Kompakt pre náročnejšieho začiatočníka

Profilova fotka
Mozno to sem celkom nepatri, ale aj tak sa spytam, pretoze potrebujem radu od PRO fotografov... Chcela by som si kupit fotak, kompakt, ale uz nejaky lepsi, na dokonale foto........ viem, ze su uz take, ktore sa skoro blizia k zrkadlovkam, hladam nieco okolo +- 200 euro .....zrkadlovku nechcem (z praktickeho dovodu).. Vedeli by ste mi nieco odporucit? Viem ze dobrych kompaktov je vela, ale moc tym parametrom nerozumiem, tak sa obraciam na vas, ktory by ste mi odporucili.. Ak nechcete robit reklamu znacke, kludne mi napiste do IP... Budem vdacna za kazdu radu a odporucanie Dakujem ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj, kompakty sice nepouzivam, ale dokonale foto mi nerobia ani zrkadlovky same od seba, aj ked mam tie top, co sa daju kupit... neviem, ci mi vobec nejaku dokonalu foto vobec urobili a ci by som ich preto nemal ist reklamovat tam, kde som ich kupil... osobne by som si jediny kompakt v tej cene kupil asi Panasonic Lumix DMC-LX5 vo velmi dobrom stave na inzerat... nenapisala si, co by si chcela fotit, tak ber tuto moju radu s rezervou ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Samsung EX-1, Olympus XZ-1
Odpovedať
Profilova fotka
ale uz su asi novsie modely EX-2 a XZ-2 :) pozri si ceny cez Heureka a Najnakup :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ako tak pozeram v tvojej cenovej kategorii je iba Olympus XZ-1 :-)
Odpovedať
dokonale foto robi photoshop:))=
Odpovedať
Kamarátka mala identickú otázku na FB tak som sa jej opýtala a píše, že si kúpila Panasonic Lumix DMC-LX5 (ktorý tu spomínal @robo_2 ) a je veľmi spokojná. A ešte hovorí, že ju teší, že sa ten foťák spomína aj v tejto diskusii.
Odpovedať
Profilova fotka
@robo_2 dakujem, pouzivany nechcem, i ked moze byt uplne v poriadku, ale som neveriaci tomas, tak i ked si troska priplatim, budem mat plnu zaruku a viem, co kupujem... fotit chcem vsetko, najblizsie svadobnu cestu a potom moje detiska v skole hlavne pri sporte, a potom aj moje buduce deticky, proste vsetko vsetko, na co mi padne pohlad a co stoji za odfotenie... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@amouramour no, nie vzdy su upravene foto krajsie ako real, hlavne ked je nevesta na fotke ako voskova figurka... bleee....... :-D radsej budem mat tri znamienka a jeden pupak, ako vyzerat ako zo skla... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kazunomiya :) konecne sa nasiel aj rovnaky nazor... uz mam asi 10 fotakov, ktore mi boli odporucene, ale ani netusim, podla akych parametrov si mam tej naj vybrat... to je strasne....a je narocny ten fotak? ako dlho jej trvalo, kym sa na nom naucila fotit? a ake robi videa?
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a so teraz pozeral na bazose a videl som tam jeden za 199eur este v zaruke do 11/2013 - novy sa da kupit od 289eur, ak chces funglovku... na to, co pises je to vyborny fotak, ma perfektny svetly a dostatocne sirokouhly objektiv, skvely cip v ramci kategorie, pre narocnejsieho zakaznika ma vyhodu aj tu, ze okrem automatickych nastaveni sa da nastavovat aj manualne, video robi velmi dobre - jedine co nema je brutal zoom, co by mi ale pri takomto fotaku nechybalo ;-)
Odpovedať
@j_ank_a tak vies, ale treba to vediet a neprehnat:)))aj velky fotografi retusuju vo velkom, dokonca ani nie oni sami ale ich dvorni retuseri...a keby boli kompakty ktore robia dokonale fotky asi by neexistovali zrkadlovky...ja by som bola za dosetrenie a kupenie zrkadlovky:)ono fyzika nepusti...
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a bud ten Panasonic Lumix DMC-LX5 alebo ten Olympus XZ-1 alebo keby este dakde mali skladom tak ten Samsung EX-1 :-) vsetky stoja +/- rovnako nove.. najlepsi je ten Panasonic, hned za nim ide Olympus a potom ten Samsung :-) Nevyhoda Olympusu, ze nema vstavany blesk oproti Panasonicu a Samsungu, ktore ho maju :-) inac vsetky 3 su takmer totozne fotaky len s minimalnymi rozdielmi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Opravujem moje tvrdene :) tak aj ten Olympus ma vstavany blesk, tak ako tie ostatne, takze je to jasne, kto je vyherca :-) http://www.dpreview.com/products/olym... http://www.dpreview.com/products/pana... http://www.dpreview.com/products/sams...
Odpovedať
Profilova fotka
@amouramour zrkadlovku nemozem brat na obycajnu prechadzku... no, respektive mozem, ale urcite by som ju sobou stale netahala... je moc tazka na take bezne pouzivanie...chcem nieco lahsie, prakticke, sikovne a schopne.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robo_2 @svadobnypribeh a co tak nejaky hybrid?? viem, ze su podstatne drahsie, ale aky by ste mi vedeli odporucit?? vraveli mi, ze sa celkom dost priblizuju zrkadlovke, len su v mensom prevedeni, co mi perfektne vyhovuje... len je ich tolko, ze neviem, aky si vybrat... aby bola vyvazena cena s kvalitou..
