevidim logiku.. Dakujem za nazory ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@tweetinka.co aj my sme davali vysluzky popredu. v piatok pekne vklude sme navstivili vsetkych hosti, rozdali krabice s kolacmi a palenku a nikto si nestazoval. Ba naopak, aspon doma vklude ochutnali kolaciky, zistili co im chuti a na svadbe uz kazdy isiel za tym, co bolo pre nho the best :-D a este z osobnej skusenosti, zopar ludi zo svadby odislo na rychlo, resp. fakt nebolo casu sa s nimi nejako zdlhavo lucit, takze som si nevedela predstavit este utekat do kuchyne do chladnicky a prehrabavat sa a hladat spravne krabice, kedze vysluzky obsahovali rozny pocet kolacov podla toho, aka velka je rodina.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, my dávame až keď budú odchádzať zo svadby... ja som raz od kamošky dostala v piatok - ale nejedla som nič, aby som bola pekná v šatách na jej svadbu, pokým som sa v nedeľu vrátila, všetky koláče mi rodina zjedla :P ... ja som za výslužky PO svadbe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tweetinka.co mi tiež ideme dať pred svadbou aby sa nam v lete nerozpustili v piatok rano ich vezmeme z cukrarne tam nam ich priamo zabalia do jednotlivých balíčkou ako výslužky takže nemám starosti ani s týmto. A pojdeme odniest tortu a koláče do reštiky a výslužky hned rozdať. Lebo ideme ich dať aj takej rodine ktorá na svadbe nebude. A nemám starosti v sobotu s koláčmi a mozem si to užiť. A priatelovej rodine dame u nich doma to ma svokra na starost tiež v piatok večer :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my z casti tiez uz piatok rozdame a zvysok potom v sobotu pri ranajkach :)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez budeme rozdavat vysluzky pred....v piatok rano mi ich privezu, uz zabalene, dohodime iba flase s vinkom a roznesieme po celej rodine mojej i priatelovej...
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme dávali v piatok večer tým čo prišli na pohostenie, ostatným sme pripravili balíčky a dostali v sobotu.
Odpovedať
my sme od vacsiny znamych, ktori sa brali, dostali vysluzky uz piatok. a planujeme to tiez tak spravit. aspon si clovek usetri kopec starosti. myslim, ze je to super napad ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tym ktori budu na hostine, tak dostanu vysluzku pri odchode. a ostatni, tj dalsia rodina, susedia atd. dostanu v piatok :) do prace berieme az v utorok, kedze mame pon. este dovcu :)
Odpovedať
Profilova fotka
my máme svadbu v sobotu, v piatok vyzdvihneme koláče a v penzióne kde bude svadba si to v kľude porozdeľujeme do krabíc na výslužky. Keďže všetky torty donesú svadobčania až v sobotu, a z nich sa tiež pridáva do krabíc, tak sa výslužky budú dávať až pri odchode svadobčanov. Na to tam bude predsa personál aby nám doniesli z chladničiek krabicu s výslužkou.
Odpovedať
My ich nabalime uz piatok doma a budu nachystane, ale davat ich budeme az ked budu odchadzat zo svadby. :)
Odpovedať
U nas sa vysluzky davali aj v piatok aj v sobotu - u svokrovcov bol zvyk davat v piatok a zase u nas v sobotu, resp. pri odchode hosti z hostiny..Ja som v piatok niesla kolace iba do prace, kedze v pondelok by nebol cas a v utorok sme uz odlietali na svadobnu cestu. Inac je to na dohode, ale ked napr. niekto cestuje a pricestuje az v sobotu, tak ci tak sa mu da vysluzka az po hostine..
