Svadobné darčeky - Aký máte na ne názor? Dávať alebo nedávať?

Profilova fotka
kocky pomožte mi. stale ked to tu presondujem, zistim, ze plno veci, o kt.som nevedela sa robi. napriklad menu karticka. alebo tie svadobne vankúšiky...to akože na obručky? a darceky? aký mate nazor na darceky kt. sa v poslednom case davaju? (kamienky v miesku, a pod...) :-|
Odpovedať
casparovci, ja som z toho, co tu vymenuvas nemala nic a vobec mi to ani nikomu inemu nechybalo :-D ale samozrejme, ak sa ti to paci a chces to tak to maj :-) ja som si z tejto stranky vybrala tiez vela veci, o ktorych som nevedela, ze sa robia resp. existuju a daju sa na svadbe dobre vyuzit
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj casparovci, my sme dali do každého taniera medovníkové srdce s dátumom svadby (to bol darček pre hostí), na víne sme mali vlastné etikety (aj to víno sme dávali hosťoum), a mali sme vankúšiť na krížik. Povodne sme mali vankúšiť aj na obrúčky ale ja som mala strach, že sa mi obrúčky po ceste k otláru stratia. Nechcelo sa mi hladať obrúčky po kostole.
Odpovedať
Profilova fotka
cafte casparovci, my sme riesili menovky, zoznam hosti s planikom stolov, vankusik na obrucky - so stuzkami, na kt. som obrucky priviazla na maslicky - a ten niesol moje krstna-synovec, kt. kracal predo mnou s tatkom aj s druzickou-tiez krstnatom a ta niesla kosik s lupienkami. Menovky a zoznam kvoli tomu, ze sme nemali starejsieho a hostia si mohli v restike najst svoje sedenie podla zoznamu, kt. bol umiestneny na stojane. Vankusik kvoli tomu, aby sme obrucky nemali klasicky na tacke alebo zenich vo vacku :-) a sme aj zamestnali synovca , ked uz sme mali druzicku s lupienkami. Darceky sme nedavali, nemali sme ani knihu hosti, kde hostia pisu svoje blahozelania a dojmy :-)
Odpovedať
casparovci, z vela veci sa tu "robi veda", sama usud, co zodpoveda vasmu vkusu, nedaj sa ovplyvnit inymi. Mozem ti len poradit, pokial mate vela hosti, spravit zasadaci poriadok a menovky, to je ozaj velmi prakticke, nebudu ti ludia bezradne postavat pred stolmi My sme menu karty mali a takisto v kostole program omse, postarsi hostia si to aj brali domov, ale usud sama, ci sa vam to chce robit, ci vam stacia financie. No a co sa tyka vankusika na obrucky, toto je nas http://www.mojasvadba.sk/album/album.... Darceky pre hosti sme nemali, podla mna to je zbytocne.
Odpovedať
Profilova fotka
jasne, ako pise mai, zavisi od vas, co vsetko chcete mat, v niektorych veciach som mala jasnu predstavu a v inych ma zase inspiroval tento server a jeho dopisovatelky:-) Mne sa menu karty napr. pacili, ale potom som si povedala, ze nech maju hostia prekvapko, co budu papat :-) Prvykrat pocujem program omse a to sa mi zda zaujimave a pekne :-)
Odpovedať
Ja budem mat menovku+darcek pre hosti v jednom-pernikove srdcia (pozri moj album)Daju sa objednat cez internet a iba potom vyzdvihnut. Myslim si,ze menovky su nevyhnutne,lebo sa ti lahko moze stat (ako som par krat zazila),ze bude sediet jedna cast rodiny na jednej strane a druha na druhej a takmer vobec sa nezoznamia... A to nie su kamienky ,ale mandle v cukre v tom miesku ;-) :-D No to je myslim talianska tradicia... Menu listok tiez asi nebudeme mat,nezda sa mi to potrebne kedze bude starejsi. Tiez sa mi zda ze potrebnost mnohych veci sa trosku zvelicuje. ;-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
- u nás bolo darom pre hostí vlastne víno so svadobnou etiketou a výslužka... - vankúšik na obrúčky sme nemali, v kostole mali vlastný strieborný podnos... - menu kartu sme nakoniec zrušili, nebolo nás toľko, aby sme to museli riešiť takto... - mali sme ale pripravený nápojový lístok, aby každý vedel, čo je na naše náklady (nakoniec sme naň zabudli, tak to vymysleli v reštaurácii šalamúnsky a postavili z každej fľaše na poličku) - ani kostol sme nezdobili, tak ako to urobili oni tradične to bolo veľmi jemné a nevtieravé, hodilo sa to ku kostolu a jeho štýlu - nerozdávali sme žiadne perníčky, každý od nás dostane ďakovnú kartu. Tá mu ostane na furt. Zároveň tak majú i spomienku na svadbu, poďakovanie, i fotografie... ;-)
Odpovedať
