Obnovenie manželského sľubu. Ako to celé prebieha?

Prosím o radu!!!! Môj kamarát chce manželke pripraviť prekvapenie k 20 výročiu sobáša a zorganizovať malú svadbičku. Chce kúpiť obrúčky, nakoľko staré im pred rokmi ukradli. Mňa poprosil o pomoc.........ale ja nemám ani potuchy ako to prebieha a aké oblečenie si má ´´nevesta´´ obliecť......budem vďačná za každú radu. :-)
Odpovedať
no pri obnovení manželských sľubov po 20-rokoch už určite nie nevesta v bielych šatách :-) ale veď nech si zájde na faru, tam mu určite všetko povedia :-)
Odpovedať
Ahoj Eva, mozno ti toto trochu pomoze...aj ja som nad tym totiz uvazovala. http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Ahojte, práve som si dočítala tvoj problém - Sharlotta - a zaujímalo by ma, čo si o tom všetkom myslíš teraz, po roku a pol.. Evaeva - trochu som nepochopila - má to byť prekvapenie, alebo o tom bude tá kamarátova manželka vedieť dopredu - keď spomínaš jej šaty...? Úplne nevestovské (tzv. "tortové" zo salónu) by som neodporúčala ani ja, ale biely kostým podľa mňa nič nepokazí, príp. nejaké pekné, decentné večerné šaty, proste slávnostné a pokiaľ sú veriaci, dohodla by som sa na ich mieste s kňazom na nejakej sobotnej večernej sv. omši, ktorá by bola obetovaná za nich a počas nej by si pripomenuli svoj manželský sľub - je na to taká formulka. A potom môže nasledovať dobrá večera a zábava s priateľmi, do ktorej by som možno zapasovala nejaké príhody, ktoré sa im počas života udiali, príp. by som "ozdobila" miestnosť fotografiami, na ktorých sú zachytené ich najdôležitejšie či najkrajšie chvíle - aj s krátkym komentárom a ak by sa hostia bavili do rána, ešte by som možno pridala taký zábavný test, ako po toľkých rokoch poznajú jeden druhého - otázky typu -pre muža: ktorý časopis je manželkin najobľúbenejší, pre ženu: ktoré pivo je to naj a pod. Snáď som ti trochu pomohla. Napíš, ako to vyšlo...
Odpovedať
podľa mňa biele tortové šaty tiež asi nie, ale hocijaké iné biele (aj svadobné) v pohode :-)
Odpovedať
Má to byť prekvapenie......v sobotu ju oblečie /ja jej m,ám nachystať šaty/ a odvezie ju na úrad....tam sa už dohodol na matrike, že to urobia. Ona nebude nič vedieť až do poslednej chvíle.
Odpovedať
Ja som tiež myslela, že asi nejaké jednoduché šaty,/ určite nie riadne svadobné, lebo majú po 40-tke, hoci vyzerajú super/....najlepšie možno krémovej farby....ašte sa ale dohodnem s jej mužom. Ďakujem vám za rady.....má sa to udiať koncom októbra, tak potom napíšem , ako sa nakoniec rozhodol a ako to dopadlo. :-) :-) :-)
Odpovedať
No Maji, este stale som sa na to neodhodlala, ale neprestala som nad tym uvazovat. Mozno sa raz na to odhodlam. Myslim, ze ma to tak lahko neopusti....Len uz si z toho slubu az tak tazku hlavu nerobim...
Odpovedať
Sharlotta, to je fajn, že ťa to už tak veľmi netrápi... Normálne som sa nad tým aj ja zamýšľala, že ako by som sa asi cítila ja, keby som bola vtedy v tvojej koži... Asi dosť podobne.... Na MK máme tému "čo pre vás znamená viera", tam sme baby z viacerých vierovyznaní a pýtala som sa na ten sľub jednej gréckokatolíčky. Dosť sme si o tom pohovorili, ak budeš mať chuť, prečítaj si... :-) Evaeva, to bude asi veľmi pekné prekvapko, akurát ja by som sa bála, či kúpim dobré šaty - myslím, či dobre sadnú, lebo ja nemám až taký dobrý odhad na postavy... Ale inak to musí byť zaujímavé pripravovať takúto vec... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, rozmyslali ste niekto nad obnovou manzelskeho slubu? S manelom sme spolu len par dni ale realne uvazujeme nad obnovou manzelskeho slubu na 1. vyrocie nasho manelstva. Nasa svadbicka sa odohrala velmi romanticky na jednom Africkom ostrove za ucasti nasich dvoch svedkov, bolo to pre nas uzasnte krasne, radi by sme si to zopakovali v podobnom style, mate niekto nejake skusenosti s obnovou slubu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
AHojte, moji rodičia budú mať v lete 40 výročie svadby. Rozmýšľam nad prekvapením a napadlo ma obnovenie manželkého sľubu. AKo to zorganizovať, urobia to v kostole alebo sa to bežne nerobí? Ďakujem za akúkoľvek radu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?