Civilný obrad v sále

Ahojte, musime mať civilný obrad a nechceme ho na matrike,. Rozmýšlame o obrade už priamov sále. Mal niekto takuto skusenosť? Kde by sa potom mali schádzať hostia? Doma a isť do saly na obrad alebo priamo v sále? Dakujem za každu vzacnu odpoved.
Odpovedať
Ahoj my máme civilný sobáš na mieste svadobnej hostiny na dvore a hostia sa budú schádzať u nás doma.Tak sme to chceli my ale kľudne môžeš každému povedať nech prídu už tam ak nemáš odobierku alebo ju nechcú vidieť.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame civilny obrad vonku na dvore/terase restauracie, hostia sa budu schadzat rovno tam, bude nejake tie poldecaciky a jednohubky prichystane
Odpovedať
My sme mali obrad vonku na luke, hostinu potom v restauracii v tom istom areali. Hostia sa zisli priamo tam na terase, mali sme pre nich sampanske a drobne pohostenie. Myslim, ze to celkom dobre takto vyslo :-) Odobierku ani ine tradicne oficiality sme nemali.
Odpovedať
@kucerkaa dakujem a kolko vas stal obrad mimo matričnej miestnosti?
Odpovedať
@anabellita dakujem a kolko vas stal obrad mimo matriky? u nas stoji 66 € (poplatok zo zakona) + 100€ poplatok za zvyšene naklady obradu mimo matriky.zda sa mi to vela.
Odpovedať
@iamhappy vdaka a kolko stoji u vas obrad mimo matriky?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, aj my ho mame mimo matriky..Podla zakona by si mala platit len matricny poplatok, je to 66,50€, ale ak ma jeden z Vas trvaly pobyt z toho isteho mesta, tak sa neplati nic navyse..ale ak mate obrad mimo Vasho trvaleho pobytu, tak si uctuje dany matrikar/ka poplatok za ´´´vyjazd´´ je to rozne...a tiez si za to uctuju nieco extra navyse restiky a pod. My sme sa stretli so sumami 350-500€ za obrad.
Odpovedať
@jordberka ahoj no obrad nas stal tolko kolko vas zo zakpna si mozu uctovat len tych 66 ale mozu si na to nahodit prirazku ale len do 100% Tejto sumi
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ani ja som nechcela sobáš na matrike. Tak sme sa rozhodli pre Tn. Hrad - tiež sme platili 66 Eur + 50 Eur hradu za prenájom miesta.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. V Parkhoteli na Baracke robievame civilne obrady v altanku na terase. Je tam poplatok matrike cca 66,- Eur za sobas mimo sobasnej siene. V pripade nepriazniveho pocasia nie je ziadny problem - altanok je kryty a hostia su pod strechou na zimnej zahrade, pripadne sa cely sobas kona na zimnej zahrade. Ak je sobas priamo v mieste svadobnej hostiny, svadobcania sa schadzaju priamo tam. Je dobre pripravit aj nejake male obcerstvenie pred sobasom. Odporucam jednohubky, vinko, svadobnu palenku, zakusky - aby hostia necakali len tak bez pohostenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@jordberka tak klasicky poplatok tych 66 eur, plus to mame od restauracie ako komplet za 300 eur, ktory obsahuje vyzdobu vonkajsich priestorov, obsluhu hosti, ozvucenie vonkajsich priestorov a spevacku na obrad, plus teda predpokladam, ze cast z toho ide starostovi a matrikarke.... ale presne aka velka vobec neviem
Odpovedať
@jordberka tym, ze sme mali obrad mimo nasho trvaleho bydliska a aj mimo obradnej siene, cele to vyslo na 200 eur
Odpovedať
Článok sa načítava...
No u nas stoji obrad 66€ zo zakona+ matrika si este pyta 100€ poplatok za zvysene naklady sobasa mimo matricnej miestnosti. teda myslia tym ze sa z matriky musia presunut na ine miesto v tom istom meste asi 1km od matriky, takze neviem akych 100 eur chcu za to. POdla mna vela. Obaja sme z okresu a keby sme mali na matrike mali by sme sobas zadarmo.
Odpovedať
baby a ako ste si to vybavili? z matriky nemali problém príst na miesto hostiny? lebo takí sa mi zdali neochotný uz len pri vybavovani klasickeho sobasa u nich. Ked ani jeden nemame trvaly pobyt v mestskej casti kde sa to bude konat neviete kolko to stoji?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?