Svadobné šaty. Dať ušiť alebo požičať?

Profilova fotka
Ahojte. Nikdy som sa nad tym nezamyslala, stale som vedela, ze svadobne saty budem mat pozicane. Az nedavno som stretla jednu znamu, ktora si dala svadobne saty usit a bola velmi spokojna. Ze ju to vyslo lacnejsie a krajcirka jej to usila presne podla jej predstav. A vzhladom na to, ze boli kremove, tak ich uz vyuzila aj na plese. No neviem. Aj ma to laka, lenze ja si svoje predstavujem snohovobiele a urcite si ich uz nikdy potom neobleciem. Zaujima ma vas nazor. A ak ma niekto z vas skusenosti s usitymi, rada by som vedela ich pozitiva aj negativa. Dakujem. :-)
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
Názory sa rozlišujú, viď. iné fóra. Je pravda, že ušité budú lasnejšie, lebo niektoré ceny požičania šiat presahujú 10000 sk. Ja si asi dám šaty tiež šiť, lebo tie, ktoré som si vybrala neviem nikde nájsť. Dúfam, že to dopadne dobre, ale asi to najviac záleží od krajčírky. Držím palce pri rozhodovaní.
Odpovedať
zalezi ake saty si predstavujes, nie je pre dobru krajcirku usit saty, problemom je zdobenie, cipky a vysivky lebo to je zvacsa rucna praca a to je dost pracne a zlozite, tak si treba rozmysliet co ocakavate ja som sa rozhodla pre kupovanie hotovych siat
Odpovedať
Profilova fotka
Moja kamarátka si dala ušiť, lebo to vyšlo lacnejšie a hlavne to bolo podľa jej predstáv. Mala ich snehobiele - skladali sa z dvoch kusov - korzet a sukňa (jasné ešte spodnička)... Ak si oblečie korzet k inej sukni tak je to využiteľné aj ako normálne šaty (takto to mala aj po polnoci - korzet si nechala - vizeralo to ako úplne iné šaty)... Svadbu mala v zime, tak si dala ušiť aj biely kožuštek (ten už využila aj pred svadbou - super ušitý - hodil sa aj k rifliam). Topánky a čižmy (obe biele samozrejme) využíva tiež. Vyjadrila sa, že keby brala vypožičné za tie šaty, tak by už aj zarobila (asi 10 kočiek už ich malo za rok požičané - neviem či ako komplet, či len časti z nich využili)... No u nás v KE vypožičné za šaty snáď ani neklesne pod 10000 (jedine ak staré nemoderné viackrát požičané modely), látka + práca vyšlo kamošku myslím že menej... ;-) ;-) ;-) Treba dobrú krajčírku - vidím, že si zo Starej Ľubovne, kamoška mala krajčírku v Prešove ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj halienka, ako hovori babulina, zalezi na tom ake saty chces, ja si myslim, ze len maloktora krajcirka dokaze usit svadobne saty a to nehovorim o korzete, aby vsetko sedelo ako ma atd. A ak uz najdes krajcirku tak drahu a predas to tak za polovicu a tak ci tak neusetris. Ja som tiez "vymyslala" a dala som si usit a stalo ma to kopec casu a nervov, lebo na vysledny efekt sa musi cakat a vysledok bol hrozny, tak som si aj tak nakoniec pozicala. 8-)
Odpovedať
Hallienka, co takto urobit albumik a dat tam obrazky siat ktore sa Ti pacia? Lebo ak ide o nieco jednoduchsie, tak by nemal byt problem ich usit. Ale presne ako vravia kocky, zlozitejsie saty, zdobene, to moze byt problem... vela zavisi aj od materialu, znackove saty su site z prvotriedkych materialov, ktore drzai formum, pripadne su krasne padave, podla toho ako si to typ siat vyzaduje... Ja som tiez rozmyslala dat si saty usit, ale nakoniec som sa pre tuto moznost nerozhodla.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za nazor. este je tu asi mensi problem a nim je cipka, ktora sa mi velmi paci. popracujem na albume, aby ste mali predstavu. ;-) To: najjulinka: A bola kamoska s tou krajcirkou spokojna? vies, ja sice budem mat svadbu v SL, ale uz byvame v Presove, takze ak by som sa pre nu rozhodla, bolo by to super. prip. by som poprosila na nu nejaky kontakt do IP. dik :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. uz mam album, tak si to tam mozete pozriet. ;-)
Odpovedať