My budeme mat - medovnikove srdiecka ako darceky pre hosti (este neviem, ci budu aj ako menovky alebo na nich budu nase mena a datum svadby) - pecie a zdobi ich babka mojho mileho - vankusik pod obrucky uz mame (chcela som "zamestnat" bratanca - ked uz jeho sstricka bude mat kosicek s lupienkami ruzi....) - menu karta nebude, napojovy listok tiez nie, len po svadbe budeme posielat dakovnu kartu...ak zostanu peniazky ;-) A k tomu co sa tu pise...keby mala mat kazda nevesta vsetko co sa tu popisalo...fiii... :-D myslim, ze je to na kazdej z nas co si vyberie a co sa jej paci.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja teraz nechapem...svadbu chystame v juli, nemame nic, vobec nic nachystame, pokupene, takmer nic vybavene, dokonca nemame este ani miestnost, ani saty som si nebola pozerat, a vonkoncom nie ani tusenie ci budeme mat menu karty,aku vyzdobu,darcek pre hosti...... a niektore baby, co sa vydavaju aj neskor, maju dokonalu predstavu co a ako chcu mat, pokupene veci, pochodene salony so satami... som teda nejak pozadu? mam zacat panikarit, ze nic nemam ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ini, do jula casu dost. :-) Tiez som sa vydavala v juli a takto pred rokom sme sa s mojim akurat dohodli na termine a to sme mali svadby rovno dve :-D Take it easy... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ini, je to na tebe- ak sa ti chce, zacni si vybavovat, ak nie, tak sa s tym netrap - casu dost:)
Odpovedať
Profilova fotka
Ok :-) , ja len ze vzdy sa zhrozim, ked citam, co tie baby uz vsetko maju, nieze by ma nezaujimala vlastna svadba, ale tiez si myslim, ze je casu dost.... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja som napriklad zacala vybavovat ovela skor preto, ze zijeme v zahranici - domov chodime tak kazde 4 mesiace, tak postupne sme si zaistili miestnost, foto a video a poobzerali obrucky, oznamka a saty. teraz cez Vianoce si to poobjednavame a potom prideme domov az tyzden pred svadbou. takze da sa vybavovat aj na dialku, s pomocou internetu a hlavne tejto stranky je to zabava 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem kocky......mate pravdu.... tu taliansky zvyk, tu holandsky, hentam nas...a mozeme sa zblaznit. ini,------ja mam 3.6. a tiez nic nemam. iba salu. aj na tu som prave dostala negativne ohlasy, takze nepanikar! v pohodicke! ale tu salu by som na tvojom mieste aj vybavovala. neviem odkial si, ale napr. v KE je o tie lepsie dost velka "bitka"........
Odpovedať
Profilova fotka
ved aj my zijeme v zahranici, a preto mam aj zviazane ruky, nic neviem robit, nastastie teraz v novembri ideme na vikend domov a tu miestnost si chcem bezpodmienecne vybavit a saty v decembri, cez vianoce a zvysok nechavam tak, na maj,jun... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ini este nezabudni foto a video, pripadne DJ/skupinu - taketo veci sa bookuju rychlo. napriklad ja ked som v auguste hladala fotografa, niektori uz boli na maj obsadeni ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dik zuzula, cize myslis si, ze ak by som si foto a dj-a vybavila az v decembri na jul, bolo by neskoro? ty uz mas rezervovaneho?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si zarezervovali foto v auguste, a kameramana som zajednala asi pred dvomi tyzdnami - po odporucaniach z tejto stranky. zalezi to na tom, ci chces nejakeho znameho fotografa alebo miestnu fotosluzbu. skus si precitat nejake temy na temu foto/video na tejto stranke a potom sa rozhodni koho chces. good luck :-)
Odpovedať
Ahojte kocky, ja som tiez premyslala nad nejakymi darcekmi, napr. zvonceky alebo anjelickovia, ale napokon, budem mat medovnikove menovky v tvare stvorlistka, to myslim bude stacit, aj tak by ostatne ostalo niekde lezat prachom a clovek vyhodi za to peniaze. Vankusik na obrucky si nedavam, kamoskam to potom ostalo trcat doma a nevedeli co s tym, asi to budem riesit klasicky na tacku, ale chcela by som mat na nej aj lupienky z ruzi, pretoze neviem, ci budem mat nejaku malu druzicku, ktora by mi tie lupienky vyhadzovala, vsetky sesternice aj ich dcery su uz velke :-( Nuz a k tomu zajednavaniu, kocky maju pravdu, niektore veci treba dojednat uz teraz a hlavne, ked