Ľudia s downovým syndrómom

Profilova fotka
Ahojte vsetci...prave som videla v TN spravu co ma sokovala...matka jedneho dvoj-rocneho dievcatka sa rozhodla dat spravit svojej dcere plasticku operaciu tvare len preto,ze sa narodila s downovym syndromom... Uprimne si myslim,ze nech to spravi s hocijakym dobrym umyslom,zivot tym svojej dcere nezmeni...Ved kolko ich zije medzi nami a su rovnako respektovani ako my...
Odpovedať
zlaty ja som raz pozerala reportaz o takom dievcatku, ktora uz bola po operacii. osobne to neodsudzujem, skor si myslim, ze trosku jej tym zivot zmeni, k lepsiemu. nemyslim si, ze by boli tito ludia az tak respektovani :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Vyzorovo,mozno hej,ale ta vnutorna stranka zostane a mozno to bude tazsie...
Odpovedať
preco myslis, ze tazsie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ako dieta to nepochopi
Odpovedať
Ale ako dieta by to nepochopilo,ani keby mu ta tvar zostala taka,aka je,lebo tito pacienti maju narusenu psychiku.Tu ide o ten pristup okolia,ci ma tvar po plastike,alebo nie.Ja to tiez neosudzujem.A podla mna tiez nie su velmi respektovani pacienti s downovym sy.
Odpovedať
Profilova fotka
ale chapem aj tu matku, snazi sa to ulahcit aj sebe , aj dietatku
Odpovedať
aj ja si myslim to iste lolofonka.
Odpovedať
ahojky..no neviem..mna to trosku soklo, ale ked som sa nad tym zamyslela..nie je to az take zle..matka to ozaj nemyslela zle...deti si hned vsimnu ked je niekto iny a nie su tolerantne-aspon nie v dnesnej dobe..a dospeli tiez nie su najlepsi co sa tyka tolerancie..a na taketo dieta vplyva okolie od malicka a teda aj to ako ho beru..a tak sa formuje sebaakceptacia..jasne ze dolezite je vnutorna "krasa", ale ludia maju tendenciu posudzovat inych podla vzhladu, sympatickosti a pod. tak to bohuzial funguje..
Odpovedať
Profilova fotka
malé deti s týmto postihnutím XY chromozómu sú velmi zlaté- také buclaté, vzdy usmievajúce, radi sa túlia...najhorsie sú tie zvuky...ak sa chcú vyjadrit (akokeby koktali a plakali naraz! poniektoré deti (vdaka práci rodicov, psych....) sú casom ok, t.j. nie sú zdravé, ale výzorovo to nevyzerá zle a inteligencia sa predsa dá cvicit aj u týchto ludí..., deformácia tváre sa mení (k horsiemu) az v buperte, dovtedy si oni (chudáci) nic nevsimnú....niektoré down- syndrom- deti zabúdajú, tak sa im kreslia karticky s maminou, ocinkom a bratom..... :-( ale clovek sa musí snazit a mysliet pozitívne, len pre tieto "fazulky"). ;-) *odpoved:* - s tou mamou nesúhlasím, pretoze výzor mohla ovplyvnit operáciou, ale vývin tohoto dietata bude vzdy pozadu, nez u iných detí ich veku!skoda, ale facit je taký :-|
Odpovedať
to je trizomia 21,nepocula som este o postihnuti XY chromozomu v suvislosti s Downom :-o
Odpovedať
suhlas s princeznickou..je to trizomia.. a este ahmon-inteligencia je nieco ine ako vzdelanie-mas vrodenu inteligenciu, a to moc neovplyvnis ani keby si neviemco robila..a vzdelanie-no to je nieco ine-to su vsetky nadobudnute informacie, poznatky..len tak na okraj..
