Planujete vyslužka aj pre kaderníčku a vizážistku?

Profilova fotka
ako to planujete s vysluzkou pre ludi, ktori vam robia vlasy a tak? nechavate tringeltik alebo aj kolaciky a pitivo???
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To presne neviem ani ja. A co fotograf,kamera, hudba a salon odkial mate saty...a tak???
Odpovedať
Profilova fotka
no tak nejak :o)) dobra rada nad zlato. Hudba a fotograf, to mi je jasne, rovnako aj v restike nieco. ale co s kadernickou. ked cese tak 4 nevesty, asi jej potom pri pohlade na zakusok nebude najlepsie. a do salonu, to fakt netusim.
Odpovedať
No moja kaderníčka bude s nami na hostine (drahého sesternica), takže oni dostanú určite, vizážistke nie a do salónu asi donesiem takých pár koláčikov, lebo tá predavačka je tam strašne zlatá (ako ďakovné) a fotograf, kapela a kameraman dostanú určite, lebo to všetko sú známi, ale dostali by aj keby neboli, to sa podľa mňa patrí.
Odpovedať
Inak, dobra tema, na toto som nemyslela: takze DJ je jasny, lebo bude na svadbe, nad fotografom pouvazujem, lebo ak bude exterier a bude teplo, nepotrepem tam kolace, ale lahvinka by prichadzala do uvahy kadrenicka s vizazistkou su tam, kde aj manikerka, ktorej idem den vopred, takze by som vsetky vybavila naraz, do salonu asi odnesiem v pondelok, ked pojdem vratit saty, im som slubila aj fotky, aby mali do katalogu vlastnych siat Takze vdaka za nakopnutie, lebo na to som nemyslela....
Odpovedať
Profilova fotka
takze aj salon aj kozmetika a kedernicka, dobre vediet. nie vsade sa to totiz robi a mne sa to celkom paci. takze aby to nebolo niekomu trapne
Odpovedať
aj kadernicke, vizazistke aj do salonu? to sa robi???
Odpovedať
Profilova fotka
no to prave zistujem :op)))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
davate aj kadernicke a kozmeticke vysluzky? mna to vobec nenapadlo. Je to zvykom?
Odpovedať
Profilova fotka
myslim si, ze sa to patri... ja dam urcite aj kadernicke, vizazistke a samozrejme: kameramanovi, fotografovi, DJ, starejsiemu
Odpovedať
Profilova fotka
kameraman, fotograf, a kapela, to je jasne, tym davam urcite. ale az doteraz ma nenapadlo, ze aj kadernicke a kozmeticke. budem musiet castejsie citat starsie forum :)
Odpovedať
Profilova fotka
ups... a zabudla som na sofera ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hm, my dávame výslužku do kostola, DJ, kamere a možno aj fotografovi, ak bude aj na obrade.. ak len exteriér, tak výslužku nedostane :-D no a kaderníčke, kozmetičke? myslím, že nie.. keby to ale boli ženy, ku ktorým chodievam pravidelne, tak asi áno, ale moja kaderníčka ide na materskú, tak musím nájsť inú a tej výslužku dávať nebudem. A do salóna tiež nie.. potom by sme mali myslieť aj na kvetinára, predavača v zlatníctve, v papiernictve.. a to by sme sa nedoplatili ;-) myslím, že niečo necháme aj v reštike.. a samozrejme hosťom x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My budeme asi davat iba ludom na obrade. Kadernicku, kozmeticku este nemam ani vybratu, takze urcite nie. Kebyze k nim chodim dlhodobo tak ano ale presne ako pise Denik zas kazdemu davat vysluzku tak to by nemalo konca. My neplanujeme nejako vela zakuskov objednat, kedze svadba je mimo domu. Rodicia si asi daju este extra upiect u nas doma, pre znamych a do prace. A tam len pre hosti. Vlastne nie som si ista ci vobec budeme davat vysluzku hostom, kedze kazdy bude mat pred sebou dost dlhu cestu domov, mozno len nejake mini krabicky. Sladkeho na svadbe bude viac nez dost, chceli by sme aj cokoladovu fontanu. Myslim ze dnes uz to je aj s vysluzkami take volne, ako sa mladi rozhodnu tak bude.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani my neplanujeme dat nikde inde kolace a nic teda. ved kadernicke zaplatis, nie? a este jej da´vat penieze? to ja nie... a ak ste kamosky, preco nie? ale potom to tu snad netreba ani riesit, hm?
