Má náš vzťah ešte zmysel?

Ahoj! Spolu s priateľom sme spolu 5 rokov. Všetko bolo také nádherné, veď to poznáte, kým neprišla VŠ. Ja chodím tu doma a priateľ odišiel do iného mesta. Bolo to veľmi ťažké zvládať to týždenné odlúčenie, ale človek si zvykne aj na šibenicu, však? Nabudúci rok končíme (3 ročné školy,len Bc.) tak spoločne riešime otázku nášho bývania. Obaja zatiaľ bývame u rodičov a ani jeden z nás nechce po škole bývať u nich aj naďalej. Už nejaký čas si šetríme, ale nie je toho dostatok na samostatné bývanie, popri dennému štúdiu zarábať si nie je žiadna sranda. Pracujeme obaja, ale aj tak, žiadne slávne peniažky to nie sú. Obaja to vieme, preto sme začali uvažovať nad rôznymi úvermi, už teraz sa snažíme všetko si pozisťovať, čo a ako, pozeráme sa už teraz po nejakom byte, lenže nikde nič, všetko je strašne drahé, úvery nedostupné(môj priateľ teraz pracuje a po škole tam chce zostať pracovať). Ja som z toho úplne zúfalá.Do toho prišli naše hádky, mne lezie na mozog, že ho vidím, len 2 dni do týždňa. Je to strašne ťažké, hádame sa o úplných maličkostiach, mne ide na nervy, keď mi rozpráva čo všetko zažil, pokiaľ ja som tu sedela po večeroch na zadku. Tento rok nám skúškové začalo 14. to sú už 2 týždne. On začal semester o týždeň skôr a končí o 3 týždne neskôr ako ja. Proste mne je už z toho vážne ťažko, cítim sa strašne sama ;-( Veľakrát som uvažovala o tom, či náš vzťah má vôbec ešte zmysel. Možno je to téma úplne o ničom, chaotická, vopred sa ospravedlňujem, ale potrebovala som sa niekomu vyrozprávať. :-(
Odpovedať
1
2
bloska, mozno mas len zle obdobie a vidis to tragickejsie ako to je ;-) nesed po veceroch na zadku, ale najdi si nejaku cinnost... my sme na zaciatku vztahu boli od seba 1600 km, videli sme sa po 3 mesiacoch a potom po dalsich 3-to uz som ostala na sk. kazdy sme boli vsak aj potom v inom meste, obcas sme sa nevideli aj dva-tri tyzdne, dovolenky nam vzdy nieco prekazilo... ked som bola prec, bolo obdobie po skuskovom, ze sme spolu ani nevolali ani nepisali-my sme oslavovali odovzdanie atelieru a doma som nebola skor ako o 2-3 rano cely tyzden... ale da sa to zvladat :-) pomaly koncite skolu, porozpravajte sa, skuste najst nejake riesenie a bude dobre... pokial sa hadate len na malickostiach, tak je to dobre... treba si len uvedomit, ze tie malickosti nestoja za to, aby ste si pokazili vztah ;-)
Odpovedať
bloska hlavu hore, je vela ludi, co sa ani tie 2 dni do tyzdna nevidia :-S ako ti radilo kaciatko, skus si najst nieco, co by ta bavilo, joga, jazykovy kurz...moznosti je vela.prides na ine myslienky. ved o chvilu skuskove konci a cez leto budete spolu, ci nie?
Odpovedať
Profilova fotka
a neuvazovali ste skusit spolu ist do zahranicia??spoznat este svet a aj si napr.sete nieco privirobit...ved moznosti teraz existuju neobmedzene...ale to je len tip.vsetko dobre prajem.mirka
Odpovedať
aaaa ono aj to odlucenie a tesenie sa na seba a to, ze ste si vzacnejsi ako keby ste sa videli kazdy den, ma svoje caro ;-)
Odpovedať
ale to s tym rozpravanim zazitkov uplne chapem :-( aj ja som bola v takej situacii, ze som sedela na zadku, kym sa moj bavil. ziarlila som na to, ze on ma kam ist a mne ostanu len oci pre plac a tyranie sa myslienkami, co on asi tak teraz robi :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ale pozor na nasledky... ;-) nase nasledne tesenie sa vola 8 mesacna dcerka leonie...tiez sme boli odluceny!ozaj chcem sa len trosku pochvalit dna 7.7.2007 uzavrieme manzelstvo.len teraz som sa dozvedela ze nam umoznili este tento datum.som stastna ako blska.
Odpovedať
Profilova fotka
Mirka - blahozelam :-)
Odpovedať
mirka, gratulujem, budem na teba mysliet. kedy to mate? ciatko, to sme my baby... umarame sa doma myslienkami na to, kde je, co asi robi, namiesto toho, aby sme skocili na nejaky babinec, naucili sa jazyk, program na pc, zacvicili si ;-) teraz uz na taketo veci nie je casu, zijeme spolu, v praci travim kopec casu... treba ten cas, ktory nie ste spolu vyuzit vo svoj prospech :-)
Odpovedať
Profilova fotka
majcik-stresujem necakala som to tak skoro...vsetky dievcata nadavaju ako to tu vo svajciarsku ide pomali a ja sa mam o chvilu vydavat...bojiiiiiim sa.zrovna som sa ti chystala pochvalit.no musim ist ideme na urad kecat nemecky-to zas bude randa :-D .paaaa
Odpovedať
Profilova fotka
Mirka - neboooj, zvladnete ...