mas podobny vkus ako ja ;-) myslim, ze pri vacsine tych siat ktore tam mas je klucove co som uz pisala - materal. Pronovias, Villais ale aj Maggie Sottero, myslim dokonca ze tam mas jedny od carmela suttera (tie druhe v poradi) - to su vsetko saty site zo spickovych matrosov... Su to drahe materialy a otazka je ci vobec take cipky zozenies... A potom je riziko aby Ti ich vedela usit. No, proste bol by to dost drahy spas s neistym vysledkom... Rovno sa Ta opytam aky mas rozpocet na saty, ak mas nejaku tu rezervu, skus si pozriet temu "pronovias" tam som pisala o moznosti ako objednat saty pronovias za 1/2 ceny nez z oficialnych salonov, ktore maju s pronovias zmluvu, a pritom ide o original satocky (myslim). Konkretne tie "ecuador" patria k tym drahsim - vyse 3000 USD, ale uricte by si si tam nasla aj iny model, ktory je lacnejsi... tie "topaz" neviem najst, asi nema vsetky modely. Ja som si chcela cez nich objednat, ale uz nestiham (potrebuju 24 tyzdnov aby ich stihli objednat, usit, poslat...), tak saty kupujem tu na SK z nicole 2x tak draho :-S Ak sa aj rozhodnes pre usitie, drzim Ti palce aby Ti to vyslo podla predstav, casu mas dost sa rozkukat po dobrej krajcirke. Ja mam kontakt na jednu kocku, tu zo stranky, ktora sije saty, sila aj sebe - pozri jej album "meri.dian" a sila aj saty pre "Aktak". Oboje satociek su velmi pekne, je to mlada baba a evidentne ma cit pre to co sa nosi a co je vkusne ;-) ak chces, napis, poslem Ti cisielko na nu do IP.
Odpovedať
Profilova fotka
anairda: tie šaty meri.dian a aktak sú fakt pekné. a vyzerajú dobre ušité :-). je tá kočka z BA??? zvažujem totiž šitie šiat, len neviem zohnať dobrú krajčírku :-( . mohla by si mi poslať cez IP na ňu kontakt? dik...
Odpovedať
Já jsem se taky rozmýšlela, jestli půjčit nebo šít. Nakonec jsem se rozhodla projít půjčovny a šít až když nic nenajdu. Zatím to vypadá, že jsem našla ;-) Říkala jsem si, že když bych si nechala šaty ušít, tak ten výsledek je hrozně nejistý a že to je tak trochu riziko, že se mi nakonec nebudou líbit nebo nebudou přesně podle představ a budu si je nakonec muset vzít...
Odpovedať
Ja som si šaty nechala ušiť (bez skúšania a v Číne) a nikdy som to neoľutovala.. stáli ma asi polovicu z toho, čo by som zaplatila za požičanie, sú šité na mieru, úplne dokonalé a hlavne moje ;-)
Odpovedať
ja som najprv ani nerozmyslala ci pozicat alebo sit, nakolko mam nekonfekcnu postavu a nase salony ...no hrúza..ponuka ziadna...bola som rozhodnuta sit... :-N no ale teraz som nasla par siat v diamonde v NR tak zvazujem ci sit alebo pozicat...este mam nejaky ten cas tak uvidime... co sa tyka sitia podla mojho nazoru problem v podstate nie je ziaden okrem toho ze je to casovo narocnejsie (zohant material a krajcirku, potom skusky atd.) ale inak pohoda...materialy sa daju zohnat aj krasne luxusne otazka je co stoja, ale dobra krajcirka neni az taky problem ;-) Ak budem mat saty site tak zaklad spravi krajcirka (ja sijem svadobne saty kamoske a svoje popolnocne takze moje sv. moc nestiham) ale vysivat ich budem urcite sama :-D trochu drina ale budu podla mojich predstav...takze asi len predsa budem mat vlastne saticky...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja mam usite,... dovoz z ciziny a jsem moc spokojena :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala kupene + vymenene rukavy a bola som veeelmi spokojna
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa satocky tiez suju :-) , ale mala som problem s krajcirkou, taky netradicny, mam dve krajcirky a obe su super, uzasne a skvele, tak som sa nevedela rozhodnut, ktorej to dat usit. Nakoniec som sa rozhodla, ze usije ich priatelova znama a tdobit mi ich bude kamoska (to su tie 2 spomenute krajcirky :). Kamoska sije krasne tanecne saty po celom Slovensku a zdobi ich Swarovskeho kamienkami, krasne sa to leskne a vymysla nadherne vzory, kazdy jeden je original. Takto ozdobu aj moje satky, uz sa na to tesim. Plus mi k tomu urobi z tych kamenov aj nahrdelnik, nausnice a aj do vlasov mi ich supne. Priatelova znama prave sije saty, zatial som spokojna velmi, je sikovna. Takze si nemyslim, ze je problem najst dobru krajcirku a anni usit pekne saty. Ja osobne usetrim velmi vela, saty budem mat len za tretinu ceny, akoby som si take pozicala, takze nemam ani o com rozmyslat.
