Pozvanie na svadbu

Ahojte. Prosím o Váš nestranný názor. Rodičia sa rozviedli keď som mala asi 4 roky. Vyrastala som s maminou. S otcom sme mali normálny vzťah v podstate až do skončenia strednej školy - v tom čase bol v rozvodovom konaní so svojou druhou manželkou. Následne sme neboli v kontakte nejakých 8 rokov. Moja mamina zomrela začiatkom tohto roka. S otcom sme si k sebe našli cestu a vyzerá to, že sa zaujíma a teda chcela by som, aby bol súčasťou nášho svadobného dňa. Otec je však tretíkrát ženatý, so ženou, kvôli ktorej sa naši rozviedli. Ako vyriešiť pozvanie otca na svadbu? Ak nebude ochotný prísť sám? Viem, že mamina by v jednej miestnosti s jeho súčasnou partnerkou nebola a ja tiež veľmi z tejto myšlienky niesom nadšená. Pozvať ho samého? Čo ak nebude ochotný prísť na svadobnú hostinu sám bez partnerky, lebo v podstate tam nebude mať s kým byť? Ďakujem za Vaše postrehy a názory.
Odpovedať
hmmm, ťažká situácia. ale uvedm si, že to otec asi bol neverný mame , takže jeho žena nie je až takým problémom, to on si neudržal to, čo mal v gaťoch. a mamina už nežije, takže nemusí trpieť otcovu tretiu ženu. Manželstvo apriori rozbil otec, takže daj na svoje pocity a vzťah s otcom. Pozvať ho možeš aj samého, ale bud pripravená že odmietne. pozvať ho nemusíš, ale chceš aby bol súčasťou svadobného dňa pozvi ich oboch, akceptuj že sú manželia, baviť sa s ňou nemusíš
Odpovedať
Profilova fotka
Je to velmi tazka situacia, nemoze Ti moc nikto radit, ja mozem napr. povedat nasu skusenost a velmi podobnu. Moja mama je rozvedena od mojich 4r. Kedze moj oco mamu podvadzal a este ma aj s tou milenkou dieta, dceru, moju nevlastnu sestru. Sice moji rodicia porobili chyby, aj tak oboch lubim. S otcom sa stykame stale aj s mojim nastavajucim a nasimi dvomi detmi a rovnako sa poznam a stretavam aj so svojou sestrou kt. ma s tou druhou zenou. Lubime sa, stretavame sa, je uzasna zena. Poznam aj jej maminu a absolutne necitim voci nej zast, aj s nou sa porozpravam a prajem jej vsetko dobre do zivota. Ona nemoze za to, ze moj otec mal obdobie zivota ked si nevedel upratat v nohaviciach. Na svadbe mojej vlastnej sestry bola aj nevlastna sestra aj ocino. Na nasej svadbe samozrejme budu obe moje sestry (aj nevlastna) s rodinami a aj nas ocino. On nema manzelku/partnerku takze pride sam, no keby mal, samozrejme aj s nou - Ked partnerku mal, na svadbe sestry bola.
Odpovedať
stale je to tvoj otec. urob proste tak, ako to citis ty. ak ti nie je prijemne, ze tam bude alebo ze si niekoho privedie, tak ho nepozyvaj. ak ho tam vsak chces a niekto s tym nesuhlasi, to je jeho problem. ide o teba, o tvoju svadbu a tvoj den.
Odpovedať
ako koľvek sa rozhodneš, nech je to hlavne tvoje rozhodnutie a potom, či to bude tak, či tak, bude správne
Odpovedať
Mne by nevadilo, ak by mal inú partnerku, nejakú cudziu ženu, apriori ide o ženu, kvôli ktorej sa celý ten kolotoč začal. Áno, viem, že ak by to nebola ona, prišla by iná. Len sa mi zdá čudné, že práve táto za ním čakala 20 rokov, pokým on vystriedal ďalšie a medzitým nemala partnera/manžela. A od času čo mamka zomrela prešlo málinko času, všetko je tak čerstvé. Naozaj neviem, ako rozumne vyriešiť túto situáciu.
