Koľko koláčikov dávať do výslužky?

Ahojte, viete mi povedat, kolko kolacikov sa zvykne davat do vysluzky? Nemam predstavu...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
My sme davali cca 20 az 30 ks zakuskov na vysluzky.
Odpovedať
Neviem presnu odpoved, my sme ratali tak 4-5 ks na osobu, tak sa vraj zvykne. Ale ja mam otazku ze co v pripade, ak davam vysluzku len jednej osobe, napriklad frajerke nejakeho bratranca. To jej mam dat 5 ks kolacov do krabicky? Ved to je malo, nie? Ale zas je mi blbe davat jej tolko, co dam napriklad v inej krabicke celej rodine, trebars s tromi detmi. Ako ste to riesili?
Odpovedať
Na svadbe ratam cca5 kolacov na hlavu, len rozmyslam, ze kolko dat do vysluzky kuskov. Tiez je asi rozdie, ci clovek robi balicek pre jedneho, alebo stvorclennu rodinu...
Odpovedať
no ved samozrejme že je rozdiel...už len vy musite vedieť komu koľko chcete dať...najmenej 15-20 určite a aj viac...
Odpovedať
Profilova fotka
Kedze vacsina ludi na svadbe bude v paroch, bude to priblizne rovnaky pocet na krabicku, mozno kupim o nieco vacsie tam, kde je to par plus deti/dieta. Ak pride napr. bratranec s priatelkou, dam krabicku im, dalsiu jeho rodicom a dietatu, ktore este byva doma atd.
Odpovedať
no... tak to aby som sa poobzerala po krabickach :-D
Odpovedať
No baby, ale co ak pride ten bratrance s frajerkou, co mam dat tej frajerke ked mi vlastne nic nie je? Dokopy im to davat nebudem ked spolu neziju a podla mna je blbe davat jej tolko co napriklad krstnym rodicom. Ako to poriesit?
Odpovedať
@zuzx tak jej nedaj nic ked neziju spolu tak to nebude take vazne, alebo im to daj spolocne, sak oni ti tiez budu davat dar asi spolocne nie? Ale ja neviem ja som vysluzky ani nechcela davat, ale zevraj sa to patri...hm tak teda aspon rodine dame :) ale ja nemam uplne tradicnu svadbu je to viac party...
Odpovedať
@ninka25 no ved toto prave neviem. S tym zas nesuhlasim, ze ak spolu neziju, nie je to vazne, my spolu nezijeme a ani nebudeme a sme spolu styri roky a vazne to teda je :) Nic nedavat je asi blbe, ale zas tych 5ks jej dat je blbe asi tiez a nejakych 20 ks davat cloveku ktory mi nie je rodina je tiez odveci, tak ja neviem :) Najhorsie na tom je, ze z frajerovej strany mame takychto pripadov asi desat.
Odpovedať
@zuzx tak to sprav tak ze kupis male krabicky, nejak ich ozdob a bude to vyzerat pekne, ved 5 koacikov niej zas tak malo, sak vysluzka sa dava symbolicky ci? a ked to dostane sama tak viac ako 5 kolacov nezje a aspon sa to nevyhodi! a vy sa budete brat a nebudete spolu zit?
Odpovedať
@ninka25 skusim veru asi pozriet nejake minikrabicky, lebo v klasickej by take male mnozstvo bolo smiesne, ale tak este je dost casu :) Ano, budeme sa brat a pred svadbou nebudeme spolu zit.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_april ahoj no my sme napriklad rodine davali okolo 15-20 aj viac niekomu, kde bolo napr. 5 clenov a kusok torty. Kamaratom sme davali mozno tak 10- 15
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzx jaj som sa zlakla ze po svadbe :D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzx no my sme to riesili tak, ze brtrancovej frajerke sme dali zvlast a bratrancovi ktorý este byva s jeho rodicmi im sme dali zvlast. Ale co boli pary na svadbe (kamarati) tak sme davali jednu vyslužku. Aj ony predsa dali jeden dar.
