Partner mi nedokáže prejavovať city. Čo s tým?

Ahojte. Chcem sa vám zdôveriť so svojím problémom. Môj partner je príliš racionálny, nedokáže mi len tak povedať že ma ľúbi, len tak ma objať....často je v zahraničí a ked si píšeme cez skype, tak mi dáva skôr najavo že už je unavený a že nevládze každý večer si so mnou písať, sme v kontakte aj cey deň, kedy si píšeme maily a občas mi aj zavolá. A každý týždeň chodí domov. Myslíte že mu mám dať viac slobody?
Odpovedať
1
2
ahoj adi..mozno by som skusila nejaku odmlku na par dni..aby si aj on uvedomil,ze mu chybas...ono to vie pomoct.. ;-)
Odpovedať
leatea: dík, aj ja som nad tým rozmýšľala. takže ja sa mu sama ozývať nebudem. A čo ked mi napr. zajtra napíše do práce mail? Mám mu odpísať alebo ho ignorovať?
Odpovedať
no urcite by som mu neodpisala hned..ale za niekolko hodin..a by som mu v pohode povedala,ze mam toho moc a nic nestiham :-) a radsej by som chatovala..a obzerala pekne oblecenie :-)
Odpovedať
leatea: podľa teba je normálne že sa takto chová? myslíš že už ho veľmi unavujem?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Andi, a kolko spolu chodite? Mňa by to tiež trápilo, lebo som veľká citlivka. Možno by si mu to mala povedať, ale keď bude doma, nie cez mail. Aby si sa mu vedela pozerať do tváre, ako sa bude správať pri Tvojich slovách a tak. Možno to pomôže a uvedomí sa. Len nech je k Tebe úprimný a povie, čo cíti. držím palce! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna, to, ze ti napise alebo zavola je dost prejav citov na muza,nie? :-) ved nemusi byt kazdy superromantik, ani vela zien nie je (vlastna skusenost) a ked niekoho obijmem a dam mu s usmevom pusu alebo naopak tak je jasne, ze sa lubime nie? s inymi to nerobim :-) skus sa neozvat prva a uvidis, ze sa ozve, ved si to vlastne aj sama napisala, ze sa ozyva....ja by som bola v klude.... ;-)
Odpovedať
baby dík, fakt asi pomôže trochu viac kľudu...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola s mojím drahým v podobnej situácii. Ešte keď sme študovali, tak cez prázdniny chodil na brigády, kde ťahal denne dvanástky. Ja som bola celý deň doma a čakala, kedy sa ozve. Počas dňa mi nemohol písať ani volať a večer, keď sme spolu telefonovali, rozprával mi o robote. Raz som vybuchla a vyvrieskala sa naňho, že mňa nezaujíma jeho robota, ale že chcem počuť, že ma má rád a že mu chýbam. On ostal celý vyvalený, že veď to je samozrejmé, že ma ľúbi a že mu chýbam a nechápe, prečo mi to má stále hovoriť. Pre mužov nie je také prirorodzené prejavovať city, ale ak mu povieš, že je to pre teba dôležité, tak to určite pochopí a posnaží sa ti vyhovieť, ako ten môj.
