Poznáte dobré racio receptíky?

Profilova fotka
Ahojte kocky, ak mate nejake uzasne racio recepty, tak sem s nimi.....
Odpovedať
..jéééééé..NEW téma..zaváňa to tu EXT zdravím :-D :-D :-D ... ...kubko...idme zdravo žiť??????...či čo???? :-D :-D :-D
Odpovedať
kubko no hladala som to, ale nasla, tak idem pridat ;-)
Odpovedať
..no ešte tu xýba CAPPY..a už sme *všetci* :-D :-D :-D :-D ...takže babenky...čo ideme variť????? :-N :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ZAPEKANE PIZZA CESTOVINY Kamarat mi dal recept, tak som si ich dietnejsie upravila a mohli by chutit hlavne pizzomilkam. Na trosicke oleja (alebo na vode) sa podusi nakrajana paprika, potom sa pridaju zive sampiony a rajciny, vsetko si to pusti stavicku a dusi sa to. Ak chcete, mozete pridat trochu soli. Podla chuti pridat hotove pizza korenie, alebo zivu bazalku a oregano (ak davate zive bylinky, tak ich dajte az ku koncu varenia). Vodu nechajte trochu vydusit, ale nie uplne a nakoniec pridat trochu cesnaku. Uvarene strunky alebo inu hrubsiu cestovinu premiesat s touto zeleninovou zmesou, dat dat do misy z janskeho skla (alebo na pekac a prikryt s alobalom). V menej dietnej verzii sa to sa na to da taveny syr z crievka a nastruha udeny syr. Vsetko sa to zapeka prikryte, pokial sa syr neroztopi a jemne nezozlatne. Dietnejsia verzia je uplne bez syra, alebo s nizkotucnym tavenym syrom a postruhanou Karickou Fitness. Cim viac zeleniny, tym lepsie. Je to mnamkate.
Odpovedať
Profilova fotka
Brokolica s kuracinkou 300 g kuracích pŕs 400 až 500 g brokolice 3 lyžice oleja kúsok masla 1 strúčik cesnaku 1 cibuľa soľ mleté čierne korenie štipka mletej rasce asi 3 PL hustej kyslej smotany 1 PL hladkej múky 3 dl zeleninového vývaru trochu citrónovej šťavy Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na menšie kúsky a necháme 30 minút až 1 hodinu odležať v chlade. Na horúcom oleji prudko opečieme mäso zo všetkých strán dozlatista (nedáme všetko na raz, rozdelíme ho aspoň na dve časti). Opečené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme posekaný strúčik cesnaku, maslo a očistené ružičky brokolice. Podlejeme vývarom a podusíme do mäkka. Smotanu rozmiešame s múkou, vlejeme do panvice s brokolicou, pridáme mäso, premiešame, krátko povaríme a dochutíme. Podávame s cestovinou.
