Koľko sa toho vypije na svadbe?

Profilova fotka
Vydate zienky, vyzyvam Vas a prosim zaroven: napiste sem strucne: - kolko ste mali na svadbe ludi; - kolko a aky ste mali tvrdy alkohol; - kolko a ake ste mali vino (biele, cervene); - kolko a co ste dali do vysluziek (alko); - kolko a ake ste mali nealko; - kolko Vam nakoniec z coho zostalo? Budem Vam strasne vdacna a urcite nie len ja! :-) Vopred velmi pekne dakujem! :-)
Odpovedať
1
2
10
ahoj baykalac, ludi sme mali 49, alkohol: vodku, fernet a slivovicu najviac sa vypilo slivovice potom fernet a vodky vobec asi 3 flase. Vino sme mali biele aj cervene z kazdeho po 20 l, bieleho nam zostalo asi 4l a cerveneho 12 l. do vysluziek sme davali 35 kolacov+flasa-vodka 0,5l, alebo 25 kolacov+flasu to sme davali mladym.
Odpovedať
Profilova fotka
Zuzu, dakujem! :-) Este Ta prosim, ak si pamatas - kolko ktoreho alkoholu ste presne mali a kolko zostalo?
Odpovedať
fernet 12 ks-1l zostalo 6 ks, vodka 24 ks-0,7l zostalo 21 ks.
Odpovedať
pocet ludi = 40 tvrdy alkohol = 9 l visnovice, 2 l fernetu, 1 l citronoveho fernetu, 2l borovicky (ale pila sa len moravska visnovica cca 5 l, takze dalsie litre alkacu sme viezli domov) vino: biele vino 10 l a cervene vino 12 l = par flias ostalo vysluzky = len kolacove a tortove, ziadny alkohol sme tam nedavali (doteraz som netusila, ze sa tam dava alkohol) = a tych kolacov bolo strasne vela, zbytocne vela, nakoniec ich vela ostalo a davalo sa to kade tade do mrazniciek nealko = 3 x 6 flias bez prichute jemne perliva a 3 x 6 flias osladena perliva = nakoniec sa ukazalo, ze ludia pili vacsinou nesladenu vodu a tej bolo malo, takze restika musela pridat; preto odporucam brat min.2l nesladenej vody na osobu
Odpovedať
tiež riešim podobný problém... koľko alkoholu a akého... máme okolo 60 ľudí a chceme kúpiť: fernet citrus - 6 ks koňak - 6 ks borovička - 4 ks vodka - 4 ks wisky - 2 ks a ešte neviem čo... s samozrejme víno, to sa bude asi piť najviac... :-)
Odpovedať
pitivo 65 ludi: vino biele 20l+ 25 na vysluzky vino cervene 30 l domaca slivovica 5l fernet 2l fernet citrus 1,5l vodka 5ks po 0,7l + 25 na vysluzky 55l sladkej vody 38l mineralky chybalo cervene vino, lebo bolo viacej bieleho, preto sa cervene dokupovalo a biele ostalo vodky tiez ostalo 24 flias kedze 'hornaci' zacali pit na 'dolnakoch' vino... moja rada: 1. ak sa da dohodnut na hostine zobrat alko ak budu pocitat tolko kolko sa coho vypije z druhov ake v bare maju, namiesto povinneho odberu pol litra vina na osobu a vino si zabezpecit vlastne 2. nealko: naprv som nadavala ze mame povinne nealko vsetko brat v restauracii, kedze je to drahsie, ale v konecnom dosledku to bolo dobre lebo nikdy neodhadnete ci sa bude pit viacej coly, fanty a pod. a musite mat z kazdeho druhu rezervu- takze sa ratalo kolko sa coho vypilo... 3. dohodnite sa na znacke vina v restauracii vopred!!!! (my sme dostali namiesto kvalitneho sudoveho hrozne flaskove nejaku lacnu zmesku)
Odpovedať
Profilova fotka
Kočky ďakujem! Dufam, ze sa pridaju aj dalsie vydate zienky :-) Jablonka, este sa chcem spytat - to , co si napisala, sa vsetko vypilo?