Odpovedať
Profilova fotka
kaciatko81 ,majcik mame to presne 7.7.2007 o 15 hod.na civilnom urade.viem ze to dopadne dobre ved si berieme nasho tatina...(zobrala som jednu temu na ohovaranie babkam u nas na slovensku v dedine)vecne mali nejake poznamky na mna ako na slobodnu maminu..som zvedava co vytiahnu teraz :-D .mam len trosku obavy s nemciny kecam uz dost dobre len na uradoch mam este tremu....
Odpovedať
bloska, ako tu uz baby pisali, najdi si aj Ty nejaku zabavu. Pomoze Ti to prijst na ine myslienky. Asi nechces od svojho priatela, aby aj on sedel doma a smutil ako ty. Ja som pocas prvych 3 rokov chodenia videla svojho priatela len cez prazdniny, lebo studoval v zahranici. V kontakte sme boli kazdy den cez internet a to dost pomahalo. U vas sa to tak neda? A tiez som sa snazila co najviac stretavat s kamaratmi, aby mi az tak nechybala jeho spolocnost. S bytovou otazkou, to je naozaj velky problem. To vyriesi velka hypoteka, dedicstvo, zarabanie v zahranici, ... No jednoduche to urcite nemate, ale nie ste na Slovensku jedini. A hlavne vzdy bude, ze sa mate radi. Ak budete mat pekny vztah, tak to vsetko ostatne spolu nejak zvladnete. Hlavu hore.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
inak tiez patrim do tejto kategorie chaos v hlave...mame krasnu rodinku,nadhernu dcerku,vsetko super len ja neviem preco ale radsej by som zostala slobodna...my uz zijeme spolu a je to krasne,len pre pobyt tu vo svajciarsku je lepsie ak su dvaja zosobaseny.aky mate nazor na partnerstvo??mne tento stav super vyhovoval..panikarim...je to normalne pred svadbou?? :-(
Odpovedať
mirka, aaaano je to normalne ;-) tiez ma chytali podobne stavy... ale teraz sa uz tesim x-) ked sa ja budem vydavat ty uz budes pani :-D my to mame o 16,00... bloska, btw, kde by ste chceli kupovat bytik? a neboj, vela mladych ma problem s byvanim, ale preto predsa nebudes sama ;-)
Odpovedať
ja si myslim, ze rocik -dva sa daju prezit v podnajme a az potom kupit byt. zistite, ci vam to klape
Odpovedať
Profilova fotka
kaciatko81 mas krasny fotoalbum.ja panikarim lebo som dufala ze to bude trosku neskorsi datum asi az o 2mesiace...a sranda navrhli nam ze je volny tento datum...pokial neuteciem z obradu budem naozaj uz o 16hod.spravna vydata zena ako sa patri!!drzim aj tebe palceky..ako dlho uz vies tento datum??
Odpovedať
dakujem babule za povzbudenie. Ci budeme cez leto spolu? tak ako teraz, pretoze, kedze pracuje a nechce to nejako prerusiť kvoli letu, bude nadalej pracovat tam. Takze vsetko bude takto pokracovat. Len si volame tak 2 krat za den na kratucko a potom vecer trochu dlhsie. Napriklad vcera vecer my zavolal az o 22.30, ja uz som bola taka unavena, len som cakala, kedy mi zavola. Konecne mi zacal zvonit mobil, tak som bola rada. Jasne, povedal mi, ze je so spoluziakmi a spoluziackami v nejakej restike. Strasne na to ziarlim. V tu chvilu do mna vosla strasna zlost, mam pocit, ze ja to beriem normalne vaznejsie (nas vztah) ako on. Skutocne ho nechcem do nicoho tlacit a myslim ze ani netlacim, s tym byvanim a svadbou prisiel on, takze neviem v com je zrazu problem. Aj ked mozno tusim. Jeho kamarati. Samozrejme slobodni kamarati, bez priateliek a ked uz nejake maju, tak su to len jednorazovky. Jeho spoluziak, neviem preco ma nema rad. Ked sme sa zoznamovali skoro sa na mna ani nepozrel, nerozumiem tomu ako sa s nim moze tak neuveritelne kamaratit, podla mna je to hlupy nafukanec. A to zahranicie? ja by som chcela ist velmi rada.