Odpovedať
Profilova fotka
Expertka ahoj debatime stale v predsvadobnej diete, a sem si hadzeme receptiky a linky na recepty, aby sme ich po teme nemuseli vyhladavat.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Brokolica zapekaná s Nivou 300 g cestovín (kolienka, skrutky, mušličky...) 300 g očistenej brokolice 1 veľká cibuľa 2 strúčiky cesnaku 4 PL oleja (najlepšie olivového) 1 šľahačková smotana 1 ½ dl zeleninového vývaru 1 PL horčice 100 g syra Niva 50 g strúhanky soľ Brokolicu rozdelíme na ružičky, dáme do osolenej vody a povaríme asi 3 minúty. Osobitne uvarené cestoviny premiešame asi s KL oleja, predvarenou brokolicou a navrstvíme do pekáča potretého olejom. Na 2 PL oleja popražíme pokrájanú cibuľu cesnak, pridáme vývar, smotanu, horčicu a povaríme 8 až 10 minút. Zalejeme cestoviny s brokolicou, pridáme pomrvený syr, premiešame, posypeme strúhankou, pokvapkáme zvyšným olejom a dáme zapiecť asi na 25 minút. Brokolicovo – karfiolový nákyp 500 g brokolice 500 g karfiolu soľ 200 g varenej šunky 40 g masla 40 g polohrubej múky ¼ l vody z uvarenej zeleniny ¼ l mlieka mleté biele korenie postrúhaný muškátový oriešok 4 žĺtky 100 g postrúhaného tvrdého syra 4 bielka tuk na formu Brokolicu a karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky, stopky pokrájame na kocky. Pripravenú zeleninu obvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, potom necháme odkvapkať na site. Časť vody si odložíme!!! Šunku pokrájame na malé kocky. Rúru predhrejeme na 200°C. Maslo rozpustíme a primiešame múku. Keď začne zmes peniť, za stáleho miešania prilejeme vodu z uvarenej zeleniny a mlieko. Varíme niekoľko minút, pričom stále miešame. Odstavíme z ohňa, primiešame žĺtky a 75 g postrúhaného syra. Osolíme, ochutíme korením a muškátovým orieškom. Do vymastenej nákypovej formy striedavo navrstvíme brokolicu a karfiol a posypeme kockami šunky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do bešamelovo-syrovej omáčky. Rovnomerne ju nalejeme na nákyp, posypeme zvyšným syrom a na strednej priečke rúry pečieme asi 30 minút do zlatohneda.
Odpovedať
baby, vcera som skusala tie pizzove cestoviny od kubko doma som nemala papriku, paradajku, ani pizzove korenie a oregano to hned napravim....... tak som si dala trosku oliv olej a oprazila jarnu cibulku na nom, pridala nakrajana sunku na male kocky a sampiony z konzervy.....a vsetko som to dala dusit, uvarila vrtule, slahla na pekac, do toho dusene som nasypala pazalku a korenie na gyros ( vonave milujem ) a hodila to k tym cestovinam a premiesala, nakrajala zavaranu uhorku a na vrch nadrobila nivu syr.......nieviem, nakolko to je dietna, ale milacik si velmi pochvaloval......len ma mrzi, ze som nemala kukuricku.....niekedy to vyskusam so slaninkou, kedze je zdrava......
Odpovedať
Profilova fotka
Klasický šopský šalát 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 4 papriky 4 paradajky 1 šalátová uhorka 200 – 300 g balkánskeho syra soľ, olivový olej vínny ocot olivy petržlenová vňať čerstvá feferónka Cibuľu očistíme a nakrájame na tenučké plátky. Rozotrieme strúčik cesnaku a spolu s cibuľou premiešame so soľou, olivovým olejom a vínnym octom. Papriky nakrájame na rezančeky, pridáme umytú mladú šalátovú uhorku (nemusíme ju olúpať) nakrájanú na maličké kocky. Spolu s nakrájanými paradajkami zmiešame a dáme vychladnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme postrúhaným balkánskym syrom.
