V čistiarni mi zničili šaty. Čo s tým? Poraďte

Ahojte baby, chcem sa s vami podeliť o svoju skúsenosť a poradiť sa. Mám krásne spoločenské šaty (teda už len boli krásne... :-( ) šité v kombinácii z tmavobordovej a bledožltej látky a s kamienkovou ozdobou. Keže som vedela, že tá bordová nejako púšťa farbu, radšej som nechcela doma expreimentovať s praním ale zaniesla som to do čistiarne a myslela som si, že ich zverím do rúk profesionálov... no keď som uvidela výsledok, som si myslela, že ma porazí... všetky žlté časti sa zmenili na ružovú... a kamienky úplne opadávané... proste si šaty v takomto stave v živote viackrát obliecť nemôžem, a že vraj oni s tým nič utobiť nemôžu a ani za to nezodpovedajú, lebo čistenie sa robí bez záruky, a údajne som bola vopred poučená že sa to môže stať - no v skutočnosti som práve ja ich na to uporoznila, aby boli opatrní. Žiadali sme náhradu škody alebo aspoň vrátenie tých skoro 14 EUR, ktoré som zaplatila za čistenie, no nič... že to mám dať reklamovať u výrobcu, lebo je to nekvalitný materiál, oni za to nemôžu, a že vraj aj na Antolskej a ešte neviem kde sa tiež stalo to isté s takýmito šatami a výrobca im uznal reklamáciu, bla-bla... Nakoniec sme šaty tam nechali s tým, že v utorok pôjdeme za vedúcou, lebo teraz tam nebola - tak mám 3 dni aby som si rozmyslela, čo urobím. Máte s tým niekto nejakú skúsenosť, ako sa dá v takomto prípade uplatniť reklamáciu???
Odpovedať
feb, mali ta na to upozornit, ja som chcela dat vycistit takú plachtu jednoducho povedane a nezobrali mi to, ze by sa to mohlo poskodit...... takze mali si to pozriet material, sposob cistenia a informovat ta... no a jaska, tak ako inde, aj v cistiarni mozes podla mna ich sluzby reklamovat.... urcite sa nenechaj odbit....drzim palce...
Odpovedať
Profilova fotka
za cistenie su urcite zodpovedni oni, pokial na satach bolo, ze ich cistit mozu - znacka cistenia+toho cim cistia obvykle ak chces dat vycistit a satky su bez oznacenia a tvrdis ty ze sa cistit mozu, tak si za ne zodpovedna ty - dobre firmy si to nechaju i podpisat, ze je to s tvojim suhlasom na tvoje triko teda ak tam znak je, saty cistili podla toho, tak zodpovedni su to ci z nich ale cosi dostanes je vo hviezdach..to by tu museli fungovat sudy a ine institucie kus pruznejsie ;-)
Odpovedať
Ahoj feb, nedaj sa odbit, mne znicili v cistiarni bundu drahu, mala kozusinovy golier z umelej kozusiny, uplne ho spalili, bunda vybledla zvnutra, stratili nit na zapinanie, zato vraj nerucia. Najprv som odisla s dlhym nosom, ale nedalo mi to, tak som tam znovu nabehla a povedala, ze ten golier je uplne zniceny, bola tam este jedna pani, tak ta povedala, ze na tom vidi chybu a ze oni su proti takym veciam poisteni, normalne som dala bundu na reklamaciu, po dvoch tyzdnoch prisiel pan z poistovne, odfotil si vsetko, spisali sme taky protokol o skode a teraz cakam, ze mi poslu nejake peniazky za znicenu vec. Na bunde bolo pisane, ze sa moze chemicky cistit alebo prat na 30 stupnov, vnutri ma perie, tak som ju preto dala do cistiarne, lebo predsa maju susicky, tak tie pierka su take nadychane. Mali ti saty vycistit chemicky, ked videli, ze to je citlivy material, aj mne sa potom ta pani priznala, ze to mohla vycistit chemicky, ale ona to supla na ktovie aku vysoku teplotu a teraz ten golier vyzera otrasne, normalne sa ten vlas na nom skratil o polovicu najmenej a neda sa to ani vycesat. Tak sa nedaj odbit a daj to na reklamaciu a povedz, za maju byt poisteni voci takym pripadom, potom mi ten poistovak povedal, ze este ide aj inde spisat skodu, co tiez niekomu znicili pierkovu bundu. Drzim palce, Mac
