Strata zamestnania - ako ďalej

nerada otváram túto tému, ale bohužiaľ sa ma týka a príjemné to nie je. Zamestnanie som stratila bezprostredne po dosiahnutí vysokoškolského vzdelania, no nebrala som to tak tragicky, nakoľko som mala v pláne v čo najbližšom čase odísť. Moje sklamanie prišlo až keď som začala chodiť na pohovory a každý nad mojím vyštudovaným odborom, ktorý nie je ani právo, ani ekonómia, ale marketing začal ohrňať nos, ani moja niekoľkoročná a aj rôznorodá prax pre nich nie je priorita, v prvom rade ich zaujíma aké je moje očakávanie platu - beda mi, ak poviem, že tak 15 000 v čistom by mi stačilo (už som poľavila aj na 13 :-S ). Otvorení sú mi len obchodný zástupcovia, poradcovia a realitný makléri. Tieto profesie sú však klamlivé, nakoľko vás namotajú a potom sú z toho podmienky až sa za hlavu chytám. Tak ma teraz jedny namotali na živnosť, lenže poistky nikto nechce, tak mám tak akurát na krku samoplatenie zdravotky a aj to neviem z čoho. Po pravde, už som z toho zúfalá. Naozaj neviem, čo mám na tých pohovoroch robiť, lebo nikto sa mi nevyjadrí prečo som neuspela a prečo vzali kandidáta, ktorý nemá ani požadované vzdelanie, ani skúsenosti. Pripadám si ako v Kocúrkove. To som jediná čo sa s týmto stretáva, alebo je to tak na celom Slovensku? už fakt neviem čo mám robiť. Na životopis na nete a ani v personálnej agentúre nikto nereaguje. :-| Sorry, ale musela som sa aspoň vyžalovať. :-S ;-(
Odpovedať
ahoj..mas celkom zaujimavy problem.. ja ked som mala ziadost o hladani prace na nete,tak mi stale niekto pisal a cosi ponukal.. samozrejme,ze je lepsie,ked hladas aj pracu v zahranici..a dost zalezi na tom,kde hladas tu pracu,ci si ochotna cestovat do ineho mesta alebo zasadne v mieste bydliska.. co konkretne mas vystudovane? myslim si,ze vela nepytas..
Odpovedať
myslim, ze pytas malo (samozrejme zalezi od regionu) predpokladam, ze ovladas minimalne jeden cudzi jazyk plynule, pracu na pc, citam, ze mas prax ... nechapem :-( ja som mala zivotopis na profesii a behom par dni som dostala 4 ponuky (musela som pozastavit zivotopis, lebo by som nestihala chodit na pohovory) - a to som bola cerstva absolventka mozno mas len "zle zadany odbor" - co by si chcela robit?
Odpovedať
Profilova fotka
ja si myslim, ze sa nevies predat... neviem, co extra si studovala, lebo ja mam cestovny ruch a tak by som sa daleko nedostala... ked ale spomeniem management a marketing hotelierstva, uz maju ludia inu predstavu... taktiez, ak mas jazyk a skusenosti, tak netusim, co ti stoji v ceste... malo si toho napisala, ale verim, ze ak nehladas pracu v Ciernom Balogu, nieco by sa dalo najst.. Netusim odkial si, ale mne sa tiez este nestalo, ze by som ostala bez zaujimavej ponuky po vyveseni CV...
Odpovedať
Brcka, treba sa zamyslieť aj nad vzhľadom, vizážou, vystupovaním a správaním... v dnešnej dobe ťa skôr prijmú do zamestnania ak si upravená (nie vymaľovaná...), jemne nalíčená, pekne upravení vlasy a nechty, odev tiež treba prispôsobiť typu práce (ale pokiaľ nejdeš robiť roboša, rifle by mali byť tabu) ... podstatná je aj úprava a štýl životopisu a iných dokumentov - ako to máš spracované, uložené a podobne... a veľmi podstatné je aj vystupovanie na samotnom pohovore - spotené ruky, ustráchané reči a pohľad pod stôl alebo kdesi von z okna nepomôže... musí byť kľudná, presvedčivá, sebaistá (zas nie príliš) ... a najpodstatnejšie je vedieť sa predať - na pohovore samozrejme hovoríme len pravdu, ale negatívne vety by mali byť tabu (neviem, neučila som sa , toto som nikdy nerobila a podobne...) treba si preštudovať aj stránku profesia.sk , tam je k tejto téme veľa... Dúfam, že som ťa týmto príspevkom neurazila... Držím palčeky ... ja som našla prácu hneď - poslala som životopis 20 spoločnostiam, 8 sa ozvalo, bola som na 4 pohovoroch a do 3 zamestnaní by ma okamžite vzali... takže treba byť trpezlivý, s jemným úsmevom a presviedčať, že ty si tá pravá x-)
Odpovedať
este jeden tip: ak nieco nevies, treba ich presvedcit, ze si ochotna sa to naucit ;-)
Odpovedať
..a ešte je podstatné nenadávať a neurážať predchádzajúceho zamestnávateľa - to by v potenciálnom zamestnávateľovi mohlo vyvolať pocit neloajality a to nie je dobré...