Odpovedať
Profilova fotka
nepozvla by som ho len v tedy, ak by sme mali medziu sebou nejake rozbroje. to ze ma novy zivot, to je normalne. kazdy ma uz svoje. ako ak sa viete este stale normalne porozpravat, tak by som ho zavolala
Odpovedať
Profilova fotka
Je to tazke rozhodnutie a sama neviem,a ko by som sa v takomto pripade rozhodla. Snubenca si sa neskusla opytat, ako by to spravil on?
Odpovedať
On sa vyjadril v tom zmysle, že mi do tohonechce zasahovať a ovplyňovať, aby som sa rozhodla sama 😞 Bohužiaľ nedokážm sa rozhodnúť a neviem čo je v tejto situácii "správne"
Odpovedať
toto je ozaj tazke rozhodovanie. ale kazdopadne suhlasim s tym, co napisala juliancha. stale je to tvoj otec a mala by si sa rozhodovat podla svojho srdiecka. ty musis vediet, ci je pre teba dolezite, aby tam v tento dolezity den bol s tebou alebo nie. velmi by ma zaujimalo, ako si sa rozhodla a ci vobec.
Odpovedať
Dievčence, stále neviem ako to dopadne, jednoznačne si želám, aby tam bol, ale jeho novú ženu nedokážem pozvať; už len u úcty voči mamke, ktorá tam už bohužiaľ nebude, aj babke, ktorá nám celý život pomáhala. Tá by to nezniesla určite a to mi za to nestojí. Myslím si, že finálne rozhodnutie bude na ňom, či bude ochotný prísť sám, alebo nepríde vôbec. Každopádne, ani on nevie čo má čakať odomňa, takže sa máme stretnúť a porozprávať čo si ako predstavujem. Dúfam, že moja dilema bude čoskoro preč.
Odpovedať
Nebudes potom ale lutovat, ak otca nepozves? Nebude blbe to, keby pozves len jeho? Tak na obrad, nech pridu obaja a potom na hostinu nie, ale z celej svadby by som ho asi nevyskrtla.
Odpovedať
@sajmala tiez mi napadlo podobne riesenie. ale akoze je to fakt tazka situacia. hlavne, aby vsetko dobre dopadlo, bez zbytocnych pripadnych hadok a nedorozumeni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gretusiatko Len lahko sa nam hovori, ked to nie je nasa situacia. Kamoska riesila podobnu situaciu a to boli v porovnani so svadbou len promocie a uz vtedy plakala chuda zo stresu, ze ako to spravit.
Odpovedať
@sajmala ved hej, ine je to, ked je to situacia niekoho druheho. ale tak uvazujem, ako by som sa asi ja zachovala. aj ked tazko to ozaj povedat.
Odpovedať
skutocne sa to neda takto povedat ci radit. ani jedna z nas nie je v tej situacii (mozno sa mylim, ak hej, tak sa ospravedlnujem), ale pokial ozaj nemate take dobre vztahy, tak by som ho vobec nevolala. ty musis vediet/citit, ci ho tam potrebujes mat alebo nie.
Odpovedať
No ja som to tak pochopila, ze ocino je akoze v pohode, aj co sa maminy tyka, ale problem je jeho partnerka.
Odpovedať
@sajmala tak nepozvi partnerku a bude 🙂 ty ju tam skutocne nepotrebujes.
Odpovedať
Rozhodla som sa, že pozvem len jeho, bola by som rada, ak by prišli aj nevlastní súrodenci (každé z detí má s inou ženou). Som zvedavá, čo on na to, či bude ochotný prísť sám, alebo nie. Ak nie, je to jeho problém asi a ja sa s tým asi budem musieť zmieriť. Možno teraz reálne zistím, či mu na mne skutočne záleží a bude ochotný prísť aj bez nej, alebo má len reči.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?