Odpovedať
Diky za reakcie a podporu :) V satach je znacka ze sa chemicky cistit nemozu, ale prat na nizkej teplote a oni vraj postupovali podla toho... ci tu teplotu naozaj nastavili spravne, to uz neoverim... reklamovat to urcite skusim, no som zvedava ci dostanem nejaku nahradu skody alebo aspon to co som za cistenie zaplatila, a hlavne ze kolko to cele bude trvat. Povodne som planovala tie saty vyuzit ako popolnocne (vsak hovorim nebudem si nove kupovat ked mam doma take krasne, nosene fakt len par hodin a ani to nie pred nasimi svadobcanmi) a teraz par tyzdnov pred svadbou a este pred sviatkami naozaj mam aj ine starosti nez zhanat nove saty, nehovoriac o financnych nakladoch a o nervoch samozrejme. Mac, som zvedava ako to nakoniec dopadne s tvojou bundou a ja ti tiez drzim palce :)
Odpovedať
No podľa mňa je chyba u výrobcu a nie na strane čistiarne. Ak tam bolo na visačke napísané, že chemicky nie ale na nízkej teplote áno... tam je tá chyba. V 30 alebo 40 stupňovej vode pustí bordová farba z látky určite a ak je kombinovaná so žltou, nie je o čom. Je vopred jasné, že bordová farba pustí aj pri nízkej teplote na tú žltú. Ja mám bielo-čierne šaty a viem o čom hovorím. Keď ich periem je to náročný proces. Periem ich zásadne ručne, spodnú bielu časť najprv vyperiem v teplej vode a až potom tú čiernu a to vo vo vlažnej až studenej farbe. A sušenie to je ďaľší proces, robím všetko preto aby sa mi tie dve látky moc o seba nedotýkali, lebo by to bolo na tej bielej vidieť. To je moja osobná skúsenosť, a myslím, že čistiareň robila to, čo bolo uvedené na visačke. Určite by som sa obrátila na výrobcu o náhrade škody a aby používali pri šití šiat kvalitnejšie látky!!!
Odpovedať
Podla mna vyrobca mohol urobit chybu v tom, ze neuviedol, ze saty su urcene vylucne na rucne pranie - ale tam to uz reklamovat nemozem, pretoze nemam uz uctenku a aj tak su saty akurat o chvilku starsie ako 2 roky. V cistiarni chybu urobit mozno nemuseli - ale aj mohli - toto sa uz nezisti - ale kazdopadne sposobili mi skodu, ci za to mozu alebo nie, a preto si myslim, ze by mohli vratit aspon tie peniaze, ktore som za cistenie zaplatila. A ked maju poistenie, to sa moze vztahovat aj na take pripady, ked skoda vznikla tak, ze oni postupovali podla toho, co bolo na vysacke. A tiez tu zakazku nemuseli zobrat, ked sa im to nezdalo. Takze reklamaciu urcite skusim, mozno nedosiahnem nic, ale nemam co stratit.
Odpovedať
Ja som chcela dat dcere vycistit spolocenske saty, ktore su bordovej farby a su na nich kamienky a strasy, ale v cistiarni mi ich nezobrali, ze by sa znicili. Poradili mi ale ich vyprat vo vlaznej vode a pridat tam ocot, aby farba nepustala, aby nevybledli. Spravila som podla ich rady a saty su ako nove.
Odpovedať
Tak boli sme tam rano a hned nam povedali, ze veduca ponukla vratenie penazi ak s tym suhlasime, lebo aj podla nej je to chyba vyrobcu ale peniaze za cistenie mozu vratit. A my sme suhlasili, myslim ze dalsie odskodnenie by mi pravdepodobne nebolo uznane takze je to vybavene a teraz sa rozmyslam, ci sa s tymi satami neda predsa nieco este urobit. Inak otec hovoril, ze raz dal vycistit oblek (v inej cistiarni) a pocas cistenia si vsimli, ze sa mu roztopili gombiky... tak tie, ktore este boli zachovane odstrihli a pridali mu k obleku zvlast v sacku, aby si ich doma prisil naspat... takze stava sa vselico.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?