Odpovedať
andrea mozno keby Ty si pracovala tak tazko a vela ako on, spravala by si sa takisto. Vies, si doma, v istote a pohode, v zahranici je to tazke a clovek je fakt unaveny aj z celej starosti o zivot, cestovania atd. Kazdej laske prospeje aj trochu slobody a casu. Hm a najprv by som si upevnila vztah a az potom stanovovala termin svadby, nie? Aby ste svoje spravanie mali vyjasnene a boli s tym obaja spokojni a az tak isli do takeho zavazku
Odpovedať
Profilova fotka
Andrea, ak ťa to trápi, tak sa s ním v prvom rade porozprávaj, nemôže predsa vedieť, čo by si chcela, ak mu to nepovieš ;-) A ako vraví leatea, neozývaj sa mu vždy prvá a neodpovedaj hneď, nech aj on chvíľu čaká ;-) A že sa mu nechce každý deň byť na skype...no aj mňa by to trápilo, ale zas ako píšeš, daj mu trochu slobody, bude ho to viac baviť, ak vie, že na skype príde vtedy, ak sa mu bude chcieť, a nebude tam musieť ísť len "z povinnosti, aby sa madam neurazila" :-) Ale určite by som si z toho nerobila veľkú hlavu, môj mi síce vie povedať že ma ľúbi, dokonca mi to hovorí oveľa častejšie ako ja jemu a dáva mi to najavo všeljakými spôsobmi, ale tiež keď je niekde v zahraničí na služobke, tiež čakám kým mi zavolá, a väčšina rozhovoru je o tom, čo cez deň robil, čiže o práci, ale nikdy mi ani nenapadlo, že by mi mal hovoriť niečo iné, veď má nové zážitky, tak som šťastná, že sa s tým zverí práve mne ;-) No a druhá polovica rozhovoru je zas o mojom dni :-N Takže hlavne kľud, a venuj sa viac sama sebe ;-)
Odpovedať
To už je na tebe či sa dokážes zmieriť s tým, ze ti tvoj drahý nebude prejavovať city tak ako si ty predstavuješ. Niektorý muži to vedia a iný nie a nezmení sa to ani keby si sa na hlavu postavila. :-|
Odpovedať
adi môj bratranec tiež pracu´je v zahraničí a jeho žena má tento istý problém ako ty. on nechodí domov týždenne, ale ako sa podarí. ona je doma s malou a keď hneď neodpovie na sms alebo mail tak bratranec je z toho podráždený a podozrievavý. takže by si ho nemala nechať čakeť na tie odpovede ani príliš dlho. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ešte taká otazka, on je taký len ked je v zahraničí alebo aj doma? Ze ti nevie prejaviť city?
Odpovedať
On je taký, že ked sme spolu tak vie prejaviť city. Niekedy mu sama poviem, že ho veľmi ľúbim a on mi na to nepovie nič. Ked sa ho opýtam, že či on mňa nie, tak povie: To je jasné, že ťa ľúbim. Čo to necítiš z môjho správania a konania? Ja viem, cítim, ale potrbeujem to aj počuť. Neviem prečo majú chlapi také moc "racionálne" myslenie. Toto nikdy nepochopím. Fakt asi platí, že chlapi sú z Marsu a ženy z Venuše.
Odpovedať
No Andrea nie každý muž je taký ako opisuješ. Ja som tiež mala takého ktorý ma odbil presne tou vetou že či nevidím a necitím, že ma ľúbi, tak bohužiaľ ja ked to nepočujem tak to necítim naplno. Ja som si na toto nevedela zvyknúť. Našťastie pri mojom súčastnom partnerovi ten problém nemám. Tak neviem ako je to u teba, že či si ochotná si to na to zvyknúť alebo nie. Ja som nebola lebo som vedela, že su aj muži ktorí vedia pekne prejaviť city aj slovami. Teraz ale aby to nevyznelo, že som sa kvôli tomu rozišla :-D boli tam iné dovôdy. Ale toto mi vždy vadilo a bola som z toho čím dalej smutnejšia a závidela som babám ktoré mali partnerov ktorí im slová lásky vedeli krásne opätovať...
Odpovedať
Profilova fotka
Andrea, ak ho ľúbiš, tak sa skús zamerať na iné veci, veď povedať Ti že Ťa ľúbi Ti môže hocikto, ale činy lásky pre Teba hocikto neurobí...preto by som si viac vážila to, čo pre mňa robí, že pri mne stojí keď ho potrebujem, že mu na mne záleží...slovne vyznávať lásku je síce krásne, ale je to len zlomok toho, čím sa láska vyjadruje....
Odpovedať
Marya: mas uplnu pravdu s tymi cinmi aj s tym zvyskom :-) andrea1158: ked citam o tvojom priatelovi, velmi mi to pripomina mojho draheho muzicka:-) je strasne dobry, len nejak nevie prejavit svoje city - bohuzial:-( a na otazku co ma lubi odpvada presne tak isto ako ten tvoj:-) ale niekedy slova nie su vsetko. pre mna je ovela dolezitejsie to, ze sa o mna stara ked som chora, ze so mnou chodi na nakup a odnesie mi tazku tasku, a kopa inych malickosti, ktore sa mozno prehliadaju, ale na druhej strane su mozno ovela vacsim dokazom lasky ako to, ked niekto cele dni o niecom len hovori a "skutek utek"
Odpovedať
Ja osobne potrebujem slová aj činy. Mne to príde také neúplne. Ale každý sme nejakí.
