Ako sa odnaučím hrbiť?

Dievcata poradte ako sa naucit chodit opat vystreta. Niekedy sa vyslovene snazim a ide to i ked ma zacne casom boliet chrbat, ale ked sa nesustredim idem skaredo zhrbena, az ked ma drahy upozorni az potom sa opat chvilku snazim. Skusala som aj rucku od metly zachrbat ale strasne ma potom boli,....
Odpovedať
Profilova fotka
Skus sa vedome kontrolovat a pripominat si, ze mas byt vystreta a vystieraj sa :-) Existuje taka somarinka, moja sestra to pouzivala, take popruhy na chrbatik, to si na seba navlecies a ked si zhrbena, zapipa Ti to a tak Ta to upozorni... No neviem, kde sa to da zohnat. Zeby v zdravotnickych potrebach?
Odpovedať
majcik..myslis pajoncek??? bolo nieco take podobne v reklame davali:-) ja ma ten isty problem.... stolicku som vymenila za fitnes loptu a ta ma nuti sediet vystretu... aspon nieco na zaciatok
Odpovedať
skus pilatesove cvicenia, su velmi dobre na chrbticu, mali by ti pomoct
Odpovedať
Profilova fotka
Sonula, neviem, ako sa to vola .. proste su to dva popruhy, das si to na seba ako ruksak. Kde mas fit loptu - v robote alebo doma?
Odpovedať
Ja som bola "za mlada" casto napominana rodicmi, ze sa nemam hrbit a mozno aj to ma naucilo chodit vystreto. Ale nedavno som citala o hrbeni sa zaujimavy clanok: http://www.sportujeme.sk/view.php?cis... Uryvky s clanku: "Ak sa niekto hrbí, zväčša nepomôže slovné upozornenie: „vystri sa“! Áno, ak na správnu polohu tela bude neustále myslieť, ostane vzpriamený. To sa však nedá! Hneď ako sa mysľou ponorí do práce, učenia, alebo inej činnosti, vráti sa aj nezdravé držanie tela. " "To, čo spôsobuje hrbenie, je predovšetkým ochabnuté, dlhé chrbtové svalstvo a poskracované prsné svaly. Výber cvičení by sa preto mal uberať týmto smerom." Tu su rozne cviky proti gulatemu chrbtu: http://www.sportujeme.sk/fitness/cvik...
Odpovedať
sonula, ja som sa uz aj na fit lopte naucila sediet zhrbena :-D ono ja mam na to taky cvik - 5 minut denne a ste hotove..... sadnite si na zem, oprite sa o stenu, vystrite nohy, ruky si volne polozte do lona a sedte tak zo zaciatku staci aj dve tri minutky. Potom skuste to iste, ale o nic sa neopierajte. Je to sila zo zaciatku - vydrzat niekedy co i len dve minutky je velky problem ale ked cvicite kazdy den a postupne si to budete casovo zvysovat, ucitite zmenu - svaly budu pevnejsie a uz vas tak nebude boliet chrbat a tym ze ste si pocvicili a spevnili svaly, aj hrbenie by uz nemal byt az taky velky problem. Jo a este som zabudla ze vzdy po skonceni tohto cvicenia si spravte macaci chrbat ale POZOR- hlavne POMALY aby vas z toho neseklo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tot moja skusenost....tak ak to niektorej z vas pomoze, dajte vediet, potesim sa :-)
Odpovedať
cigaretka5, ja som sa tiez kedysi desne hrbila, vraj som vlacila nos po zemi, no pomohlo mi intenzivne plavanie a pravdupovediac, topanky na vysokom podpatku, ktore som musela nosit v praci...ak ma zena take botky na nohe, tak rozhodne musi stat rovno ako lata ;-) mozno tiez, ak by si zbadala par svojich fotiek, ako sa hrbis, tak ti to posle varovny signal...
Odpovedať
Profilova fotka
ja napriklad chodim rovno. teda myslim ;) ale len co si niekde sadnem idem do obluka a cela sa spustim. jednoducho od unavy. mam pocit ze nevladzem. v robote sa snazim zatlacit sa co najviac pod stol ale kedze mam daleko monitor a som slepa jak patrona tak sa k nemu pliiiizim :)
Odpovedať
skuste 5 tibetanov. ja sa na to chystam, aj som si dala novorocny zavazok, ale zatial sa mi to dari uspesne porusovat :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jaj to uz som chcela skusit tolko krat. sice doteraz nemam navod nikde. ale vela som o tom pocula. kazdopadne baby vraveli ze to treba rano a toci sa z toho hlava a mozem to ja kaslat aby som sa o piatej rano niekde vrtela a potom roztrasenymi rukami sa za 5 minut namachlila. zaaaadnych 5 tibetanov sa nekona :-D
Odpovedať
no neviem, ale moja kamoska to cvici vecer... a nevie si vynachvalit :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ok, som ochotna to prehodnotit :-D mas nejaky navod v elektronickej forme?
