Problém s prolaktínom. Máte ho tiež?

Profilova fotka
Kocky, riesia niektore z vam podobny problem ako ja? Endokrinolog mi zistil vyssiu hladinu prolaktinu. (priznaky: sekrecia z prsnikov, nepravidelna menstruacia, neplodnost,...) - ja ani jeden z tychto problemov nemam. Len ma strasne bolievala hlava a padali vlasy, co mi povedali, ze to nemozem mat z tejto choroby. Nasadili mi lieky PARLODEL a problemy su prec. Moja hladina prolaktinu je uz v norme po uzivani 1 a pol roka spominanych liekov mi doktor nevysadzuje lieky. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj janina1, ja som mala s prolaktinom asi rok problem, ale pravdupovediac som sa na to vykaslala, LEBO nic mi nebolo, brala som vtedy HAK a krvacala som aj pocas uzivania tabletiek a gynekologicka nahodou zistila dvojnasobok hranicnej hodnoty, brala som tabletky Parlodel (su aj lepsie) ale ja som tie tbl. neznasala , zaspavala som v skole, cez vikendy som nevedela vstavat z postele, chodila som neustale na odbery, po tbl. som mala 100x vyssi prolaktin nez predtym tak som sa rozhodla ze sa s tym nebudem zaoberat, lebo mne osobne nic nebolo, to cele som mala kvoli stresu a odvtedy (musim zaklopat) som nemala zvysenu hladinu, na odbere som bola iba raz a menzes mam v poriadku aj predtym som mala......ked si nervoznejsi typ, myslim trosku citlivejsia na stresove situacie, hned sa to odzrkadli, ale ked ti zaberaju tabletky, myslim ze sa to ma vysadit na urcitu dobu, aby si nezvykla a potom to pojde sam :-)
Odpovedať
myslim, ze na modrom konikovi ti baby skor poradia, kuk sem http://www.modrykonik.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Profilova fotka
csicsi: Presne. Ja viem, ze to mam zo stresu. Prezivala som v tom obdobi veeeelmi tazke obdobie. A stresant som bola riadny, az pokial neprisiel den D a povedala som si ze prvorade je moja existencia/zdravie, nie je vsetko len o dobrych vysledkoch (skola, praca, vztahy atd.) - no co RAK =-) - priliz citliva :-p Brala si na Parlodel normalne HAK? Lebo mne povedal endokrinolog ze na tieto lieky nemozem brat HAK. Ja Ti poviem, ze ja by som sa na to tiez najradsej vykaslala, ale pohrozil mi, ze to moze byt aj zacinajuci nador v hypofyze - ale na magneticku rezonanciu ma neposlal 8-( emjee- uz som Ti niekedy napisala, ze si poklad? Dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ano, mne rovno povedala gynekologicka a endokrinolog ze "mozno ze mate nadorik na mozgu, ale to nic, pichneme vam tam ihlu a vyberieme", vtedy som sa zlakla naozaj ze iba tak sa pichavaju ihly do hlavy ludi, to co je za system?! ja som bola na CT tam mi nic nezistili a potom som sa s tym prestala zaoberat. Pravdupovediac ten Parlodel som uzivala iba 4 dni a vtedy som mala 7 dnovu prestavku, ale nemala by sa pouzivat HAK lebo to zvysuje hladinu. Po 7 dnovej som presla potom na iny typ HAK a Parlodel som nebrala, bola som nadrogovana a aj hladina sa mi zvysila na 100x. Dobre si pamatam ze som bola vtedy nesmierne nervozna, z tych vysledkov, tabletiek a myslim ze odvtedy som sa ani necitila tak zle. Postupne som sa ukludnila, presla som na iny typ HAK a uz som potom nemala ani intermenstruacne krvacania
Odpovedať
Profilova fotka
parlodel je dobry liek a uziva sa dlhodobo. Ja som ho uzivala pod dohladom endokrinologa a gynekologa. Avsak prv nez ti ho nasadia by mali urobit CT hlavy a magneticku rezonanciu.. aby sa vylucil nador na mozgu. Ak sa nevie zistit pricina zvysenej hladiny casto moze byt prave nador vinnikom. Treba vsak zdoraznit , ze prolaktin je silne stresovy hormon a ak ste sa napriklad rano pre odberom krvi na nieco nahnevali moze byt prechodne vasa hladina prolaktinu zvysena.. Takze hlavne sa netreba stresovat. Mne ho vysadili zhruba po dvoch rokoch a teraz mam nastastie pokoj. Hladinu mam iba mierne zvysenu.. vlasy mi vsak uz nepadaju. Z endokrinologickou sme sa dohodli, ze ak budem planovat mimco znovu ho nasadime aby bolo pre mna jednoduchsie otehotniet. Inak je prechodne zvysenie tohto hormonu zdraviu neskodne. Po upraveni hladiny mozes bez problemov otehotniet.
Odpovedať
Profilova fotka
anusik: Ani nevies aka som rada, ze si mi napisala vetu :".. vlasy mi vsak uz nepadaju." - mojmu endokrinologovi sa to nezdalo, zeby mi z toho padali vlasy. anusik mohla si uzivat HAK ked si uzivala Parlodel? Ja som na CT hlavy nebola, lebo ma tam doktor neposlal. Ale je pravda, ze pre mna to bolo veeeelmi stresove obdobie. No a tebe povedala endokrinologicka, ze Ti nasadi Parlodel, ked budes chciet otehotniet? Mne zase povedal endokrinolog, ze v ziadnom pripade aby som neostala v druhom stave a keby ano, tak hned musim ist za nim aby mi vysadil Parlodel.
Odpovedať
Profilova fotka
ja hormobalnu antikoncepciu neuzivam, skusala som to asi tri krat v zivote zakazdym s inym liekom a jedine co som tym dosiahla bol rozhaseny cyklus a priserne bolestive prsia. Ked mi bolest v prsiach neustupovala ani po piatich mesiacoch rozhodli sme sa spolu s gynekologom, ze je pre mna vhodnejsie ak HAK uzivat nebudem. Takze ti neviem povedat ci sa to moze uzivat sucasne. Co sa tyka tej tehotnosti, tak mne vyslovene endokrinologicka povedala, ze ak budem chciet otehotniet, nech sa zastavim, urobi mi odber a v pripade, ze hladina bude zase zvysena nasadi mi ho na upravenie. Kym ho budem brat mozeme sa snazit o mimco. To ci je mozne brat parlodel nadalej ked sa mimco podari som este nezistovala. Zvysena hladina prolaktinu byva vraj dnes jedna z najcastejsich pricin neplodnosti ale zaroven sa aj najjednoduchsie odstranuje... prave parlodelom. toto som si vypocula u gynekologa.
Odpovedať
Profilova fotka
anusik: Si zlata, dakujem Ti za ifno. Ja babo teraz min 3rocky neplanujem. Tak sa na to nezabudni popytat, lebo mne to prislo divne, ze vzdy ked tam pridem mi DORAZNE hovori o tom, ze keby som ostala v druhom stave musim hned za nim prist, ze mi musi zmenit lieky. A Ty si bola na tom CTcku?
Odpovedať
Profilova fotka
hej aj na ct aj na rezonancii... nastastie vsetko bolo v poriadku , tak som dostala spominany prolaktin :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?