Odpovedať
Profilova fotka
Marusjacik vdaka ;-) Presne o to ide, vedeiť si vážiť lásku, ktorú nám ten druhý dáva ;-)
Odpovedať
Nemám pocit, že si Andrea neváži lásku ktorú jej dáva, ale je jednoducho z tých žien ktoré potrebujú od partnera počuť tie magické slová Milujem ťa. Ono sa to ľahko povie, že láska je o inom. Ano je, ale podľa mňa je to aj o vzajomnom prejavovaní citov k tomu druhému aj v podobe slov. Nie každému stačia len skutky, ked chyba tá slovná odozva.
Odpovedať
Profilova fotka
Rubinka, určite máš pravdu, že to mnohé potrebujeme aj počuť. Určite som nechcela povedať, že by si Andrea nevážila jeho lásku, len som chcela vyjadriť to, že sa treba zamerať na iné dôležitejšie veci.... Vieš, na čo by mi bol chlap, ktorý by mi v ničom nepomohol, nebol by mi oporou, prednejšie by mu bolo všetko iné len nie ja, ale každý deň by mi aj desať krát povedal, že ma ľúbi.....no možno ten chvíľkový pocit by bol fajn, ale tu o láske ťažko hovoriť, tie slová sú tu úplne zbytočné.... Preto si treba vážiť to, čo pre nás ten druhý robí, a nie len stále smútiť, že nám nepovedal to, čo chceme počuť...
Odpovedať
My ženy sme proste také citlivé duše, potrebujeme tie nežné objatie, občas poľutovať, počuť, že nás muž ľúbi a tak...to, že nám partner prejavuje lásku činmi, skutkami si uvedomujeme možno podvedome stále, ale najviac v ťažkých rozhodujúcich okamihoch života. Ked vám však manžel alebo priateľ aj v občajný deň povie, že vás ľúbi, je hned deň krajší, že je to tak?
Odpovedať
Profilova fotka
andrea.. to máš pravdu.. ale zasa nám to nemôže hovoriť moc často.. lebo potom by sme si to tak nevážili :-D a neuvedomovali si to..
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja sa pripajam k vasej diskusii a suhlasim s tymi, ktori pisete, ze slova su sice dolezite a v ten okamih sa clovek citi uzasne stastny, ale laska je skutocne o cinoch, skutkoch........ja mam uzasneho manzela, ktore nadovsetko milujem. ked ho clovek nepozna, tak povie, ze je tichucky, ale tak to nieje. sem-tam ano. ale on mi povie casto "lubim ta" a ked mi to nepovie, tak len tak pride ku mne, ked upratujem, varim alebo co ja viem co ine a obijme ma velmi silno, da mi boztek, pozrie sa do oci a ja to citim a nepotrebujem ziadne slova naviac. v takejto chvili mam niekedy az slzy v ociach. je to proste nadherne. takehoto partnera som si zelala a vysnivala cely cas a naozaj som neverila, ze takeho este najdem. okrem toho, ze je taky, ako som uz napisala, tak mi proste VZDY a so VSETKYM pomaha. ked idem sama na nakup a pridem domov s dvoma plnymi taskami, tak sa hned "rozculi", ze preco som ho nezavolala, on by mi pomohol. nikdy nechce, aby som vsetko robila sama. proste sen... :-) moj manzel pracuje ako sukromny podnikatel domka (ma kancelariu doma) a ked pridem vecer domov, tak on casto este pracuje dlho do noci. ale ked pridem vecer domov ,tak ho chcem prekvapit a navarit mu vybornu veceru. zavriem sa do kuchyne a varim. niekedy po polhodinke pride ku mne do kuchyne, lebo citi vonu a '"vykrici" ma, ze preco som mu nepovedala, ze varim, ze by mi pomohol. ale ja som mu to nechcela povedat, lebo som ho chcela prekvapit a nechcela vyrusovat, lebo pracoval a musel sa sustredit. takze tak, no proste, ako pisem. pomaha mi vzdy a so vsetkym, stara sa o mna, je mi oporou, pomocou...........myslim si, ze presne tak , ako to ma byt......... :-) ;-) :-) som stastna, ze ho mam. :-)
Odpovedať
niekedy ked mlci neznamena ze miluje naozaj tak ako ma...nexcem byt skepticka...ale akurat som mala jeden naozaj neprijemny rozhovor s "milym" ale o tom sa mi nexce....vsetky co mate pochybnosti sa radsej snazte dostat z neho ako citi naozaj a o com premysla....nemusite byt vzdy milo prekvapene ale aspon nebudete zit v omyle... zivot je zvlastny a cim som starsia tym menej mu rozumiem....akoze tomu zivotu....no nic...vsetko dobre a fungujucim vztahom zdar!
