Antikoncepčné tabletky Logest. Máte dobré skúsenosti?

Profilova fotka
baby idem na ne prejst z inych, ktore sa nedovazaju. mate dobre skusenosti?diky
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka
Ahoj, ja som mala dobre skusenosti a aj teraz sa zas na ne chystam prejst.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja ich uzivam uz skoro tri roky a som s nimi spokojna,, ;-)
Odpovedať
Beriem ich 6 rokov a v pohode. Medzitym som ich 2x vysadila koli chirurgickym zakrokom (to sa doporucuje u vsetkych HAK) a tiez ziaden problem. ;-)
Odpovedať
Hm, ja beriem Logest uz 5 rokov a rozmyslam nad zmenou, ale to je subjektivne :-S ..
Odpovedať
Profilova fotka
snehulienka velmi dobre, ja uz som vysadila /povedala som si ze po tolkych rokoch dam telu oddychnut/ ale boli najlepsie co mi kedy sadli. doktor mi povedal ze pokial si dam pozor na pazravost tak ani nepriberiem /maju najmenej hormonov/ a naozaj tak aj bolo. bola som velmi spokojna. predtym mi stary doktor daval viacere trojfazove a tie pre mna boli uplnou katastrofou, bola som jak velryba.
Odpovedať
sestra po nich v priebehu mesiac pribrala - dostala neuveritelnu chut na jedlo ako tehotna...
Odpovedať
Profilova fotka
misha hej to je presne to na co som sa pytala doktora, pvoedal ze sa to v podstate stane pri kazdych tabletkach, je to len otazka toho ako to clovek zvladne a dostane pod kontrolu. predtym som mala 12 kilo navyse ktore som roky davala dole a dostala sa na svoju povodnu vahu a ked som presla na logest nepribrala som ani gram.
Odpovedať
Profilova fotka
To sa vravi aj o inych a je to naozaj individualne :-(
Odpovedať
Profilova fotka
hej kazdemu telu zapasne nieco ine. mne napriklad ziadne trojfazove ee, ale na tieto som nedala dopustit. a nerozmyslala si nad alternativou typy tycinka alebo naplaste? kuk temu antikoncepcia tam sa riesilo uplne vsetko od zadu do predu.
Odpovedať
Profilova fotka
divoska,nad tym som trochu rozmyslala, ale teraz som na tom blbo financne, lebo okrem svadby mame aj rekonstrukciu bytu a tak nemam nazvys prachy a pokial viem naplaste su skoro raz tak drahe. inak neviem ci len ja som taka divna, ale tabletku jem vzdy vecer a mam taky problem. kedysi sa mi to nestavalo, teraz sa mi neda poriadne prehltnut tabletka, a nielen anitkova,hocijaka. som na to vynasla taky system ,ze najprv nieco zjem a potom dam tabletku a potom to zajem. Neviem jaku mam sliznicu ale ta krpata potvora tabletka sa mi tam prilepi a nie a nie zist dole, aj ked zjem a vypijem vela. jedine medzi jedlom.a tak vecer v polospanku tlacim do hlavy konceky rozkov....niekedy sa mi to aj tak neda a potom sa ajbojim aby sa mi nerozpustila v hrdle a ze aby som nechytila z toho nejaku pliagu.... mozno raz prejdem na naplaste, ale az neskor. teraz navyse byvam s mamou a ona by sa ma pytala co to mam...je ako mniska.
Odpovedať
Profilova fotka
snehulienka je mi jasne chapem, tiez bude teraz kazda koruna dobra zacinaju konecne stavat byty na ktore mame zalusk. inak hento ja nechapem, ja ked potrebujem zhltnem tabletku aj bez nicoho. ale len ked ozaj nemam ine vychodisko ze niekde som. ale inak spolu s plnymi ustami tekutiny a ani nevies ze nieco prehltas. a moze to byt od mini antikoncepcnej po maxivelku vitaminovu ;) moj drahy ked si dava raz za cas tabletku ked ho donutim, tak ma ide porazit jak trpim jak hovado ked nanho pozram. on si sadne na roh postele jak bozie umucenie s poharom v ruke, najprv rozdychava, potom sa napije /neviem naco ked to cele preglagne/ a az potom otvori nasiroko usta, tabletku si pichne az nieke uplne do hrtanu /samozrejme ho napina/ a potom to cele zapije. ho mam chut zaskrtit ked vidim jak sa tyra. ale neviem mu to vysvetlit ze tabletky sa zeru inak.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som brala tieto tabltky ale nie koly ochrane ale koly vajecnikom.Mala som cisty na vajecnikoch a tieto mi maly zabranit ih obnovovaniu sa a aj ustalit cyklus.Mne nerobili nejako zle ale pribrala som par kil a co je horsie (teda aspon priatel tvrdi) prestala som mat chut na sex. :-S Teraz ich neberiem cyklus mam skoro pravidelny az na to ze dnes som mala dostat a zatial nic :-N (dufam ze to este dojde)Ale inac ziadne velke tragedie s nimi neboli az na ten sex :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja mám práve opačnú skúsenosť, ako píšete :-N síce som nepribrala (hoc by som to aj prijala :-D ), ale počas cyklu som krvácala, pociťovala som aj bolesti, ale čakali sme, až to ustúpi, no časom sa mi začalo ťažko dýchať, zrýchľoval sa mi tep bez nejakej väčšej námahy.. bola som nútená zmeniť ich a už je lepšie. Ale myslím, že sa nemôžeme porovnávať, každá z nás na ne môže zareagovať inak a poradiť by mal hlavne lekár..