Odpovedať
@ingridka07 to mi je jasne, len teda o tu kvantitu mi ide, ze kolko ste dali bratrancovi s rodinou a kolko tej frajerke :) Lebo podla mna je blbost davat im narovnako.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzx tak bratrancov i s rodinou urcite okolo 20 plus kusok torty, a jej asi tak 10 a kusok torty. sa mi zdááá
Odpovedať
Ahoj, my sme mali veľa mladých (nezosobášených) a dávali sme im len 1 spoločnú výslušku, Samozrejme rodina dostala viac koláčov (kus torty a cca 25 - 30 kusov) + fĺaša vína a kamaráti (kus torty a cca 15 - 20 kusov zákuskov) + víno. Myslím si že to bola až - až keďže ešte každý k redovému dostal škatuľku so sladkosťami (čokoládky, cukríky, žuvačky a pribalila som im aj výrok o láske a manželstve) bolo záujímavé ich potom sledovať ako si ich navzájom čítali lebo každý mal niečo iné :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
My sme davali vzdy bud paru alebo rodine ale vo velkych krabickach bolo vo vsetkych to iste a rovnako aj v malych bolo vo vsetkych to iste. Dokonca muzikanti, fotograf a kameraman dostali este viac zakuskov, lebo ked sme im mali dat vysluzku tak sme si vsimli ze je tam este strasne vela kolacov tak sme do vsetkych zvysnych krabic dohadzali kolaciky a do malych sme dohodili aj kusok torty od draheho krstnej
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_april my sme dali do klasickej malej krabicky kusok torty cca 5ks nejakych rolad a rezov a ostatok kolko sa zmestilo suche kolace plus flasa vina :-D ..na svadbe sme rozdali cca 50 vysluziek aj s kameramanom ,fararom obecnemu uradu ,hudbe atd.....a aj pred domom sme rozdavali a aj pred salov rozdavali ..mamaa dala susedom .aj do prace sa uslo kazdemu....este aj ostalo dalo sa do mrazaka a par dni naspet som ich hodila do kosa :-)keby ze viem ze kolko moc nam ostane kolacov a tort ani nehovorim porozdavam to vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@moncicatko19 kolko ste mali objednanych zakuskov (myslim komplet aj s vysluzkami) a kolko hosti??? ja som z toho trochu jelen :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali 50hosti to uz je zaratane aj kameraman,kucharka,casnici,muzikanti,dj,obecny urad ,farar,atd :-D zakuskov sme mali uz presne neviem nejakych 8 rolad(rezy) a ostatok suche a nepecene napr:kavove zrno,rafaelo,atd to sme mali suche asi 8plnych kartonov :-D a to sme mali 8 tort :-D a ako som pisala uz hore kolko moc sa hodilo do kosa par dni dozadu .bolo to skoda no nik nevie ci mu zostane alebo ci bude malo...........sestra mala na jej svadbe malo zakuskov na vysluzky babka musela ist zo svadby domov aby upiekla este 4-5rezov :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tatarida :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@moncicatko19 :-) chudera babka :-)
Odpovedať
Baby a co rodine a kamaratom zo zahranicia? Davali ste nejaku vysluzku? Vsak sa im to pokazi po ceste. Ale zase ako to bude vyzerat, ze jednym budem balit a druhym nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulik_81 No ved toto. Tiez spekulujem, ako to urobit. Niektore hotely mavaju chladnicku na izbe. Potom by to nebol problem. Ak nie, tak aspon flasku vina.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
A keď dám 15 koláčov + kus torty, tak to bude málo? Lebo ja budem mať 100 hostí a keď si predstavím dať do škatule 30 koláčov, tak neviem...
Odpovedať
my dávame po 15 plus kusok torty. si myslim, ze az az, plus flasku.
Odpovedať
My máme desať a podľa mňa je to strašne veľa. Ľudia budú presladení ešte so svadby a budeme mať dosť singles alebo párov na svadbe - a to je pre jedného, či dvoch ľudí fakt dosť. Takže ak zoženiem menšie škatule, tak dáme asi po päť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Mám čerstvo po svadbe (2 týždne) a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že pokiaľ budete robiť výslužky do klasickej koláčovej škatuľky na to určenej (rozmery cca 30 x 20cm) tak do nej treba dať aspoň 15 koláčikov a kus torty aby nevyzerala prázdno. Zákusky na svadbu bývajú také menšie, nie také na aké sme zvyknuté z cukrárne. My sme dávali aj 20 koláčikov + tortu aby to nejako vyzeralo. :-) A je jedno či to dávate rodine kde sú len dvaja alebo piati. Prípadne môžete dať dve škatuľky tej rodine kde sú piati, ale nedávajte menej zákuskov pretože škatuľka bude vyzerať že v nej skoro nič nie je.
Odpovedať
ahojte, co myslite kolko kolacikov cca sa zmesti do skatulky s rozmermi 19cm x 15cm x 8 cm. Neviem ci mam tie skatulky objednat, aby neboli zase nejake male..hmm co myslite? ja som rozmyslala ze do vysluzok dam do jednej krabice 7 kolácov plus kus torty. staci to?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?