Ako zmenšiť veľkosť fotiek?

Profilova fotka
ahojte, potrebujem vediet, ako sa daju zmensit fotky, mam ich velmi velke - okolo 1MB jedna a nemozem ich dat do albumu :-(
Odpovedať
skus pozriet temu: Ako s fotkamy? http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
skus ich zmenit na jpg.......otvor si to v skicary a tam daj subor, ulozit ako a dole by ti mala vybehnut roleta a tam vselijake koncovky, daj jpg........ak nahodou mas tak to nevadi, uloz to aj tak........mne sa to vzdy zmensi aj ked to je jpg......
Odpovedať
kedze sa fotky po pridani na tuto stranku tak ci tak zmensuju, je najlepsie si nastavit ich velkost sirka x vyska tak, aby ten vacsi rozmer bol 600 pixlov ;-) potom uz ani velkost samotnej fotky ba nemala presahovat 700 kB najjednoduchsie je zmensovanie v irfanview - otvoris si fotku v nom, kliknes na obrazok - zmenit velkost/rozlisenie a upravis na pozadovanu velkost (nechaj zaskrknute policko zanechat pomer stran, aby sa ti fotky nezdeformovali)
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa zmensit aj v skicari (resp. paint), otvoris v nom fotku, v hlavnom menu zvolis Obrazok - Roztiahnut alebo skosit (budes mat roztiahnuit 100% a zmenis napr. na 75% ale aj vodorovne aj zvislo rovnako) a ulozis ako jpg.
Odpovedať
Ja zmenšujem fotky tak, že si ich všetky vyberiém, kliknem napravo, odoslať, príjemcapošty - a pošlem ich sama sebe. A sú zmenšené... 8-)
Odpovedať
nsoci :-D to pocujem prvy krat - mne sa nezmensia, ked ich posielam (asi zavisi od nastavenia postoveho klienta) a s mojim vytacanym pripojenim je vobec utrpenie posielat nieco vacsie ako 100 kB ]-( :-D
Odpovedať
No mňa sa môj inteligentný PC spýta či chcem zmenšiť fotky a keď dám, že áno, tak zmenší... Ale viem, že niekde vo Windows sa dá, že dáš tools a zmenšiť všetky - naraz.
Odpovedať
ja som mala ten istý problém - z dokumentov, kde som ich mala uložené, mi niektoré nechcelo zobrať :-| Potom som skúsila úpravy - zobrazilo sa mi tam uložiť ako - a uložila som si ich do my pictures, tam sa mi automaticky prispôsobili danému formátu a už to išlo :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
guiri • 24. máj 2007 o 14:30 Ahojte babulky, neviete mi poradit ako zmensit fotky o rozmeroch 2,50MB ktore mam v pocitaci na mensi format, teda 700kb, format ktory akceptuje www.mojasvadba.sk? Uz tu s tym bojujem hodinu a objavujem IT svet, ale nedari sa mi ]-( chichinka • 24. máj 2007 o 14:32 ja ti poradim :-) chichinka • 24. máj 2007 o 14:32 dufam,z e zrozumitelne...no, chod do ACDsee,ak ho teda mas... chichinka • 24. máj 2007 o 14:34 das si MODIFY, tam Resize a nastavis to na "percentage of original - daj na 75 percent. a save-ni to...tak to robim ja a vzdy sa mi to pekne ulozi...mozno maju baby lepsi sposob, ale toto je moj a mne funguje :-) vela zdaru!!! chichinka • 24. máj 2007 o 14:35 ozaj zaskrtni ze apply to width and height - a start resize guiri • 24. máj 2007 o 14:37 Dik moc, idem to skusit!
Odpovedať
Ahoj! Ak mas v compe program Adobe Photoshop tak Ti poradim toto. Otvor si tu fotku ktoru chces zmensit v nastaveniach si otvor velkost obrazu a tam si len zmenis dpi - palce na 72.
Odpovedať
Profilova fotka
Uplne staci to otvorit v painte (kreslenie), ulozit a zavriet...A fotka je mensia ;-) To len ak nemas vyssie spominane programy, tento musis mat urcite :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
deny33 • Včera o 22:37 baby ako sa zmensuju fotky, tak aby boli do 700kb? chcela som pridat do inzeratu, alenejde mi to , lebo je velka a nemam sa koho opytat.... vopred dakujem deny scarlette • Včera o 23:26 deny a v akom programe pozeras foto? napr MS office picture manager a pod deny33 • Dnes o 06:13 no mam viacero programov na pozaranie, ale je tu napisane ze pridavat sa mozu fotky len v JPG, tak asi v tom.., ale na to zmensovanie existuje nejaka finta, ale ja som to uz zabudla..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte babenky,som tu nova tak sa rozhliadam ako to tu funguje...Neviem si poradit s mojou fotkou ako ju mam zmensit ked ju mam vo formate JPEG nie v JPG
Odpovedať
Profilova fotka
no tak ja to robim bud v paint.nete alebo acdsee a to bud tak že si v menu dam resize a určím velkosť 640x480 alebo v acdsee 2xkliknem na fotku a ono mi to hodi same do takeho okienka kde dam znovu resize a dalej to iste... je to jednoduché... nie som sice odborník na tieto veci ale nie je jpg a jpeg to iste? lebo napr ked niečo urobim v pain.nete tak si to ukladam v jpeg- a ono mi to berie ako obrázok...tak neviem
Odpovedať
Profilova fotka
kalimba - jpg a jpeg je to iste. a najjednoduchsie je to zmenit, ked si kliknes pravim tlacidlom mysi na tu fotku a das si upravy. a uz v tom, co sa ti otvori si to lahko zmensis. ak potrebujes hromadne a rychlo zmensit obrazky, tak ja na to pouzivam microsoft office picture manager.
Odpovedať
Profilova fotka
a zmeni sa tak na 700kB aby som si ju sem mohla vlozit?
Odpovedať
Profilova fotka
aj menej :) v com sa ti to otvara, ked das upravy? teda zabudla som napisat, iba ak ma windows
Odpovedať
Profilova fotka
ooo-dakujem,ako vidis uz som tam,snubenec mi s tym pomohol :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?