Odpovedať
My sme davali vysluzky v piatok pred svadbou, zabralo nam to cely den. Neviem si pravdu povediac predstavit kedy by sme to robili v sobotu. A mysliet na to cely vecer, aby kazdy pri odchode dostal vysluzku je narocne, musela by si tym niekoho poverit. Tiez by na to museli mat v retike miesto v chladnicke, co u nas nemali. Zase v nedelu po svadbe uz neboli kolace take cerstve ako piatok. V nedelu sme uz len pokrajali a rozdali torty.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
aj ja som dávala výslužky v piatok, neviem si to vôbec predstaviť vo svadobný deň, keď treba rieši´t úplne iné veci ako komu sme ešte nedali výslužky. a nemusela som sa ešte báť, či sa s tymi zákuskami nič nestalo. jednoducho v piatok ráno sme pre ne išli, pobalili do krabíc, rozniesla som do práce, absolvovala nechty a večer sa u nás stretla skoro celá rodina, tým sme výslužky dali, keď odchádzali. iné sa stihli rozniesť priebežne v piatok.
Odpovedať
mi budeme davat výslužky den vopred -čiže v piatok. bude leto a doma to predsa nieje kde skladovat ak tých výslužok bude 30 :D nech si to každý da doma do chladničky, ochutna kolačiky a hotovo :D...
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež dávame vopred, aj keď som s tým z počiatku nesúhlasila, mama ma presvedčila, hlavne tým, že keď budú podgurážení muži odchádzať môžu ten balíček zabudnúť, koláčiky domačkať atď :D no niečo na tom pravdy bude ako poznám našich kamarátov :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
ahojte, ohľadom výslužiek sa chcem opýtať, že koľko koláčov dávate - už sme totižto s mamou mali aj taký "malý konflikt" - lebo cukrárka tvrdila, že dáva do krabice 25-30 koláčov, na mne sa to zdá veľa, keďže naši hostia budú prevažne dvojice s malými bábätkami prípadne úplne singles (tak rozmýšľam dať takýmto ľudom cca 15-18 koláčov), podľa mňa je to dosť a dostanú ešte fľašku svadobného vínka, a po rodinke môžeme dať také väčšie výslužky po 30 koláčov. Už mi inak tieto výslužky lezú na nervy :) priateľ mi povedal, že kašlime na koláče, objednajme tortu a zákusky na hostinu a dajme každému po bielom a červenom víne ako svadobné vínko. No ale koláče musia byť :) som sa dozvedela.
Odpovedať
@cathy83 my dávame iba 10ks do výslužky. väčšinou máme dvojice, tak si myslím, že to bohate stačí. a čo sa týka rozdávania výslužiek vopred, tak my dáme iba tým ktorých máme najbližšie. určite sa mi nebude chcieť deň pred svadbou behať hore dole.
Odpovedať
@cathy83 u nás je zvyk dávať výslužky vopred pred svadbou, iba hostia z väčšej diaľky dostanú po svadbe,samozrejme,že fľaša alkoholu alebo vína k tomu... a veľkosť výslužky závisí od príbuzenského vzťahu. bližšia rodina a pozvaní hostia dostanú do krabičky a len tak známym na tácku... mne by sa to páčilo bez výslužiek,ale to by asi moja mamina nerozchodila...musela som aspoň v niečom poľaviť...
Odpovedať
@lucia_242 no mamy majú silné postavenie :) moja mama potrebuje ešte do práce a po bytovke sa všetkým zavďačiť, to som jej už povedala, nech si zmanažuje sama. Výslužky po rodine rozdáme už v piatok, a cezpoľní dostanú v nedeľu keď budú odchádzať. Tak by sa to malo dať zvládnuť.
Odpovedať
@cathy83 tak to máš pravdu...u nás to dopadne veľmi podobne,koláčiky po rodine rozniesť,známym a susedom...radšej menší ústupok ako hádky s mamou...zvládne sa to dúfam rýchlo a bude aj po koláčoch :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tiez budem zanasat den pred svadbou. Len ti, co cestuju z vacsej dialky dostanu na svadbe.
Odpovedať
Ja ich budem tiež dávať v piatok, aspoň, tím, ktorí bývajú blízko, ostatným pri odchode z hostiny. Fakt nemám kde dať 1000 zákuskov a 10 toriet. čo sa tíka výslužiek, krabice sú rôzne veľkosti, do malých sa zmestí 12 - 15 ks a do väčších 25 - 30 ks. Ja budem dávať aj 1/4 torty, tak zákuskov trošku menej do krabice.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
my sme davali vysluzky tiez v piatok, rodine, kolegom, a urobila by som to tak znova. tie kolace su cerstvejsie, a su im podla mna aj vzacnejsie, ako ked su uz objedeni po svadbe. samozrejme odpadnu starosti so skladovanim a rozdavanim. pri odchode zo svadby dostavali vysluzky kamarati. vsetkych hosti by sme v piatok nestihli obehnut.
