Je mozne zopakovat sobas na urade ak jeden sobas sa kona v zahranici a druhy na sk ?

v nadchadzjucich dnoch budem mat formalny sobas v zahranici kde nebude pritomna moja rodina . V zapati by som rada tento sobas zopakovala aj s formalitamy na Slovensku v pritomnosti mojej rodiny . Zenich je neveriaci , nevadi mu sobait sa v kostole ale nechce prijat ziadnu vieru v zhladom k sobasu.Ja som rmokatolickej viery kde j takyto sobas dost komlikovany aj z dovodu navstevy daneho kostola kde by sa mohol sobas konat kedze zijem mimo SR. Vie mi niekto poradit ako von z tejto slamastiky ako a kde sa na SK zosobasit aby rodina bola spokojna a teda aj ja ?
Odpovedať
Budete v SR dostatočne dlho pred sobášom, aby ste mohli absolvovať predmanželskú náuku? A budete dostatočne dlho na to, aby Tvoj partner prijal sviatosti, aby následne v kostole mohol prijať sviatosť manželstva? .... asi nie, takže nie je čo riešiť. Úrad to istí. Ak si veriaca, budeš pred Bohom prisahať, aj ked budete mať civilný obrad.
Odpovedať
Ak mas platny sobas v zahranici, uz urcite nemozes mat este jeden na urade na Slovensku. Mozes mat cirkevny v kostole, s tym, ze tvoj partner nemusi prijat vieru, ale musi podpisat papier (dispenz), ze ti nebude branit v tvojej viere, ani vasim detom. Nauky sa inac daju vybavit aj v zahranici, my sme s tym nemali problem. Druha moznost je sobas len pro forma napr. s nejakym svadobnym koordinatorom, ale to je teda bez formalit a uradne neplatna, lebo uradne platny sobas moze byt len jeden a ten mate, ak spravne rozumiem, v zahranici.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?