Svadobné šaty zo saténu alebo taftu?

Profilova fotka
Milé nevesticky, prosim o radu. Idem si dat saty usit, ale neviem, ci je lepsi svad. saten alebo taft. Taft je pekne leskly, saten sa mi zda skor matny. Nie je lesk uz nemoderny? Saticky budu kombinacou tych, co mam v albume - vrch bude krajkovy. http://www.mojasvadba.sk/album/album.... dakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Barbor, pokial ja viem, oba materialy su leskle. Len taft je taky sustavy a saten jemny. Taft je tvrdsi a dobre drzi tvar. Ale myslim, ze to Ti poradi kazda dobra krajcirka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Co som ja nasla svadobny saten, ten sa mi zdal leskly len minimalne, bol skor matny. Krajcirka mi povedala, ze si mam vybrat, co sa mi vzhladovo viac paci. Ja len ze ci sa este nosia leskle satocky 8-)
Odpovedať
To je predsa fuk... Nie? Mne sa viac páčia matné, ale ak sa Ti páčia lesklé, tak maj lesklé... móda je dnes tolerantná.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujeeem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Barbor, mne krajčírka vravela, že lepší je taft - ktorý ako napísala baykalac - lepšie drží tvar.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám už rezervovane šaty z taftu. Sú podľa mňa tiež oveľa lepšie ako satén. Aj v salóne mi to poradili. Dokonca sa aj viac požičiavajú taftove šaty :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre, tak to bude taft :-) Aj mne sa viac pozdaval. Dakujem za nazory a rady ;-)
Odpovedať
Jasne taft! Skus ist do salonu a vyskusat obidve. Uvidis ako ten taft stoji lepsie na postave.
Odpovedať
:-D trochu na pomylenie - existuje este aj taft-saten a ten ma pozitivne vyhody oboch materialov :-D
Odpovedať
Preco som tuto diskusiu nasla az ked som si kupila saten? :-( Ale pacil sa mi, tak snad aj saty budu OK. :-N
Odpovedať
Ja som mala saty site zo satenu a bolo to uplne v pohode.. :-)
Odpovedať
Evatu to si ma potesila. Kupili sme toho 7 metrov, takze by som si to uz nerada rozmyslela :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja ked som si zacala hladat material na saty, myslela som si, ze sa z toho nacisto zosaliem... tych druhov materialov co je! ako emjee povedala. Myslela som si, ze pozriem nejaky hodvab - najdete hned zo 10 druhov! ja som inak pocula aj, ze nejaky organtin tiez dobre stoji a vytvara tvar... na vlastne oci som to ale este nevidela. Podla mna ked ten material vidis na vlastne oci a chytis si ho a paci sa ti a vies si to predstavit na svojich satach, tak to bude dobre...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si nakoniec kupila ten taft/saten a teraz sa neviem rozhodnut, ktoru stranu pouzijem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A pre zmenu neozem najst krajku... V piatok idem do Ba, vedeli by ste mi poradit, kde predavaju pekne?
Odpovedať
barbor ani ja som sa nevedela rozhodnut ktoru stranu, nakoniec som mala lesklu, pretoze matna bola prilis tmava :-) neviem kde maju krajku, skus na zahradnickej (neviem ako sa vola ta predajna, tusim motyl alebo tak nejak) alebo pri astorke v takej ulicke smerom na palisady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no kuknem do mapy :-D a na obchodnej by si o niecom nevedela? alebo niekde v centre ;-)
Odpovedať
sak toto je skoro centrum :-D na obchodnej ma nic konkretne nenapada :-S
Odpovedať
Profilova fotka
svadobny saten je super,je to hruba latka,ale pozor,je ich viac druhov a su aj nadherne leskle.Teraz je vsak moderny aj taft,ale pozor pri pohybe susti,neviem,ci sa ti to bude pacit,mne by to vadilo,ale zasa ho maju v prirodzene pokrcenej forme,co je teraz aj moderne,ale aj vdacne,nebudes pokrcena.
Odpovedať
Ja som mala saten,elasticky.. Este pred kupou ma krajcirka upozornila,ze je vela druhov,ze su lacne aj drahe,ale vraj sa velmi neoplati setrit..
Odpovedať
Ja chcem pouzit obe strany mojho satenu. Saty maju dve sukne, tak spodna bude matna a vrchna leskla. To mi poradila pani v galanterii. Bude to vyzerat, ze som pouzila 2 latky toho isteho odtienu. Minuly tyzden som tiez zhanala krajky. V Motylovi mali 2 biele, ale obe boli take s listockami a ja by som radsej s kvietkami. Ale maju vraj dostat aj nejake ine coskoro. Nejake mali v predajni Buducnost a obchodnom dome Dunaj. Ale este si pockam na novy tovar. Pani majitelka v predajne Motyl mi hovorila, ze jej latky su najkvalitnejsie a preto su drahsie. Tie lacnejsie su vraj kupovane od sikmookych predajcov. V galanterii na Gresslingovej nam zas povedali, ze oni kupuju latky, tam kde Motyl. A potom si ma laik vybrat. Este by som asi skocila pozriet do Viedne na Mariahilfe Strasse.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?