Odpovedať
Uplny suhlas Tatiana. To je taky stary zvyk, ze sa aj zaplati, este tringelt nechat, este aj zakusky a flasu. No to by bol rozpocet na svadbu. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
no tak nejako :)) ja take neuznavam, ved za sluzby sa jej riadne a to teda riadne zaplati, lebo za ostrihanie a ucesanie neplatis 700 Skk ako na svodobny uceś ... ale s tym musime ratat - zdieraci :(( no a na co jej este budem davat. ako volakedy u lekara aj prachy a vajicka pripadne ine a ved to je jeho praca, za ktoru je plateny ... no naucili sme si ludi :(
Odpovedať
Ked si to tak vezmes tak kadernicka, kozmeticka, mozu byt radi ze si vyberiem prave ich, ved za ich sluzby dostanu zaplatene tak co im este extra dakovat. No to si dobre napisala vajicka, sliepka atd. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
keby to bolo len na mne, tak malé výslužky dostanú len hostia.. ale u nás to funguje asi tak (hlavne z drahéha strany), že musíme "vrátiť".. okej, beriem, hosťom zopár koláčikov a lampášik vodky na cestu x-) ale načo ostatným? veď za pácu zaplatíme - myslím si, že dosť, počas zábavy majú plné menu, aj koláče, aj nápoje.. a ešte aj výslužky?
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D ale je to tak a je mi z toho zle... a nazor na kadernicku mam aj ja taky, len hadam sa to uz aj ludia ponukajuci sluzby naucia :(
Odpovedať
Je pravda ze kazdy ocakava okrem penazi aj zakusky a flasu, ale to je preto lebo my sme ich tak naucili. Hned kazdemu za sluzby este nieco extra davame. Je nacase s tym prestat, nech si ludia odvykaju. Ja co si tu odrobim, si musim odrobit, raz mesacne mam vyplatu a to je vsetko. Nikto mi nic neda za to ze nieco vybavim, lebo je to moja praca a ani by ma nikdy nenapadlo nic za to ocakavat. A s kadernickou a inymi je to presne to iste, len si zvykli na ine.
Odpovedať
ja na tom nevidim nic zle, moja kadernicka ja vizazistka boli velmi mile a vysluzku vobec necakali, ale potesili sa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ved jasne to je uhol pohladu ale moj pohlad je, ze naco? :)
Odpovedať
Kebyze mam svadbu v meste kde som vyrastala, idem sa upravit k mojej kadernicke a kozmeticke kam chodievam uz roky, tak asi by som im nieco priniesla, lebo za tie roky sme si vybudovali nejaky ten vztah, nejde len o profesionalny pristup. Ale zase kazdemu kto je nejak zapojeny do svadby, to sa mi zda riadne prehnane. U nas teda len hostia a DJ, ten sa bude za nami trepat az z mojho mesta a to je vsetko. Ani v hotely nic nenechame, vsetko si do bodky zaplatime a lacne to nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
emjee ale keď máš na svadbe cez 80 hostí a každý očakáva darček a krabicu koláčov a fľašu k tomu a ešte máš rozdávať aj tým, čo za prácu dostali plácu, tak to je naozaj trochu veľa.. a ako napísala lara, každý z nás pracuje a nečaká, že okrem výplaty dostane niečo aj od klienta.. ja som učiteľka a v dnešnej dobe už ani na konci školského roka kvietok neletí.. hoc na druhej strane - niektorí výnimoční a naozaj vďační rodičia prinesú aj kávu x-) ale to som už odbočila..
Odpovedať
ja nehovorim, ze musite dat vysluzku kazdemu, ale neodsudzujte, ak niekto iny da :-) my sme mali zakuskov na mraky (uz som nemala silu sa hadat s rodicmi, ze je to zbytocne) tak som sa casti zbavila aj tym, ze som dala vysluzky kde-komu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
emjee nemyslím, že ťa niekto odsúdil.. bavíme sa tu o tom, či dať alebo nie a ako tak pozerám, väčšina je za nie x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Emjee - normalna debata je okolo toho, nikto nikoho neodsudzuje :) ;-) ak si dala, dala a teda si chcela dat a tak je to potom OK pre teba, nie?
Odpovedať
presne tak je to len diskusia. ;-) Kazdy nech si urobi podla svojho.
Odpovedať
Profilova fotka
a povedala by som, že je tu ešte jeden rozdiel, emjee sa zákusky zvýšili, zatiaľ čo my ešte len všetko plánujeme: počty, rozpočty ;-) a ak sa stane, že toho nakoniec budeme mať toľko, že nebudeme vedieť, čo s nimi, tak ich samozrejme rozdám, ale pri predbežnej objednávke s tým nepočítam x-)
Odpovedať
citujem laru: Hned kazdemu za sluzby este nieco extra davame. Je nacase s tym prestat, nech si ludia odvykaju. :-( ked mam a chcem dat dam, ked nemam alebo nechcem dat nedam - tot moje heslo :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?