Odpovedať
Profilova fotka
ospravedlnujem sa, no nedostala som sa k netu :-( . dik za nazory, trosku mi pomohli, no vzhladom na to, ze som veeelmi nerozhodna, tak som este na vazkach. ale samozrejme, posuvaju ma dalej. :-) no je to vazne rozhodnutie. keby som tak mala istotu, ze tie usite budu super a naozaj podla mojich predstav. no neviem. ked najdem v blizkej okolici podobnu kolekciu, tak nebudem vahat, pretoze starosti okolo - latka, skuska siat, ktovie, kedy ich dostanem. a co potom s nimi? no na strane druhej, ak nezozeniem prave tie, co sa mi pacia? to musi byt strasny pocit ist v satach, s ktorymi nie som spokojna. 8-( uf, to bude este tazke rozhodovanie. anairda: mohla by som poprosit ten kontakt do IP? ;-) dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
BABY zhanam nejaku sikovnu krajcirku v ke .pomozte
Odpovedať
niky75 • Dnes o 11:36 Právě zvažuji zda si mám nechat ušít šaty na míru - cena kolem 5 000,- s možností že pak je mohu svatebnímu salonu odprodat a nebo si raději půjčit? Prosím má někdo podobnou zkušenost ??? Děkuji a přeji krásný den. :-) bethanka • Dnes o 11:38 | - Iný dôvod -Nevytváraj duplicitné témyTému zaraď do správnej kategórieNeodbočuj od tak záleží na tobě, osobně jsem pro nechat ušít, zvlášť když to vyjde stejně jako půjčení :-) viktoriag • Dnes o 11:45 Ja tiež zvažujem šitie. V salónoch je síce veľký výber, ale šitie vychádza lacnejšie ako požičanie. A vždy ostáva možnosť odpredaja, takže to môže byť ešte lacnejšie. Navyše si môžeš dať ušiť šaty podľa svojho vkusu a sadnú ti aj rozmery. Keď máš takúto skvelú možnosť, určite nezaváhaj. lenajsek • Dnes o 16:25 Taky budu mít ušité šaty na míru, nejen kvůli tomu, že je chci pak používat, ale i kvůli tomu, že nebudou klasické svatební bílé, budou dobové, ve stylu empíru. A budou v barvě vínovo krémové.. :-) Látky jsem si sháněla sama, stály mě obě 1500,-, a ušití mě vyjde taky na 1500,. Za 3 tisíce nevím nevím, jestli bych šaty někde půjčila... a ještě v takových barvách jaké chci.. :-) nocturno • Dnes o 16:29 Co je lepší záleží od každého. Zde jsou názory vetšinou zcela opačné. Pro každého je lépe něco jiného. :-D :-D irenkat • Dnes o 16:37 ja som si nechala šaty ušiť a vôbec to neľutujem. boli presne podľa mojich predstáv a stáli ma asi toľko, kolľko by som dala za požičanie na jediný deň! senja • Dnes o 17:38 Moje maminka tvrdi, ze nikdy nemuzes mit jistotu, ze ti usiji presne to, co si predstavujes. Ajake by to pak mohlo byt zklamani, zvlast tesne pred svatbou =-) kata267 • Dnes o 17:59 no ja sice zkusenost zadnou nemam ale je pravda ze zadne usite saty co sem mela moznost videt me nijak nenadchly :-| ale je to veci sikovnosti svadleny a taky jake mas predstavy... ;-) vladuska.si • Dnes o 18:16 Ahojki, já už mám šaty zamluvené v saloně za 8500,-, ale byla jsem i u švadleny... Ušila by mi je asi za 13 000,- Tak nevím... Rozhodně bych si doma šaty neschovávala, takže je pro mě lepší salon... kata267 • Dnes o 18:22 a taky je pravda to co psala senja...nikdy clovek nevi jak to siti nakonec dopadne..co kdyz to pak nebude ty usity saty sluset??? i takovy prispevky uz sem tu nekde cetla ze nevesta tesne pred svatbou musela litat a shanet saty protoze ty usity nebyly to pravy..... majkaa • Dnes o 18:23 podla mna zalezi kde byvas. Ak byvas dalej od velkomesta, tak je pozicanie siat lacnejsie. Napr. u nas sa pozicaju saty za 5500sk, ale nejde tu len o saty, ale mas v tejto cene, zavoj, kapsicku, rukavicky, ozdoby do vlasov, bizuteriu a ozdobu na auto, a to zvacsa vsetky pozicovne davaju, tak si to musis spocitat, co sa ti skor oplati a pravda zalezi ak si tie vecicky ako ozdobu na auto, bizuteriu a do vlasov chces aj tak kupit aj keby si si poziciavala saty, tak by som si asi dala usit, ale inac ak nie tak asi pozicat. vladuska.si • Dnes o 18:37 Jo, v půjčovně mám taky v ceně všechny doplňky... Myslím, že se to vyplatí... Předpokládaný rozpočet pro mě byl 10 000 a vypadá to, že ho aji dodržím...