Odpovedať
a ked ides na pohovor treba si dopredu aspon co-to zistit o danej firme (samozrejme ak nejdes na pohovor do personalnej agentury) este je dobre si vopred pripravit odpovede na take chytakove otazky ako napr. ako a kde (pracovne) si sama seba predstavujes o 5 rokov (veeeeeeelmi oblubene :-p ), ake su tvoje silne a slabe stranky (slabe prezentovat tak, ze si ich uvedomujes a pracujes na ich odstraneni), ako travis volny cas - to vsetko si radsej priprav aj v cudzom jazyku ;-) na zakazane otazky ohladne stavu (ci a kedy sa budes vydavat), deti, tehotenstva, sexuality, nabozenstva a pod. odpovedat zasadne: prepacte, ale toto je moja sukromna vec a nie som povinna vam ju zodpovedat (bude im, jasne, ze sa aspon trochu vyznas v zakonoch a nebudu na teba skusat vselijake triky) este je dobre natrenovat si pred zrkadlom vystupovanie, gestikulaciu a tak ;-)
Odpovedať
suhlasim so sue a emjee.....co som roboli v predchadzajucej firme, tak mi sefka hovorila, ze ak pojdem inde na pohovor, aby som zle nerozpravala o minulom sefovi, ze jej sa to stalo, ked prijimala jednu babu a to na nu dost zle zaposobilo...........a tiez treba dodat, ze ak napr. nieco nevies, tak si ochotna sa to naucit, ze sa rada ucis nove veci......a bla bla..........inak je to tazke dnes aj tu v BA, niekto by povedal, ze tu v BA sa zaraba najviac.......hahaha velmi vtipne........... ]-( brci neboj zvladnes to, ak ta hentam nechcu, to znamena, ze na teba caka nieco lepsie x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) si sikovna baba, neboj x-) x-) x-) x-) x-)
Odpovedať
no práveže na tie pohovory nechodím ušmudlaná, práve naopak, už som ich pochodila toľko, že ani nervózna nie som, na klasické otázky viem už odpovedať dávno, oni sú všade rovnaké. O bývalom zamestnávateľovi sa nezmieňujem, len o pracovnej náplni. problém je trošku s cudzím jazykom, ale nevyhľadávam ponuky kde chú prekladať. Vyštudovala som marketingovú komunikáciu, čo pre každého znamená len reklama, alebo chodenie z domu do domu, čo ma zaráža a aj uráža. na profesii mám aj tri životopisy, ozývajú sa zásadne len poradcovia a kadejaký taký. ]-( pritom mám prax v administratíve, v marketingu, personalistike, recepcii, faktúr atď. . Životopis mám urobený podťa manažerky riadenia ľudských zdrojov, čo by malo byť v poriadku. Tak fakt neviem. Som z BA a myslela som, že tuná to nebude problém, ale je.
Odpovedať
brcka a na profesii do akej kategorie si zaradila zivotopis? lebo ta kategorizacia mi tam trosku vadi, je taka divna :-S a co by si chcela robit? mozno vieme o volnom fleku ktory caka na teba ;-)
Odpovedať
brcka, kuk IP - mam mozno nieco pre teba
Odpovedať
Brcka, dúfam ale že ty sama aktívne hľadáš... ja som nečakala na robotu ani dva týždne (a to nemám skončenú VŠ...)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ďakujem všetkým za pomoc ;-) čo je to aktívne? každý deň posielam životopis na vhodné ponuky pre mňa, no mnohokrát sa stane, že sa neozvú vôbec, prípadne mi povedia, že miesto je už obsadené - 2 dni po zverejnení ponuky ]-( emjee - administratíva, marketing, poisťovníctvo - tieto som zadala, v tomto mám prax
Odpovedať
brcka prave tieto kategorie mi vadia - toto su kategorie , ktore hovoria o oblasti v ktorej dana firma posobi, nie o tom co chces robit ty - mne napr. je dost jedno, cim sa firma zaobera, ide o to na aku poziciu sa hlasim - a preto by som prijala v tom zivotopise, aby som nemusela specifikovat oblast v ktorej ma firma posobit (myslim, ze prave preto mas len divne ponuky) - navrhujem pridat oblast automobilovy priemysel (takych firiem tu mame naokolo pomerne vela), doprava a spedicia, sluzby ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?