Odpovedať
baykalac ja som napisala pocty presne coho sa kolko vypilo, nie kolko coho ostalo...
Odpovedať
baykalac, super tema, presne tuto dilemu sme riesili tento tyzden. Len neviem ci nie je ina spotreba pitiva v lete ako napr. na jar, alebo proste ked je chladnejsie. Aj palenky sa popije menej. Ale s tym sa tazko rata dopredu.
Odpovedať
no baby, utvrdili ste ma v predstave, ze nech teda odoberiem tvrde z podniku, kde to bude a pokusim sa vino aj nealko zabezpeci na vlastne naklady... snad sa nam to podari :-|
Odpovedať
baykalac,vyborna tema.my si uz tiez hlavy lameme kolko alkoholu budeme potrebovat. ;-)
Odpovedať
este som zabudla asi pivo flaskove-25ks
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj ja som zabudla na pivo 50 malých a 15 velkých, mali sme capovane, ale keby nebolo, tak by sa vypil alkohol treba brat ohlad na to co vsetko budete mat ;-)
Odpovedať
bayka, dik za tuto temu a dufam,ze sa este nejake panicky pridaju s postrehmi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kočky, som rada, ze Vas tato tema potesila, len pevne verim, ze sa prida aj viac paniciek :-) Asi tu uz tak casto nechodia ako predtym, ale dufam, ze si tuto temu vsimnu, ked sem zavitaju. Napr. Helenka, Alenka, Alica, Majka, Zebricka, Stanka, Hlusinko, Monique, Fali... a kopu dalsich, kde ste? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja už mám nejaký ten "mesiac"po svadbe,takže si to dosť dobre nepamätám,ale doma mám zoznam,pozriem a potom dám vedieť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Super Michi, dakujem za vsetkych vopred :-) A zaroven blahozelam k bliziacemu sa prvemu vyrociu svadby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
baykalac dˇakujem,vy ste zaneprázdnené prípravou svadby a ja musím zorganizovať niečo pekné k prvému výročiu :-) ani som sa nenazdala a už som rok mladá pani
Odpovedať
Profilova fotka
zuzu11, prosim Ta, este napis, kolko sa vypilo tej slivovice, teraz som si vsimla, ze to tam nie je. Dakujem :-)
Odpovedať
dalsia oprava, zabudla som ze sme mali aj capovanu kofolu, tej sa vypilo 19l, takze v konecnom dosledku je to 74l sladkej malinovky...
Odpovedať
baykalac, este som zabudla v predchadzajucom prispevku z pred par dni pripisat, ze sa pilo aj pivo...v mojom vypise alkoholu som ho vynechala a pritom predstavovalo celkom peknu polozku...mali sme objednani cely sud piva (50l), ale myslim, ze sa vsetko nevypilo, akurat ze sme ten sud potom nechali v tej restauracii a pri vyuctovani mi nedali oficialnu fakturu takze si nepamatam, kolko toho piva ostalo...v kazdom pripade doporucujem mysliet aj na pivko...najma v letnych mesiacoch... no a stale plati, ze musis vziat v uvahu ludi, ktori budu na svadbe, a ich chute...my sme vedeli, ze mladi budu pit chladene pivo a sem-tam skvelu visnovicu...starsi si dali vinko, prip.nejaky fernet...a podla toho sme pocitali...ale ako som pisala uz predtym, nesladenej neperlivej vody bolo malo....
