Predsvadobná príprava. Kedy začať?

Profilova fotka
Prajem vsetkym clenom prijemny den! Dnes som sa objavila tuto stranku a som absolutne nadsena! :-D Takze som sa stala novym clenom a dychtivo citam vsetky informacie a tipy, pretoze aj ked som len cerstvo zasnubena a svadbu planujeme o rok, uz je asi cas zacat premyslat o tom co a ako... Velmi sa obaja tesime a vieme, ze by sme mali radi tip top svadbu (ale ved kto nie :-) ). Chcela by som Vas poprosit o pripadne tipy ako a kedy zacat s planovanim a velmi ocenim ak sa tu najde niekto kto tak ako ja zije v zahranici (Holandsko) a vydava/zeni sa na Slovensku. Tj. planovanie na dialku + hrba dokumentov.... A prave preto si myslim, ze by sme pomaly mali zacat (datum svadby planujeme predbezne na koniec augusta/zaciatok septembra 2006, najradsej 9/9/2006). Z dovodu dialky som rozmyslala aj nad pripadnym zapojenim svad.agentury... aj ked mi je jasne, ze nas to v takom pripade vyjde dost draho.... no nemam pojem o cenach takychto a inych sluzieb na Slovensku, takze fakt prosiiiiim o rady! :-o :-) Ocenujem kazdy jeden tip, tak sem s nimi. :-) Ahojte, Sonik
Odpovedať
1
2
67
Ahoj soni, mas este kopec casu, ale nikdy nie je na skodu, zabezpecit si datum, miesto obradu a miesto hostiny aspon 3/4 roka dopredu. . Potom ak mas jasnu predstavu o satoch, tak je lepsie aspon 8-6 mesiacov dopredu zabezpecit saty, pokial ich nechces sit, ale pozicat. Ak sit, tak nie je problem. Potom 6 mesiac pred svadobu je dobre si chytit foto, kameru, hudbu. Niektori machri su dlho dopredu obsadeni, tak aby si chytila toho naj. A potom postupne oblecenie pre zenicha, kolaciky, obrucky, vlasy, vizaz, botky, doplnky, oznamenia. Vyzdoba - ak sama, nie je problem, len to chce cas a chut chodit a hladat. Ak ti to bude robit agentura - vtedy nemas ziadny problem, len povies predstavu a platis :-D Ak bude svadba klasika, potom je to vsetko v jednom balicku postupne vybavene bez vacsich problemov. Ale ak chces netradicnu svadbu, tak to zas chche cas a chut vymyslat a kombinovat a vela, vela komunikovat....Ale zas stoji to urcite za to. Tak co? Ake to bude? My sme sa zasnubili po roku chodenia na moje narodeniny 1.5.2004. A svadbu sme planovali 3.9.2005 ale nakoniec to nevyslo a bude 1.10.2005. A zacala som intenzicnejsie na tomto velkom dni pracovat asi v marci. A to uz na september neboli saty, ktore som velmi chcela volne. Takze tak. Vela stastia...xenia
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj xenia, dakujem pekne za tipy, mas pravdu, treba zacat cim skor.... s tymi satami si ma prekvapila, nevedela som, ze to moze byt aj taky problem. no ale ja toho este dost neviem, takze preto som tu :-D Vies, nad agenturou premyslam aj preto, lebo zijem v NL a svadba bude na Slovensku a ja robim a tak, cize nemozem len tak ist na par mesiacov na Slovensko... budem tam musiet casto lietat bud. rok, ale aj to je narocne ked chces mat vsetko dobre naplanovane. Nasla som temu "poradte agenturu" a citam, ze vacsina ludi je spokojna s ag.Kapa... bola som na ich webstranke, no velmi mi to nepomohlo :-) bud.tyzden som v BA, asi tam osobne skocim... bojim sa vsak, ze sa nedopaltim... Pa, Sonik
Odpovedať
ahoj Sony, ja tiez zijem v zahranici, ale nie az tak daleko a cast svadby som dala do ruk agentury Kapa. Nemusis k nim ani ist, ked nestihas, napis im mail, oni ti poslu mailom ponukovy list, kde zaciarknes, co by si od nich chcela a oni ti obratom zaslu predbezne ceny. Komunikacia s nimi funguje velmi dobre, su velmi mili, ustretovi a profesionalni. K nam pridu v utorok zmerat salu a pozriet kostol :-)
Odpovedať
Kolko budes mat ludi? A Kapu poznam, videla som nazivo ich pracu a su podla mna perfektni, aj ked nie najlacnejsi, ale zas ak ma byt Velky den" kvalitny a oni to urcite splnia od A po Z , netreba lutovat peniazky, samozrejme, ak su k dispozicii.
