Po soláriu sa mi zväčšilo znamienko. Čo s tým?

Ahojte...chem sa spyata,ci mi neviete poradit.Bola som dnes druhy krat v solarku,na 4 min.a vsimla som si ze sa mi asi zvacsilo jedno znamienko na chrbte a mierne ma v miete picha...niesom si ista,ci to suvisi so solariom,nikdy som tam nechodila,iba teraz pred svadbou som chcela byt trosku opalenejsia...ale neviem,ci stym radsej nemam prestat,rakovina koze je hrozba! :-( Poradte prosiiiim
Odpovedať
Profilova fotka
solarko ti nemoze na druhy krat nieco take sposobit si myslim,hlavne len po 4 minutach, aj ked nehovorim ze je zdrave, vsetkeho vela skodi,ja mam tiez vela znamienok ale nic som si kvoli solarku nevsimla, chodim vzdy pred letom max. na 10 minut, mozno mas citlivejsiu pokozku, skus si znamienko niecim zakryt ked pojdes nabuduce a ked sa ti nezda v pohode, urcite navstiv kozneho co najskor
Odpovedať
vdaka ...to znamienko je uz v pohode,to ma len trochu postipkavalo vecer po solarku...ale tiez som si myslela,ze to nemoze spravit nieco hrozne.Uz je to ok,asi som sa len vyplasila zbytocne :-| Ja pojdem este raz na 4 minutky,dokopy to bude 3x po 4 min. a az potom to zdvihnem na nejakych 6min.a znova po 3x.Plet mam citlivu,to je fakt,a najvacsi problem bude s nohami,mam ich ako vapenky :-D a tie sa nikdy nechcu opalit ani na normalnom slnku,tak neviem ci sa mi podari ich trochu opalit cez solarko.
Odpovedať
Broskynka23, choď ku kožnej a to čo najskôr. Rakovina kože dokáže mladých ľudí zabiť do pol roka od jej vzniku. Neváhaj a bež k lekárovi.
Odpovedať
Profilova fotka
tiež by som šla ku kožnej.ja mám veľa znamienok, no sa nemenia, majú norm.farbu, nebolia, ale pre istotu som bola u kožnej.nič sa nenašlo, a tak so kludnejšia. radšej prevencia ako liečba.
Odpovedať
Broskynka, a ako vies ze je znamienko uz v pohode? Len preto ze prestalo postipkavat?? Nechcem ta strasit, ale baby ti tu dobre radia, chod ku koznemu a daj si ho pozriet, resp. ked mas viacero znamienok daj si preventivne pozriet vsetky... rakovina koze je tichy zabijak - clovek si povie, co tam jedno znamienko, ved sa vyreze...ale zakernost je prave v tom, ze Ca koze strasne rychlo metastazuje...takze radsej jedna zbytocna navsteva u koznej ako neskor problemy... a najme ked mas citlivu plet a si skor bielokozec - co znamena ze mas problem opalit sa na slnku... AK mas problem s opalovanim na slnku, solarko ti velmi nepomoze...raz ked nemas dostatok pigmentu v pokozke, tak ani solarko ta neopali...mozno trosku, tažko, postupne...ale vsetko je obmedzene pigmentom v pokozke... Najskor vsak chod ku koznemu...ja by som nevahala ani chvilu...poznam par smutnych pripadov zo svojho okolia...nechcem strasit, ale pre istotu chod... drzim palce
Odpovedať
Broskynka, ja by som jednoznacne sla na kozne. Solarko to sposobit nemoze sice hned na druhy krat, ale ak si tam uz nieco mala, tak to moze podstatne urychlit. Chod k lekarovi, aspon budes vediet na com si.
Odpovedať
ale baby...nestraste...som zdravotna sestra...vela som si anstudovala o tych zbnamienkach v suvislosti so solariom,fakt som tam v zivote nebola,a pokial si pamatam,ani som sa nikdy nespalila na slnku,ani som sa nevypekala ako spekacka v lete na kupaliskach....to znamienko ma len vtedy trochu zastipalo,ako som sa tam chytila..a teraz s nim nic nie je,ono keby sa menil tvar,vekost,farba...a pod.vtedy ked sa zacne nieco diat,treba hned utekat.Ja viem ze prevencia je najlepsia...ale pripadala by som si trapne,keby pridem k lekarke so znamienkom s ktorym nic nieje....neviem,skusit to mozem... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?