Odpovedať
Profilova fotka
no u nas sa na 58 hosti vypilo: 9 litrov slivovice, 3 litre borovicky, 250litrov cerveneho a asi 10 litrov bieleho, 10 litrov fernetu....ale hlavne......pokial mate palene, vela mineralky. mali sme 100 litrov mineralky. a 76 litrov brblavej vody (8 litrov vinea, 24 litrov kofola, 20 lkitrov cola, 24 litrov tonic, . plus 10 litrov dzusu...5 z toho ribezloveho k cervenemu vinu. ostalo akurat tak trosku z kazdeho nedopite, ale vela mineralky sa minulo.
Odpovedať
Profilova fotka
toho vina cerveneho ---25 litrov (preklepik)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem zienkam, co nam predsvadobnym uz prispeli svojim rozpoctom a zaroven prosim aj ostatne vydate panicky, aby sa pridali, ak maju cas. Velmi nam ostatnym pomozete! :-) Za vsetky Vam vopred dakujem! :-)
Odpovedať
my sme mali svadbu v sobotu, tak este presne neviem, coho sa kolko vypilo, este to nemam presne zratane. lebo aj z toho, co sme nakupili, nevypilo sa vsetko. napr. sme kupili 2 flase demenovky a tie sa ani neotvorili. najviac islo na odbyt vino - cervene aj biele, cinzano, slivovica, fernet. tak ked to dam tento tyzden dokopy, napisem vam. mali sme cca 65 ludi.
Odpovedať
my sme mali svadbu v sobotu, tak este presne neviem, coho sa kolko vypilo, este to nemam presne zratane. lebo aj z toho, co sme nakupili, nevypilo sa vsetko. napr. sme kupili 2 flase demenovky a tie sa ani neotvorili. najviac islo na odbyt vino - cervene aj biele, cinzano, slivovica, fernet.... a z nealka- mineralky, to najviac a 100% pomarancove dzusy + vselijake tie malinovky. tak ked to dam tento tyzden dokopy, napisem vam. mali sme cca 65 ludi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte babenky, kedže 20. august sa blíži, chcela by som opäť otvoriť túto tému a opýtať sa hlavne tých, čo mali väčšiu svadbu tak na 120 ľudí, koľko alka a popilo, koľko ho nakúpili, tak podobne ako sa pýta baykalac - zakladateľka tejto témy...ďakujeeeeeeeeeeem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Toto alko a nelko sa chystáme kúpiť, je tu nejaká "odborníčka" na radu, či to nie je veľa-málo?! Alko: - víno biele 45 l - víno červené 55 l (vrátane výslužiek) - fernet citrus 17 fliaš - vaječný likér 7 fliaš - čokoládový likér 6 fliaš - vodku jemnú 17 fliaš - pivo čapované 25 l sud Nealko: všetko 2l balenie - tonic 16 fliaš - citrón 16 fliaš - cola 16 fliaš - pomaranč 16 fliaš - minerálka 24 fliaš - džúš/multivitamín 6 fliaš (krabíc)
Odpovedať
Profilova fotka
no babulky ak smiem pridam sa aj ja, mam svadbu v septembri, priblizne 120-150 ludi, takze podobne ako Laurajana: Alko: - biele víno 60l - cervene vino 60l (na vysluzky vino nedavame) - fernet original(1l) 9 flias - fernet citrus (1l) 3 flase - vodka jst. nicolaus 24 flias - trancianske brandy 24 flias - spišska borovicka 12 flias - pivecko 30l dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Verka - podelím sa o radu o jednej "odsvadbenej babenky" vraj na 1 osobu treba rátať min. 1 l minerálky, čo pri mojom počte znie 120 l minerálky... (samozrejme rátali sme 2 l nealka na osobu, ale v tom okrem minerálky bola zahrnutá aj tá ostatná "brblavá" voda...takže preto som to tak mala rozrátané), ale rady od vydatých žienok si vážim najviac, pretože tie už vedia, koľko čoho potrebovali...musíme túto tému nejak udržiavať, aby sme sa dozvedeli viac...už dnes je to 123 ľudí na svadbu, tak sa to nejak "navyšuje" fuuuuuuuha :-D
Odpovedať
1
2
10
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?