si v zahranici. Ja som v Nemecku a vratim sa asi dva mesiace pred svadbou. To najdolezitejsie som si vybavila v juni pred mojim odchodom - sala, kamera, foto, DJ, saty. V septembri, ked som bola na par dni doma, zasli sme uz aj na matriku a zapisat sa na faru. To je podla mna tiez dobre zahlasit sa skor, ak mas svadbu v kostole, lebo potom Ti mozu robit problemy s naukami. No a tiez sme stihli kupit oblek pre draheho i kravatu. Mne to napr. takto vyhovovalo, aspon nebudem mat teraz pred Vianocami tolko stresov. Myslim, ze tych 6 mesiacov vopred zajednavat a obzerat je tak akurat. A ako povedala Zuzula, cez internet sa da zariadit a povyberat takmer vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za rady, teda ak sa mam riadit podla toho ako ty matusa, pol roka pred svadbou staci, to znamena, ze mi staci v januari :-), myslim si, ze teraz v novembri mi vikend bude malo, budem stastna, ked vybavime aspon salu... video by nemal byt problem, mame jedneho znameho kameramana a u nas v zamkoch su fotosluzby nic-moc, tak to sa budem musiet poradit s nejakymi babami, co uz mamju skusenosti.. a ten internet...da sa povyberat, ale nazivo je nazivo, my sme si cez net hladalil salu a nepodarilo sa, teda, nieco sme videli, ale predsalen je to len par zaberov a vyzera to skreslene. A myslim si, ze aj ostatne veci... a inak aj my sme v nemecku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ini to máš s tymi fotoslužbami pravdu. v zámkoch nič moc. Ale ty to máš všeobecne ťažké. zámky sú celé na svadbu nič moc.
Odpovedať
Profilova fotka
:-) dik keva :-) . Mas jednoznacne pravdu, zamky su uplne onicom na svadbu, ked uz mam byt taka hnusna... saty pojdem hladat urcite niekde mimo, napr. do nitry alebo blavy...lebo aj tie salony su slabe :-(
Odpovedať
Profilova fotka
tak to potvrdiť nemôžem ja som si šaty napr. v nitre nenašla ale v zámkoch.
Odpovedať
Profilova fotka
je to reletivne, mozno ze tam, kde si myslis, ze maju super saty, nedostanes nic a tam kde by si necakala si nevies vybrat... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby chcem sa spýtať tých, čo plánujú svadbu so zahraničia ---- nam sa mozno s drahym stane, ze sa obidvaja fyzicky budeme nachadzat na Slovensku tyzden pred svadbou a menej - do tej doby na striedacku.... mame svadbu v kostole a na matrike my povedali, že Žiadosť o uzavretie manželstva musite vraj podpisať na matrike obidvaja sucasne - dá sa to obísť, alebo ako ste to riešili ak ste sa nachádzali v takejto situácii ako opisujem?
Odpovedať
Profilova fotka
bubatenko, my nemame svadbu v kostole, cize ti neviem poradit ;-( , viem, ze na matriku musite ist spolu. Myslim si vsak, kedze ty mas svadbu v kostole, tak staci, ak mate zarezervovany termin v kostole a na matriku pojdete spolu par dni pred obradom. Pretoze ty si nepotrebujes rezervovat sobasnu miestnost, len podpisat papier a to mozes kedykolvek...snad je to tak
Odpovedať
Bubatenko, Ini ma pravdu, na matriku musite ist spolu, vypisat papier, predlozit OP, dohodnut sa na spolocnom priezvisku a pod. U nas v ZA to bolo tak, ze z matriky nam dali potvrdenie, ze sme zahlaseni a s nim sme sli na Farsky urad, tam sme vypisali zapisnicu. papiere z MU potom uz poslu oni. mylim ale, ze by si si mala najst cas a ist to vybavit spolu, lebo tyzden pred svadbou sa mi zda uz neskoro a vies, ako vedia byt uradnici neprijemni. Dolezite ale je, ze uz mate dohodnuty termin a cas v kostole. Mozno by si mohla skusit na MU zavolat a povedat im o svojej situacii. Ak by boli solidni, urcite by Ti v tomto pomohli. Drzim palce. Pa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 rokoch
Profilova fotka
teraz to vsetci davaju, ale ja osobne by som darceky nedavala
Odpovedať
nedavaju vsetci. ani ja nedavam. ale my mame len malu svadbu, dostanu cokoladku menovku :-)) ... a kolace
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora025 suhlasim... podarujeme vinko a kolaciky. osobne mi pride byt zbytocne davat nejake magnetky, alebo stipceky, cokoladky, zapalky...... kym to nie je prakticka vec (mysielko a pod), tak mi to pride ako strasna zbytocnost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?