Odpovedať
Profilova fotka
Ach super, som rada, ze aj vy ich chvalite! :-) Lebo inak to nevidim.... asi ich budem musiet oslovit, inak sa zblaznim zo stresu... :-) Este neviem presne kolko ludi, ale vyzera to na takych 50 max.60.
Odpovedať
Ahoj Sony my riesime od sept.rovnaky problem... odchadzame na 8mes. do Mnichova a vracat na SR sa budeme minimalne.a definitivne sme spat len 4mes.pred terminom... my totiz toho 9.9.2006 mame skoro isty :) ja idem zajednavat kostol a miestnost pred odchodom a zvysok len pevne verim,ze stihnem po nasom navrate...
Odpovedať
Ahojte, tak sa pripajam aj ja, tiez zijev z zahranici uz 5 rokov a kvoli tomu sme svadbu aj tak dlho odkladali. Tak sme sa konecne minuly rok v decebri rozhodli, ze sa pokusime zacat vybavit to vsetko na dialku a inak som to nevidela, len cez sv. agenturu, takze komplet vsetko budeme mat vybavene cez nich okrem svadobnych siat a svadobnych prstienkov. Ja som kontaktovala sv. agentur Elizabeth (maju aj web stranku) a tiez sme vsetko realizovali mailom. Rychlo odpovedaju a vedia sa prisposobit kazdemu tvojmu zelaniu. Stretla som sa s nimi len raz od toho decembra, co som s nimi v kontakte a o 2 tyzdne mam svadbu a len tyzden pred svadbou letim na Slovensko. Agentura bola pre mna od zaciatku cislo jedna zorganizaovat celu svadbu pre nas, pretoze tiez ako sony pracujem a taku dlhu dovolenku alebo nebodaj neplatene volno nepripada do uvahy, na pripravu svadby clovek potrebuje dlho. Cez agenturu ma to "stalo" len par mailikov a jedna navsteva u nich, ked sme v Marci leteli domov na kratku dovolenku. Jedina nevyhoda je cez agenturu, ze ked som na tomto fore a citam, ako su vsetky baby zaineresovane do svadobnych priprav, tak ani neverim, ze o dva tyzdne sa budem vydavat a nepohla som ani prstom :-) Je to velmi pasivna priprava a asi tu predsvadobnu euforiu tak neprezivam ako ostatne baby, co mi ozaj chyba. Ale aspon nemam stresy nieco hladat, alebo zhanat, len za ten komfort sa samozrejme plati. Ale to je uz vec kazdneho cloveka, ci to financne zvladne (aj ked len s odretymi usami ;-) ) alebo je ta agentura pre niekoho jednoducho moc velky prepych. Agentura mi dokonca este aj pana farara nasla, lebo nie som z BA a svadba bude tam a nemala som ani predstavu, kam mam ist, kde v kostole zaklopat na dvere a spytat sa, mozete ma prosim zosobasit, vobec do vasej farnosti nepatrim, ale nepoznam tu nikoho, mozete nas oddat :-D , dohodla nam, ze si mozeme predsvadobne pohovory urobit v krajine, kde zijeme.....proste od najmensich prkotin (este aj oznamenia nam oni posielali, len som im adresy poskytla) az po aku kolvek rezervaciu sa nam postaraju o vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
Vidim, ze tu nie som sama, kto to musi riesit na dialku :-) To som rada. Martinka, to co popisujes sa mi velmi pozdava, takze asi do toho tiez zatiahnem agenturu. My ten termin toho 09-09-2006 este nemame jasny, ale ten datum sa mi velmi paci z viacerych dovodov. Ide o to, ze my este ani len nevieme kde sa budeme sobasit. Keby som bola krstena, tak urcite v kostole, lebo sa mi to velmi paci,lenze nie som a moj priatel nieco ako "vystupil" z viery, takze kostol odpada a tym padom pribuda dalsi problem - nejake pekne miesto na sobas, kde nas matrika odda. Asi by to malo byt v BA, lebo ja som odtial a vlastne aj viac menej cela moja rodina + priatelia, takze je to handy. No nieviem ako najst nejaky pekny priestor... nech to je trosku romanticke, nie len taky socikovsky uradny a chladny priestor. ... A ako si vlastne treba ten datum zabookovat?? :-) To mam niekde na matrike oznamit?