Odpovedať
Profilova fotka
jaaaj princeznicka a splantaná: - ved trizómia je trizómia 21 chromozómu!!! -(ja som len nevedela to císlo)!! rada by som vám dala pozriet jeden dokument, ide v nom práve o danú "NADOBUDNUTÚ" inteligenciu....nie vrodenú!! tak este sa máte co ucit, babenky!! ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nic v zlom, ved aj ja som LEN vdaka tomuto príspevku pochopila, ze práca (aj s postihnutými) predsa len niekedy prinesie "úrodu"....moja mama mi to nechcela verit...zaoberá sa týmto postihnutím.....ale presvedcil ju ten dokument a práca matky-ucitelky! ;-) pekné ránko!
Odpovedať
njn :-) ja som len vravela ze s vrodenou inteligenciou vela neurobis..s tou nadobudnutou sa pracovat da .. a ano, aj u postihnutych.. no a myslim si ze nielen my, ale kazdy sa ma co ucit cely zivot!!! 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
no, ale sme to akosi oplietli, lebo ak más vrodenej IQ len miminum, tak asi sa toho nedá vela naucit, ci nie?? ale ja som hovorila o pravom opaku!! ze aj s takým defektom, je to mozné a to bola bomba celého príspevku tej matky s (postihnutými) dcérami s defektom..... ;-) splantaná, nepracujes niekde okolo secoviec??
Odpovedať
jj asi poplietli :-) stava sa no :-) hehe :-) no niekedy aj s minimom vrodeneho IQ sa da nieco naucit, zautomatizovat nejake ukony, atd. no tak mi posli ten clanok ci co to je..snad si najdem cas si to precitat :-) moze to byt zaujimave :-) juuuj, ja este nepracujem ako psychoska..este jeden rocek..teda necely..a ked budem Magor, tak snad ma niekam aj vezmu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no ty si ale popleta!! - ja som sa nepýtala, ci si psychológ?? :-N ja som sa pýtala, ci nepracujes niekde v okolí secoviec, lebo si mi dost známa!! :-D PS: to bol dukument v TV....ale ak by som ho nasla na nete a ovládas nem. jazyk, tak ho preposlem.
Odpovedať
Profilova fotka
a to sa da spravit plastika takemu malemu dietatu? nie je to neeticke? je lekar ktory na to pristupi? neviem co by som robila na mieste tejto matky, dufam ze to nikdy nebudem musiet zistit, ale ako nestranny pozorovatel by som sa najskor zamyslela nad praktickou castou tohto rozhodnutia. plasticka operacia je vzdy len operacia, anestezia, bolesti, hojenie... neviem ci by som dokazala suhlasit s niecim, co sposobi bolest dietatu, neviem ako sa da akemukolvek dvojrocnemu dietatu ked ho nieco boli vysvetlit: vydrz, uz len par tyzdnov ta to bude boliet a potom budes vyzerat inak... tak ci tak ide len o prvy pohlad - ludia na prvy pohlad potom uz nezistia ze ma downow syndrom, ale po prvej vete to zistia tak ci tak... je pekne ze matka sa o takto chore dietatko stara, ze ju nedala do ustavu a nedistancovala sa od nej, ale nemala by to takto silit, podla mna... plastika toto postihnutie nevylieci...