Odpovedať
tiez si myslim ze v piatok je to lepsie. 1) Zakusky su cerstve (nie som fajnovka, ale ked mi niekto donese zakusky v pondelok, ktore sa robili niekedy vo stvrtok, chodili hore dole a este je tam torta, ktora bola vystavena celu svadbu, nemam s nich taky dobry pocit ako ked ich mam uz v piatok, vonavucke a cerstve ;-) 2) ludia maju cely vikend doma svadobne zakusky najma ty co nejdu na svadbu a zostavaju doma. takze maju tiez taky svadobny vikend pri ich jedení 3) ty mas o starost menej uz v piatok, nemusis to skladovat 4) podla mna je to stresujuce cihat kedy kto odchadza aby som utekala pre vysluzku, aj ked je pekne sa rozlucit s kazdym ale niekedy sa moze stat ze zabudnes na to, alebo prave tancujes alebo čo, musis mať osobu ktora ti na to dohliadne...a pači sa mi tiež ked sa zoberu extra vysluzky aj ku kostolu a ked ti pridu gratulovat vselijaky vzdialeni priatelia, tam sa im to da a tiez si mozu doma takto pochutnavat v sobotu pri telke :-) je to pre tych hosti take milé, že si na nich akoze myslela a neodchadzaju na prazdno ;-)
Odpovedať
@tweetinka.co ahojky, moj manzel daval vysluzky uz v piatok (kedze je z dediny a ze u nich je to tak), cize na svadbe sme potom "jeho" casti vysluzky nedavali.... ja som mala ludi z mimo a samozrejme, vysluzky dostavali po svadbe ked sli domov. kolacov vsak bolo dost, takze si aj tak brali domov vsetci ktori chceli (len neboli balene ako vysluzky). cize nech si urobi ako chce, niekto dava tak iny zase tak.... takze asi tak :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@dominika147 nechcem sa hadat, ale preco by mali byt zakusky pecene vo stvrtok, ked ich chcem na sobotu??? prepac, ale to je blbost, zakusky sa pecu v piatok v noci nie 2 dni dopredu. dopredu robia jedine slane tycinky, pripadne pagaciky. a taktiez co sa tyka torty, svadobna sa krajala vzdy na svadbe a tam sa aj jedla. vo vysluzkach bola vzdy torta pecena pre vysluzky. mala som to takto aj ja, a aj ostatni na ktorzch svadbach som bola.... a bolo ich dost :-D :-D :-D inak nejde mi do hlavy, ako mozes dat do vysluziek, ktore chces dat pred svadbou tortu, ktora ma byt vystavena na svadbe???? - toto si len napisala v tvojom prispevku....
Odpovedať
My roznasame v piatok vecer a budu sa asi piect piatok rano. Pre nas je to jednoduchsie a aspon stretneme celu rodinu pred svadbou ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa zda (je to uz 5 rokov, takze len zda :-) ), ze sme objednali na piatok kolace na vysluzky na piatok a na sobotu svadobne kolace... A podla chuti by som povedala, ze tie sobotne aj piekli v sobotu.
Odpovedať
@lienka.7 no v piatok v noci sa da piect ak ti v sobotu dodaju vsetky zakusky nabalene do krabiciek + nachystane do saly..inak si neviem predstavit ist v sobotu rano pre zakusky a chystat ich ktore do vysluziek a ktore do saly...
Odpovedať
myslim, ze den pred svadbou sa to bezne robi a nemusis si z toho robit starosti! je to navyse prakticke, nemusis mat k dispozicii chladiacu miestnost, aby si vsetkym davala vysluzky az po svadbe... ludia si v piatok este aj s radostou zahryznu do kolacika:) a my sme davali vysluzky aj takym, ktorych sme nepozyvali na svadbu, tak preco nie v piatok, ked su kolaciky cerstve!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?