Odpovedať
Cestoviny s tuniakom Uvarene cestoviny, tuniak s konzervy, najlepsie drteny, spolu zmiesat, pridat par kvapiek citronu, nakrajanu na drobno retkovku a cibulku a provensalske korenie a trosku solu, ja davam morsku........DCH - DON CHUAN :-)
Odpovedať
..baby...mne už z toho xudnutia tak hrabká,že tu čítam..nie *brokolica zapekianá s Nivou*..ale s Niveou :-N :-o :-D ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
http://zena.centrum.sk/clanek.phtml?i... ak by mal niekto zaujem a tukozrutku..... :-N ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kurací rezeň bez tuku (2 porcie) 200 g kuracích alebo morčacích pŕs nizkotučný biely jogurt strúhaný syr na posypanie šunková saláma ½ kocky bujónu 1 ½ dl vody horčica soľ Prsia nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Do panvice dáme variť vodu s bujónom. Keď začne voda vrieť, vložíme do nej rezne a dusíme do mäkka. Potom ich vyberieme, poukladáme na taniere a horúce posypeme syrom, aby sa rozpustil. Do zvyšného vývaru vložíme na tenké štvorce nakrájanú šunkovú salámu, zahustíme jogurtom a necháme zovrieť. Omáčkou rezne polejeme. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Odpovedať
expert pohodka, to sa aj mne stava....... :-N
Odpovedať
..sam...túto polievku už má odskúšanú..ale do záxodovej misy :-o :-D ..pardón..ale zvládla som to do 4.dňa....a potom som už kapustu nemohla ani cítiť :-N ..mala som sa veru čo premáhať aj na štedrovečernú kapustnicu :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Šuang-si 350 g kuracích pŕs 100 g šampiňónov 120 g kapie (červenej papriky) 1 vajce worchesterová omáčka sójová omáčka olej Mäso pokrájame na tenké rezance, premiešame s worchesterovou omáčkou a vajíčkom a necháme v chladničke odležať najmenej hodinu. V panvici rozohrejeme olej a prudko opečieme odležané mäso. Pridáme papriku pokrájanú na plátky a krátko orestujeme. Nakoniec trošku podlejeme vodou (vývarom, vínom) a sójovou omáčkou. Podusíme a podávame s ryžou.
Odpovedať
http://zena.centrum.sk/clanek.phtml?i... este tento poucny link na dietennnnnn expert moj milacik ju je, schudol uz 5 kg a vcera som mu varila dalsiu, ze si uz na nu zvykol......no tak neviem, do kedy vydrzi...... :-D jedna nasa znama ju jedla 30 dni.......horor.....ja uz len ked ju citim, je mi z nej zle :-p
Odpovedať
..lilly..ty si xodiaca racio kuxárska kniha :-D :-D :-D ????..ty to zo seba len tak xrlíš...
Odpovedať
..sam...to skutočne jedol poctivo podľa návodu????..a za týždeň sxudol 5kg????????
Odpovedať
lilly dostala mejla s receptami.......uz sa tesim, ked to budem skusat :-p mnam mnam, budem sa len oblizovat :-p :-p :-p :-p
Odpovedať
Profilova fotka
expertka, ja to chrlim z takej kucharskej 100stranovej knihy, co mi prave prisla mailom a strasne pritom slintam na klavesnicu.. :-) :-D :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Kurča na karí 3-4 ks kuracích pŕs pokrájaných na kocky 3 PL olivového oleja 1 vrecúško karí korenia (25 g) 1 KL chili korenia (nemusí byť) 1 KL octu 1 veľká cibuľa posekaná na drobno 1 malá plechovka drvených rajčín 150 ml vody Zmiešame karí a ocot a po troch pridávame vodu, až kým nevznikne jemná pasta. Cibuľu osmažíme dozlatista na olivovom oleji. Pridáme karí pastu a stáleho miešania minútu ovaríme. Vložíme kúsky kurčaťa, miešame asi 2 minúty a pridáme paradajky a vodu. Dobre premiešame a necháme variť. Varíme asi 30 minút prikryté na slabom plameni. Podávame s ryžou.
Odpovedať
lilly aj mne to posli mejlom ip ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
uz som ti poslala :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Šalát s hydinovým mäsom 250 g mäsa z hydiny (pečeného, vareného, duseného) 100 ml oleja ocot soľ mleté čierne korenie 2 lyžice kečupu 1 cibuľa 2 uvarené zemiaky 2 väčšie mrkvy 2 sterilizované uhorky 3 uvarené vajcia 2 lyžice bieleho jogurtu Mäso pokrájame na malé kúsky. Pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a uhorky. Vajcia ošúpeme, pokrájame na malé kocky a pridáme k zmesi. Osolíme ju, okoreníme, pokvapkáme kečupom, pridáme štipku postrúhaného muškátového orieška, okvapkáme olejom, premiešame a dáme do chladu odležať. Pred podávaním primiešame jogurt.