Odpovedať
tak mu navrhni nejake nemecko ci anglicko ;-) moj byvaly sa spraval presne tak isto :-( a ked povedal, som so spoluziackami, tak to som uz nemohla suvislu vetu zo seba dostat...co keby si to skusila opacne, ty mu pocas telefonatu povedala, ze mozes hovorit len chvilku ,lebo v podniku, kde si, je velky hluk...mozno to je ubohe, ale aspon uvidis,akozareaguje.ale mozno mas takeho macika, ze bude rad, ze si vonku a bavis sa :-)
Odpovedať
ciatko, presne tak ako si povedala. Bude rad. On vlastne keby som mu povedala, ze som len so spoluziakmi, tak by ani len nemrkol. :-| a presne tak, ja som tiez vcera nemohla zo seba suvislu vetu dostat a potom som bola len neprijemna. nahneval ma, este ze si o tej pol jedenastej vecer spomenul aj na mna, ze by mi uz mohol konecne zavolat. vrrrrrr kaciatko81, byt chceme v BB. Ked som pozerala ceny podnajmov na nete, tak mi az zle prislo, za 1izbovy byt 15.000,- ! Mne sa to zda strasne vela. Preto neviem, ci nie je rozumnejsie byt hned kupit.
Odpovedať
nooo, moj bol rad, ked vedel, ze nesedim sama doma, ale aj sa bavim... bloska, bolo by lepsie, keby nemal kamaratov a sedel by len sam doma? v ktorych mestach ste? ty nemozes ist za nim?
Odpovedať
ja nechcem aby sedel doma, nie som taka zla :-D ale vadi mi, ze chodi s tym jednym, co som tu pisala, podla mna mu pletie hlavu |-| ja som v ZA, on v BB. Keby som sla za nim, tak uz ozaj neviem, co by som v BB robila ked on bude v praci. Tu uz sa nieco vymysliet da. Len ked bez neho ma to tak nebavi. Moje kamaratky su vsetky zadane, tak pozhanat ich vsetky, je fakt umenie.
Odpovedať
a ked skoncis skolu? ked on chce ostat v bb, pre teba by sa tam nenasla praca? budete mat aj peniazky, aj budes mat program, vecer mozete byt spolu a mozno aj novych kamaratov najdes... tu su tiez urcite baby z bb... ved ich nemusis zohnat vsetky, na kafe sa da ist aj s jednou ;-)
Odpovedať
aha kaciatko, ja som ta zle pochopila. ja ze myslis teraz. To ano, po skole tam chceme ist, preto zhaname ten bytik. Len je to vsetko este daleko, rok je dlha doba a ja mam pocit, ze sa to medzi nami kazi. :-( jasne, ze sa da ist aj s jednou. Chodievam. Takisto sa venujem viac aj mamine, mame dobry vztah, len popri vsetkom stale myslim na neho, kde je, co robi, s kym je... a potom mi zavola ze je niekde s nimi v restike a este sa dobre 2 hodiny nechysta ist domov. Vselijake oslavy,...hmmm a on je spokojny, ze idem len niekde s kamaratkou alebo s mamou. 100 chutí mam urobit nieco, co by mu vadilo. Ste tu este niektora takato ziarlivka na kamaratov?(vlastne v mojom pripade len na jedneho)
Odpovedať
bloska, ale ziarlivostou to nevyriesis |-|
Odpovedať
to mi je jasne, usmievam sa, tvarim sa ze mi to nevadi, obcas jasne ze nieco poviem. Ale vo vnutri ma to strasne zoziera. Prave preto som sa chcela niekomu vyrozpravat. Nedavno som sa postazovala svojej kamaratke a ona mi povedala, ze ona taky problem so svojim priatelom nema, ze oni sa strasne lubia a vsetko je v poriadku. Ze mi to vobec nezavidi. Nakoniec mi dodala nieco v tom zmysle, ze nas vztah ani nie je poriadny vztah, ked nie sme spolu. =-) to bola dobra rada, co? :-D
Odpovedať
bloska ja som bola na tom podobne ako ty. vyliecilo ho vsak z toho velmi rychlo ked som zacala chodit vonku s kamaratmi a kolegami. kamosky boli vsetky prec alebo zadane. :-D
Odpovedať
kici :-D je to moznost a podla mna jedina, mam naozaj chut spravit tiez nieco take, ale skutocne a naozaj to neurobim. Pretoze nemam na to odvahu, viem, mozno by mu to zas nevadilo a ja by som nakoniec trcala vonku s niekym s kym ani nechcem byt. A mozno by mu to vadilo a to nechcem. Mne by bolo luto, keby som vedela, ze sa citi tak ako ja vcera. Kici a vy sa idete brat?
Odpovedať
bloska, ale ved ty mas tiez pravo bavit sa, ist von, mat kamaratov...
Odpovedať
hej ale ani po svadbe nebudeme spolu. ja na tom nevidim nic zle ist vonku s kolegami alebo kamaratmi. ved nic zle na tom nie je a ist na kolacik alebo na nakupy je v pohode. nebudem predsa sediet doma ked idu do mesta a ja chcem ist tiez. :-D on ich vsetkych pozna takze v pohode. on si uz aj zvykol lebo robim stale v cisto muzskom kolektive a aj studovala len medzi chlapcami.
Odpovedať
ved ano. pojdem. dnes mame v ziline staromestske slavnosti, pojdem kuknut. ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?