Odpovedať
Článok sa načítava...
kuk IP
Odpovedať
Telocvikarka nam zastrcila do nohavic pravitko a hovorila, aby sme to tak nosili aj doma....ale najlepsie je cvicenie Pilatesa, alebo strecing :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mam mam :) akurat som spominala lucke ze som kedysi cvicievala joginsky pozdrav slnku to bolo tiez fajn. len keby to tak cloveku aj vydrzalo ze bude cely zivot kazdy den... :-D ja mam silnu volu sice ale raz hlava raz robota potom choroba potom unava hento toto clovek z toho vypadne raz dva az to raz prestane robit a moze po par mesiacoch alebo rokoch zacinat nanovo ;)
Odpovedať
Profilova fotka
bajka26 na základe tvojho príspevku som rozhodnutá si kúpiť fitloptu :-) ;-) Potom sa podelím o "zážitky" Voľakedy som chodievala rovno, ešte aj na škole, pri počúvaní nekonečných prednášiek, teraz si to musím uvedomiť aby som sa vystrela, niekedy mi stačí pohľad do výkladu a poviem si, no to je strašné. Mám pocit, že sa hrbím z povinností a z únavy. Ale to asi všetky.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to podla mna zlozvyk, aspon u mna ...
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa tiez hrbim a uvedomím si to vtedy, ked ma zacne boliet chrbatik pod lopatkami. Lenze to ma uz potom boli vzdy, kym si to vsimam. a este k tomu mam sedavu robotu, a naozaj neviem sediet vystreta, musim sa teda na to poriadne sustredit!
Odpovedať
Profilova fotka
Mna boli chrbat hlavne vtedy, ked vela stojim alebo chodim ... Aj ja mam sedavu robotu a tiez sedim na stolicke kadejako.
Odpovedať
Profilova fotka
skúste niekedy, keď pôjdete peši (samozrejmä nie s nákladom 3 tašiek) vedome stiahnuť brucho, trošku aj zadok, ísť vzpriamene a aj sa popritom trošku usmievať. Uvidíte aké je to ťažké prejsť čo i len 500 metrov - ale je to dobré pre pekné držanie tela a ževraj má zmiznúť bruško a spevní sa zadoček. Niekedy si tak krátim cestu z roboty, keď sa z prestávakmi snažím celú cestu cca 3 km, tak normálne mám miernu svalovicu.
Odpovedať
nielen že sa hrbím, ale ma desne bolí chrbát ]-( mám sedavé zamestnanie, pajonček neviem nikde nájsť, automaticky mi padá krk a vzniká hrb. skúšam si na to dávať pozor, ale moc to nejde :-S
Odpovedať
Profilova fotka
no toto je tema pre mna - teda myslilm - prosim o vsetky dobre rady a napady. ako pisala veronice- na fit lopte sedim vzdy zhrbena.. nejako sa mi to tak "dari".. teda len vtedy, ked na nej sedim vedom vystreta.. ale vedome vystreta sedim niekedy aj na stolicke - takze je to asi jedno.. mam take "popruhy" na chrbat, ale to si dam raz za mesiac na 20 min a potom na to zabudnem.. asi by som si to mala zobrat do roboty.(nie je to pajoncek a nepípa to :-) ) vraj existuju aj nejake cviky (nie len na fitlopte), tak ak niektora pozna, prosim prosim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bajka26 dikes za dobry link.. dobry zaciatok!
Odpovedať
Ja som tiez videla tie popruhy - vola sa to napominacia bandaz a predavaju ju v lekarni (alebo v zdrav.potrebach). ake mate s tym skusenosti. Oplati sa to kupit?
Odpovedať
Profilova fotka
pokial si to das pravidelne, tak sa to oplati. stoji to nieco medzi 200-300 skk. ked si to na seba dam, je to fajn. moj problem len je, ze si to vzdy zabudnem doma a aj doma si to zabudnem dat. mozno, keby som si to dala na viditelne miesto - dajme tomu v chodbe, ked si vyzleciem kabat a keby som si to hned obliekla, tak.. vidis - hned to spravim :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Veronice. Okial mas ten cvik, ze sa opriem o stenu? Od nejakeho lekara? Nechcem si este viac poskodit chrbticu, ked to nieje niecim osvedcene.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
zdravim, ak sa niekto hrby tak poradim nasledujuce, polohovaci valec na postel priemer 10 - 15 cm, denne pouzit rano 30 minut, a hlavne cvicit cviky na chrbat, no a cez den nosit napominaciu bandaz, po cviceni si dat studenu sprchu, moje skusenosti su ze treba vydrzat a uspechy sa dostavia, ja uz cvicim vyse polroka ale citim sa ovela lepsie, okrem toho treba ist aj na rehabilitaciu tam vas naucia cviky, alebo si pozrite stranku ortopeda khouriho s BB, tam su opisanych vela cvikou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mám len 18 a už sa mi robí hrb aa vlastne mám taký istý problém ako každý tu :-) keď sa snažím byť vystretá začne ma bolieť pravá lopatka a vôbec netuším prečo, tak to potom vzdám a radšej sa zase zhrbím pretože ma potom nič nebolí...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?