Odpovedať
ahmonka :-) ja nem popleta :-) ale ja sa drzim toho, ze kym nie som vystudovana, tak nemam co ako psycholog pracovat :-) mozno nejaky pomocnik, ale nie psycholog :-) hehe..ale nie, nepracujem.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
jaaaj, sak ja som sa pýtala ci nebývas alebo nepracujes (ale nie ako psychológ...to ma nenapadlo!!)v secovciach, lebo si mi akosi prílis známa.....ale necháme to tak...ty psychológ! :-D
Odpovedať
:-D no darmo..to ze sme trafeni bude asi pravda :-D
Odpovedať
Profilova fotka
sak ja nnicomu neromuzumiem!!!! :-S ved ak clovek studuje, möze aj popri stúdiu pracovat....??!!! :-D a ja som myslela na to!! nie na prácu ako psychológ!!!! :-N ale k téme!! este raz sa vyjadrím k tej mamine, co dala spravit bábätku plastiku: je to choré, lebo vývin nemöze ovplyvnit!! takze ako to tu spomínali mnohé baby (a aj ja- kolko ácok :-S ) je to nanic, lebo az vtedy sa budú deti a i dospelí ludia cudovat, ze preco tak zaostáva, ved vyzerá byt v poriadku!! takze....tá matka má nieco pomýlené!!!!!!!!!! :-N zároven je to smutné....ze sa hanbí za sv. dieta, lebo tomu decku nevysla s tým v ústrety, ze mu zmenila tvár, ale naopak! :-S
Odpovedať
no, neviem..je to nazor..a existuju aj protinazory a nikto nevie pohnutky tej matky-podla mna to nerobila so zlym umyslom..takze neopovazila by som sa ju jednoznacne hodnotit ze ci to bolo spravne alebo nie..to ukaze cas.. a sak jasne ze pracovat sa da aj popri studiu..ale ja sa venujem len studiu..a pracovat xcem len ako psychos..a teraz nejake ine prace ani neuvazujem..a ani lokalita by nesedela..ja som takmer z presova :-) ta tak ahmonka.. ja tu matku chapem..ale nehodnotim to..akceptuj ako bolo a hotovo..naco ju odsudzovat? myslim ze ani toto rozhodnutie nebolo lahke..
Odpovedať
Profilova fotka
to splan: tak to ma tesí, ze ty LEN studujes!! :-N k danej téme...ja posudzujem a hovorím sv. názor....odcudzovat nemám právo!! ;-)
Odpovedať
:-D tak potom je to uplne okk :-)
Odpovedať
Profilova fotka
caute kocky...dlho som to tu len citala a premyslala nad tym..... pride mi, ze to asi nejde zobecnit a ze to neda ani apriori odmietnut ani pochvalit takyto krok rodicov.. ako benefit pre holku vidim, ze sa vyhne hallooo efektu - nebude to na nej poznat, nebude na nu nik ani v detskom kolektive zazerat... - pride mi, ze je to ok a ze i predtym sa detom robili operacie...ak slo o dietatko s razstepom, ..atd - v tomto ohlade to zmeni kvalitu jej zivota..... proti hovori to ze je to operacia a ako kazda znamena riziko odstranenie fyz.deformacii nebude znamenat eliminaciu diagnozy ak by to matka robila zo zistnych dovodov....ak by motivaciou bolo trebars to, ze sa za nu ona nechce hanbit nevieme o tom vela, len to co niekto napise ako senzaciu, ale pride mi, ze ak sa na to lekari dali, tak ze sa to iste zistovalo a iste niekto skumal to, kolko z toho bude benefitu, kolko je riziko... ak je IQ niekde v podpriemere aale temer v hranicnom pasne, tak by to bol uzasny benefit pre dievatko...ak ma rodicov, ktori sa jej venuju, tak sice bude pomalsia aale nie nejak extra odlisna od inych deti.... snad je to zrozumitelne ;-)
Odpovedať
:-D zrozumitelna a v poho analyza :-)
Odpovedať
Profilova fotka
dik ;-) stvrtacka v presove? ;-) ;-)
Odpovedať
:-D :-D :-D tak nejako :-)
Odpovedať
ahoj, tato diskuze mě docela zaujala, protže pracuju s lidmi s mentálním postžením a pár jich má DS. Docela mě ta zpráva šokovala - nebyl by někde odkaz? U nás v Čechách jsem na to nenarazila. Zatím vůbec nevím,co si o tom mám myslet, spíše asi to, že kdybych byla v podbné situaci, tak by mě něco takvého ani nenapadlo.Na situaci to nic nezmění. Spíše bych napnula síly k tomu, aby se moje dítě co nejvíc mohlo zařadit do společnosti - takže správná výchova a učení. I když vzhled je v tomto ohledu taky důležitý. Opravdu těžko říct.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?