Odpovedať
Profilova fotka
Vladuska, tak ja sa do tejto ceny chcem tiez zmesti, ale aj s priatelovim oblekom :-D
Odpovedať
no veď práve, nájsť naozaj šikovnú krajčírku je dosť problém. ja som mala to šťastie že som ju našla, teda aspoň mne vyhovovala. no ja neviem čo sa tých cien týka, u nás som videla šaty za 8000sk, ale bolo na nich vidieť že sú dosť obnosené, také šedivé už. a u takých kde to vidieť nie je sa ceny pohybujú od 12000sk, možno aj trochu menej. pokiaľ nájdete osobu ktorej môžte úplne veriť, určite odporúčam šaty ušiť, ale riskovať to len tak, to sa nemusí oplatiť. senja: ty žiješ život s istotou a všetko čo si kedy urobila bolo s istotou? asi nie, že. 8-)
Odpovedať
človek nikdy nevie ako to dopadne... aj salón kde si zajednáte šaty môže napr. vyhorieť deň pred svadbou a čo potom? takže všetko má svoje za aj proti, každý sa rozhodne pre to, čo mu viac vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
já jsem měla svatební šaty šité na míru,byla jsem naprosto spokojená a cena 4700kč,nejezdila jsem ani na zkoušky,ale poslal jsem míry,foto šatů a jednali jsem přes email,šaty neměly jedinou chybičku a po svatbě jsem je prodala
Odpovedať
AHoj, já si byla zkoušet šaty, nejlevnější byly z 7000, další za 13.000 :-S Takže určitě si budu nechávt šít, zatím obíhám krejčové a Ebay to jistí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Máte pravdu, že dať si šiť šaty je riziko. Najlepšie je nájsť si krajčírku, ktorú vám odporučí známy. Návrh šiat treba vopred nakresliť a dohodnúť sa s krajčírkou na každom detaile. Ja som mala takto šité šaty na stužkovú a bola som spokojná na 100%. Keby bolo niečo inak mohli by ste žiadať náhradu (opravu, zľavu, odpredaj). Čím ďalej, tým viac sa prikláňam na stranu šitia svadobných šiat. Ešte som nenašla také, ktoré by boli moje vysnívané.
Odpovedať
Po skusenostiach, ktore som tu zistila, si dam jednoznacne saty sit, podla mojeho navrhu v nejakej krajcirky.Pocula som, ze niektore salony saty kupuju z ebay a poziciavaju ako znackove. Tak ako to zistit? Radsej si dam sit, budem mat istotu, mate aj vy nejake take indicie? Dost ma to sokovalo..
Odpovedať
ahojte babky.ja som pozerala na nete.a tie ktore sa mi pacia,a nezozenie tak si ich dam usit.ale nebude to lahke to viem.pozite si album
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte baby, ja by som si osobne svadobne saty sit nedala.. moja mamina je krajcirka, cize nemusela by som ani hladat daleko a sije naozaj krasne, ale u nas je problem s materialom... ak chcete jednoduche saty, tak sa to da... ale ak ich chcete niecim obzvlastnit, tak to je uz problem, u nas nenajdete materialy na to vhodne - ci uz vysivanu alebo klasicku cipku, sifon, tyl, padave ci elasticke materialy... musite ich zohnat niekde vonku, ja som videla take v spanielsku, ale ceny boli naozaj vysoke.... no a potom este co s tymi satockami budete robit? dnes je uz tolko siat, ze ich predaj bude asi dost tazky a kazdemu sa paci nieco ine...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj uankab ja som sice z ba ale viem ze vsetko potrebne na svadobne sati sa da zohnat aj na slovensku , cipka , tyl, svadobny saten a latky z talianska francuzka dubai , nemecko ... len treba mat toho spravneho navrhara a on to vsetk zozenie za teba ;-)
Odpovedať
Baby a co spravite, ak vas styl siat nebude vyhovovat??? lebo mne napr nejdu saty s korzetom a malou suknou.. ako ste to spravili, ked ste si dali ucit saty napr cez ebay a saty vam nepasovali..? prave rozmyslam nad ucitim cez Hhranolku
Odpovedať
Profilova fotka
amadesign, ja nehovorim ze sa to zohnat neda, ako sama pises su to vsetko z dovozu... len potom akosi neverim, ze usitie siat vyjde na 5 tis. ako tu babenky pisu...
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?