Odpovedať
mate niektora doma "vyhoreteho" chlapa tridsiatnika....poznate "burn out" syndrom? no tak my s tym teraz bojujeme....je to hrozne tazke....asi musim byt ta "rozumnejsia"....aj ked ja viem ze toho ma strasne vela na pleciach...v praci, velike hypoteky, podnikanie...ufff....ale aj ja pracujem, pomaham mu s businessom k tomu studujem a akurat mam skuskove plus domacnost....a stale dohliadat nato aby bol spokojny, aby mal doma pohodu....chce sa mi kricat....no idem to radsej predychat :) baby nevzdavajme to...musime byt silne
Odpovedať
Profilova fotka
Esprit, ja neviem sice co znamena syndrom born out, ale tridsiatnika mam tiez x-) Ale ten moj je zatial v pohode, nemozem kriveho slovka nanho povedat, tiez ma toho vela na pleciach, takisto podnikanie, a kedze je do toho komplet zazraty, zabera mu to 90% myslienok :-D :-D , ale ja som rada, lepsie ako by mal mysliet na kraviny... :-D A na mna si cas vzdy najde, je zlaty.... Esprit, ako sa prejavuje ten syndrom ?
Odpovedať
Syndrom vyhorenia? je to nieco ako pad do vsednosti, rutinne veci, nezaujem o to, co cloveka predtym bavilo, nadchynalo, melancholicke nalady a pod. Alebo sa mylim? Pochopila som to spravne?
Odpovedať
andrea1158: ja mozem skvele porovnat dvoch parnerov - ex a sucasneho. Ex bol jednoducho na prvy pohlad sen - nosil mi kvety, malickosti, prekvapenia, robil nam program, ku vsetkym zenam bol mily, pozorny, galantny, vsetkym vzdy pomohol...ale lubim ta sme si nehovorili kazdy den, pekne SMS boli len ked bola prilezitost a okrem milych prezyvok ktore sme mali mam pocit ze ziadne "sladke recicky" neboli... sucasny neposobi na vacsinu mojich znamych tak dobre - zvacsa je akoby zachmureny alebo nezucastneny (pri ludoch ktorych az tak dobre nepozna), nenosi mi kvety kazdy mesiac ani cokoladky ani pohladnice s maciatkami...ale nerozumiem ako som predtym mohla 7 rokov byt bez toho aby sme si pred spanim povedali ako teraz ako velmi sa lubime...a je to rok a pol a je to stale tak...pride vecer domov, objime ma, pobozka a povie mi ako sa na mna velmi tesil... a na margo "volnosti" - moj je z vychodu, na sviatky bol tyzden doma a ja tiez...nenormalne mi chybal, mala som z toho stres uz mesiac pred Vianocami lebo byvame spolu. Tak som nanho tlacila nech sa cim skor vrati...volali sme si kazdy den raz-dvakrat, ale mala som sem.tam pocit ze zavola len preto lebo vie ze to treba :) ak som to raz-dvakrat nezdvihla a potom na tretikrat bolo pocut ze je to o inom - proste bolo citit vacsi zaujem:) niekedy sa asi musime spravit vzacnejsie ;-)
Odpovedať
zuckermaus, pocuj nemas nahodou za manzela mojho priatela?? lebo si ho opisala do bodky :-D ufff esteze sa najdu aj taki... tak si ich nedajme :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?