Odpovedať
Snehulienka, mám veľmi dobré skúsenosti, brala som Logest tri rôčky, absolútne bez problémov, nepribrala som (dokonca schudla :-D ), bolesti žiadne, MS na minútu presne...ale aj opačná skúsenosť - moja mamina musela Logest prestať brať, lebo sa jej vyhadzovali škaredé pigmentové šrvny na rukách...
Odpovedať
ahoj, ja som brala logest a nebola som spokojna vobec. ale kazdy doktor ti povie, ze je to individualne a zrejme je to naozaj pravda. 1. pribrala som asi 4kg, 2. hrozne som bola naladova, 3. bolela ma z nich hlava. Potom som mala jeanine - a tie mi sadli. najlepsie by bolo urobit rozbor hormonov este pred zacatim tabletiek. nechapem, preco to robia 3mes po dobrati. hladinu hormonov by mali zistit skor a podla toho nasadit vhodne tabletky, hm?
Odpovedať
Podobne ako Tara, akurat bet pribratia, ale ostavaju blbé nalady, prilisna citlivost, bolesti hlavy, opuchy lytok, nie najlepsi krvny obraz...Uz dlhsie flirtujem s myslienkou zmenit, musim si najprv najst nového lekara, kedze nie som na SVK.
Odpovedať
ahoj, ja som logest brala asi 3 roky... nepribrala som ale mala som ine priznaky... zle krvne testy a trpnutie noh... radsej som to vysadila... teraz beriem uz asi 3- ti rok yeanninne a som velmi spokojna :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
baby, takze beriem druhe balenie, po tom co som brala Minlet asi 7 rokov. myslim ze sa mi zmensili prsia a zmlandraveli. mam ich nejake ine. ;-( 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som brala dva roky - rok a pol prestávka - a teraz pol roka kvôli hormónom... nemala som žiadne komplikácie ani nežiaduce účinky.
Odpovedať
Ja som brala Logest 2 roky. Pribrala som pri nom 5kg. A po roku a pol som zacala pocas ovulacii krvacat, a to sa nedalo vydrzat tak som ich vysadila.
Odpovedať
S Logestom som mala len dobré skúsenosti, no keď som bola na tom finančne nie práve najlepšie, tak som brala Minisiston - je o viac ako polovicu lacnejší, ale objavilo sa mi krvácanie vždy po niekoľkých dňoch po menštruácii. Našťastie medzitým sa moja fin. situácia zlepšila a ja som prešla znova na Logest a neviem si ho vynachváliť. Nechcem iba kôli vysokej cene zasa riskovať a brať lacnejšie riešenie na úkor problémov. Inak doktor by mal približne odhadnúť akú HAK potrebuješ a podľa toho ti predpísať. A ak ti nesadne, al. nastanú nejaké problémy, potom by zas podľa toho mal určiť, aký typ by ti mal predpísať, aby sa predišlo týmto problémom. Každý organizmus je individuálny, takže čo niekomu vyhovuje, inému môže škodiť - viď rozdielne príspevky na tému Logest ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som ho uz vymenila za yadine,,,no bola som snim spokojna, uz ho bereime tri roky v kuse a chcela som zmenu,,,okrem toho som trochu pribrala (ale to skor kvoli mojej pazravosti ako kvoli Logestu), tak mi doktorka predpisala Yadine, vraj nezadrziava vodu v tele,,,no som zvedava :-N
Odpovedať
Profilova fotka
brala som vela antikoncepcií, ale zistila som ze to v podstate nepotrebujem, a tak som ich po 3 rokoch vysadila, aj tak som s kazdou jednou mala problemy.Teraz som uz 2 roky bez anti, a je mi fajn.Chranime sa bez umelych pripravkov, najcastejsie kondom....
Odpovedať
ja by som sa chcela spýtať, či sa môze na Logest poživať alkohol a fajčit. Bude niektorá taká zlata a napise mi na môzj mail na azete??? dakujem krásne
Odpovedať
Profilova fotka
pri ziadnych antikoncepcnych tabletkach by sa nemalo fajcit vobec a alkohol len minimalne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj! Ja som z Logestu pribrala 15 kg a poviem Vam, idu velmi tazko dolu tie kila. Presla som potom na Novynette, tie boli perfektne! Lenze moja alergologicka ma velmi vylakala uzivanim antikoncepcie, preto som ju pred asi4 mesiacmi uplne vyradila. Vsak co, aj tak to mam "za par" :-D ! Dieta raz prist musi a uz mam 27!
Odpovedať
Profilova fotka
a co ti povedala, ze ta tak vylakala? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Taku volovinu, ze cele tie mesiace rozmyslam nad tym, ci je alebo nie je to pavda. Vraj im zachranna sluzba minuly rok doviezla mladu zenu, ktora uz bola "skoro mrtva" - antikoncepcia jej zadrziavala vodu v tele do takej miery, ze sa dostala "do pluc" (co je nepredstavitelne!) a naozaj takmer zomrela. No a tato alergologicka bola vlastne jednou z privolanych lekarov k pripadu. Ja naozaj neviem, co si o tom mam mysliet, ale menzes mam stale pravidelny, takze mi to az tak nevadi a sex sa da ukoncit roznymi sposobmi ;-) Vlastne z antikoncepcie sa pribera preto, lebo zadrziava vodu v tele, ale to uz asi vsetky dobre viete :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ja teda neviem, beriem Logest uz par rokov, ale nepribrala som ani gram, takze neviem... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Lescaut - bola to embolia pluc asi, vsak? O takomto pripade som za posledne 2 mesiace pocula nezavisle od 2 lekarov ... Jeden robi na ARE - mal tam taky pripad, druha lekarka na SONE. Asi to nie je az tak velmi vynimocne.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?