Odpovedať
Profilova fotka
teraz trochu zo soje: Línia na ihle 1 balíček bieleho Tofu syra 200 g diétnej šunky vcelku 240 g eidamu 4 polovičky broskýň (môže byť aj kompót) Marináda: sójová omáčka, vegeta, pretlačený strúčik cesnaku Cestíčko: 150 ml piva, 150 ml mlieka, 1 vajce, 200 g hladkej múky, soľ olej na vyprážanie Tofu pokrájame na väčšie kocky a dáme na pol hodiny do marinády so sójovej omáčky, vegety a pretlačeného cesnaku. Šunku, eidam a broskyne pokrájame na rovnaké kocky. Na ihlu napichujeme striedavo tofu, šunku, eidam a broskyňu. Vajce, pivo, mlieko a štipku soli vymiešame a pridáme múku až do zhustnutia. Pripravené ihly obalíme v tomto cestíčku a vyprážame na oleji pri miernej teplote, aby sa cestíčko pripieklo. Počas pečenia aspoň 3-krát obraciame. Podávame s čerstvou zeleninou. Šalát Coloseum 100 g sójového granulátu s príchuťou šunky 300 g cestovín 100 g majolky 2 lyžice jogurtu 4 rajčiny 100 g kukurice 100 g ementálu 1 lyžica kečupe troška cukru soľ mleté čierne korenie citrónová šťava 1 hlávkový šalát Do osolenej vody dáme variť cestoviny. 5 minút pred dovarením vložíme sójový granulát a dovaríme spoločne. Cestoviny s granulátom scedíme a dáme vychladnúť. Vychladené zmiešame s nadrobno pokrájanými rajčinami a syrom, pridáme majolku s jogurtom a kukuricou, dochutíme, premiešame a podávame vychladené, obložené listami hlávkového šalátu. Pastiersky sójový šalát 1 balenie ružových kociek – sója 2 kocky bujónu 200 g ovčieho (kozieho alebo balkánskeho) syra 4 lyžice olivového oleja zmes sekaných byliniek (petržlen, medovka, šalvia) 3 lyžice brusnicového alebo ríbezľového kompótu olivy feferónky 2 sparené ošúpané rajčiny niekoľko guličiek čierneho korenia niekoľko guličiek nového korenia citrónová šťava hlávkový šalát Podľa návodu na obale pripravíme sójové kocky, celé korenie dáme do vody a povaríme. Scedíme. Vychladené kocky zmiešame s nakrájanými surovinami a necháme 3 hodiny marinovať. Podávame vychladené, obložené hlávkovým šalátom a s pečivom. Sójová drť s ananásom a paprikami 1 červená a zelená paprika 250 g ananásovej dužiny 1 zväzok mladej cibuľky 2 lyžice oleja 1-2 feferónky 250 g sójovej drte (alebo aj mleté mäso) 125 ml vývaru (aj z kocky) 6 lyžíc kečupu s karí soľ, korenie štipka cukru Papriky očistíme a pokrájame na slížiky. Ananásovú dužinu pokrájame na kocky. Cibuľky očistíme a pokrájame na kúsky. Feferónky pokrájame na jemné kolečká. V panvici rozohrejeme olej, pridáme pripravenú sóju (namočené) a prepečieme. Vložíme pokrájané papriky, ananás a feferónky. Do vývaru vmiešame kečup s karí a vylejeme do panvice. Prikryté dusíme asi 15 minút. Asi 5 minút pred dokončením vmiešame cibuľku. Osolíme, okoreníme a prisladíme. Podávame s ryžou.
Odpovedať
lilly dakujem...... ;-) idem mrknut :-)
Odpovedať
Profilova fotka
lilly ty si borec, posles to aj mne? Dakujeeem.
Odpovedať
Profilova fotka
kubko posli mi do ip mail.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?