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a tak ja osobne by som volil micro4/3 (MFT) format, koli mnoztvu prislusentsva a kompatibilite medzi roznymi znackami a v pripade, ze by si chcela mat v buducnosti aj lepsiu kameru, tak prislusentvo Ti na nu bude sediet, lebo je to vsetko medzi sebou kompatibilne.. akysi standard.. su sice aj lepsie hybridy APS-C, ale tam stracas tu kompatibilitu a si odkazana v prislusenstve len na tu konkretnu znacku, ktoru si kupis.. micro4/3 su navyse mensie fotaky ako APS-C. Pozri si napr. Panasonic Lumix GX1, Panasonic Lumix GF3 alebo GF5 alebo Olympus PEN E-PM2, E-PM1, E-PL3, E-PL2 a E-P3 :-) Vsetko su to +/- porovnatelne fotaky s tym Olympusom XZ-1 az na to, ze su to hybridy a maju vacsi cip a vymenne objektivy, ale standardne dodavany objektiv k nim nie je taky dobry ako ten v XZ-1. Su aj novsie modely z tych, co som uviedol, ale aby sme sa drzali pri cene, tak tieto modely su r. 2011-2012.
Odpovedať
Profilova fotka
@svadobnypribeh ten olypmus je sice ok, ale vizera dost neprakticky na drzanie... v parametroch sa nevyznam... myslis, ze keby chcem nieco okolo 400 euro, budu aj tie hybridy uz v takej kvalite, ze to bude stat za to?? ja som niekde citala recenzie, ze ani jeden hybrid nieje taky, ktory by bol naozaj super, ze by mu nic nechybalo...... ze kazdemu nieco chyba... ja sa teda v tom nevyznam, a neviem, ci je to pravda...co myslis??? ponukali nam sony NEX 5RB, ale v konkretnom baleni bol len objektiv myslim na fotenie krajin, nie na makro.... a uz bol sam o sebe dost drahy...a keby k tomu mam dokupit dalsi objektiv na makro, to uz by bolo moc... chcela by som nieco, kde by v zaciatkoch bol objektiv viac menej na vsetko, a ked tak neskor by som si dokupila nieco...
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a pri fotakoch, na ktorych je vymenny objektiv, ci uz zrkladovky alebo hybridy neexistuje objektiv na vsetko.. bud je na makro alebo na krajinu alebo na portret alebo na sport a podobne.. to co chces ty mi vychadza jedine ten Olympus XZ-1 alebo Panasonic Lumix DMC-LX5. Do 400e sa da zohnat dobry hybrid, ale so zakladnym objektivom, tzv. setakom. Sony NEX su dobre, maju APS-C cip, ktore maju aj amaterske zrkadlovky, ale to by som sa uz na to vykaslal a kupil rovno zrkadlovku. Napr. Canon EOS 100D je najmensia zrkadlovka na svete a je lepsia ako ktorykolvek hybrid a nestoji majland :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.dpreview.com/previews/cano...
Odpovedať
Profilova fotka
@svadobnypribeh lenze tu je znova treba menit objektivy... zrkadlovky sa zrejme bez toho nezaobidu, co je na jednej strane super pre cloveka, ktory sa chce venovat foteniu na pro urovni aspon troska a ide niekam s umyslom spravit super foto a vezme si celu brasnu s fotakom a tromi objektivmi, stojanom a foti do zblaznenia... ja spadam do tejto kategorie tiez, ale nie stale...som skor akcny fotograf.... chodime na cyklotury a ked zbadam orla, ako sa vrha ma korist v poly, alebo stado utekajucich srn nechcem stravit 10 minut tym, ze vyberam obra z brasne a hladam vhodny objektiv... dufam, ze chapes, co som s tym chcela povedat... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a na fotografovanie loviaceho orla radsej s kompaktom zabudni, takych fotiek si najdes dost na internete... tiez by som hybrid neriesil ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robo_2 to bolo myslene obrazne... a preco hybrid nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a sama si to napisala vyssie, preco hybrid nie :-) ...okrem toho nemam rad veci typu "ani ryba - ani rak"
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a tvoje riesenie je jednoduche.. mala zrkadlovka na styl Canon EOS100D alebo Nikon D3200 a nekupis ju so setovym objektivom, cize kupis len telo a objektiv zvlast. Existuju tzv. travel zoomy.. napr. Nikon aj Canon maju tusim 18-200 a to je presne to co ty chces. Jeden objektiv takmer na vsetko. S tymito zaciatocnickymi zrkadlovkami nemusis nic 10minut nastavovat, lebo maju programy ako kompakty a len vyberies na kolecku ten spravny. Orla s hybridom neodfotis, lebo hybridy oproti zrkadlovkam pomalsie zaostruju, dlhsie to trva a s kompaktom tiez nie, lebo tie lepsie kompakty na to nemaju urcene objektivy a ultrazoomy su vyhodene peniaze. To su fotaky viacmenej na prechadzky a na kludne fotenie, ked mas cas a na experimentovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.canon.sk/For%5FHome/Produc... http://www.nikon.sk/sk_SK/product/nik...
Odpovedať
Profilova fotka
len ta zrkadlovka sa ti nezmesti do vrecka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robo_2 do vrecka nie, ale do zenskej kabelky sa vojde alebo do ruksaku alebo do pistolovej brasne, z ktorej ju vytiahnes takmer okamzite :)
Odpovedať
Profilova fotka
@svadobnypribeh jasne, to je uz na jej zvazeni :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robo_2 co povies na Nikon coolpix P520, myslim, ze som sa rozhodla pre tento, co vravis?
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a a ktore jeho vlastnosti ta presvedcili, ze si sa takto rozhodla? myslim, ze tu zatial nebol spominany :) na moj vkus je prilis velky, zbytocne velky rozsah zoomu, nizka svetelnost objektivu, so sumom cipu neviem ako to je... ja osobne by som ho nechcel, ale su to tvoje peniaze ;)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?