Svadba s Kolumbiou II

8. nov 2012

Včera som bola v Bratislave nechať legalizovať Potvrdenie o stave /ako som písala, to sa zariadí na kolumbijskej ambasáde vo Viedni/. Budova, v ktorej sa to deje, je na Pražskej 1. Je te vedľa hlavnej vlakovej stanice, malá, žltá, vyzerá ako malý zámoček, zastávka SAV. V tomto období je nutný 20 € kolok.

Po chvíli čakania ma zavolali dnu. Pani som ukázala papier, ktorý som potrebovala overiť. Zarazilo ju, že to nebolo preložené. Ak sa nemýlim, na matrike mi nevraveli, že to musí byť slovensky. Konzulárne oddeleni v podstate tam overuje len pečiatku a podpis, takže obsah im môže byť ukradnutý, bez prekladu je to na Slovansku aj tak nepoužiteľné, ale zjavne im to jedno nie je. Po chvíli uvažovania to zobrala a potvrdila. Našťastie, nič sa tak neskomplikovalo, ešte raz jej veľmi pekne ďakujem za ochotu!!!

Bola som druhá v poradí a zjavne ani tri slečny/panie v kancelárii tieto náročné procedúry neurýchlia... Počkala som si pol hodiny, dostala som razítka, nalepili tam časť kolku a ešte som stihla kávičku s kamarátkou a najbližší vlak späť :)