Odpovedať
sony, pri 50-60 ludoch to nebude uplne priserne, bude to cez agenturu trosku viac ako keby si si to pripravoval sama, ale ak sa uz niekto pre agenturu rozhodne, asi rata s tym , ze to chce aj financie....ved uvidis, oslov agentury z firiem tu na webe a uvidis, kto sa ti bude pozdavat naj...Vsetko ma svoje pre aj proti - vlastne vybavovanie = svadobna euforia ale aj kopec starosti ; agentura = klud a pokoj a vsetko v pohodicke, ale v podstate bez tvojej ucasti - je to na kazdom a pracovne vytazeni ludia robia velmi dobre ze oslovia agenturu...
Odpovedať
Sony, ak oslovis agenturu, poradia ti s kazdou jednou otazkou. Urcite ti budu vediet odporucit nejaky pekny "romanticky" priestor a tiez ta nasmeruju na tu spravnu cestu ohladom kde datum nahlasit, na akej matrike a tak dalej. Nezabudni, pre nich je to velky business a maju v tom niekolkorocne skusenosti, kto vie najlepsie ak nie oni? Mne pomohli so vsetkym, kam ist, co vybavit, kedy sa kam dostavit, boli ako moj kalendar a cestovny (alebo svadobny? :-) ) sprievodca :-D
Odpovedať
I ked musim byt uprimna, pre tym, ako som agenturu kontaktovala, tak som si precitala komplet cele jedno ine svadobne forum a potom som hladala svoje inspiracie i tu. Toto forum je na nezaplatenie, i ked Ti agentura vsetko vybavi, ale nazory inych ti pomozu dotvorit predstavu a podat to na papier (mail) alebo si zosumarizovat myslienky a predviest ich inemu. Takze kazda jedna rada na fore je nad zlato a kazdy jeden clanok je nezaplatitelny :-)
Odpovedať
my mame 9.9.2006 vybrany preto, lebo je to presne nase druhe vyrocie co spolu chodime :) preto ma pre nas tak velky vyznam :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
dakujem za vase doterajsie reakcie! :-) piste, piste, piste, ako povedala martinka, je to k nezaplateniu. Mimochodom co sa penazi tyka... ked si objednam agenturu, kedy sa im plati??? vopred, ci v splatkach, ci potom ci ako vlastne?!
Odpovedať
sony, ja ti len z mojej skusenosti viem povedat, cenu sluzieb sme dohodli pocas nasej pisomnej komunikacie, takze ked som prvy krat prisla do agentury, uz som vedela na 90%, co ma vsetko bude stat. Priblizne 50% sumy sme platili v marci pri podpisovani zmluvy (nezabudni, ze oni musia platit zalohy dodavatelom), dalsich okolo 40% budeme platit tyzden pred svadbou, ked prideme domov a zvysok sa vyuctuje po svadbe (lebo nikdy dopredu nevies, kolko sa vypije, vela veci sa moze na poslednu chvilu zmenit), tak ti to odchylky od zmulvy zapocitaju pri konecnej splatke po svadbe.
Odpovedať
Profilova fotka
ok, to je dobre vediet! ako sa da najlepsie zistit ktora agentura mi vyhovuje, ci napr. Kapa alebo Elizabeth?
Odpovedať
:-) Nuz u mna to bolo tak, ze na tom inom svadobnom fore som citala vela dobrych veci o Elizabeth, tak som ich oslovila. Pani z agentury Kapa mala neake prispevky na tom inom fore, ktore sa mi nepozdavali (niekto tam na tuto sv.agenturu v dobrom nespominal a pani z Kapa sa s nim chcela skoro sudit) a to sa mi teda nepacilo. Podla mna si kazdy moze vyjadrit vlastny nazor, nemusi to byt hned urazka ci osocovanie agentury/firmy.Takze ja som dala na "feeling" a moj osobny nazor. Kontaktovala som aj inu agenturu a ti sa mi nikdy neozvali. Dalsia agentura mi naslubovala nieco, co mi nemohli splnit, tak som ostala s Elizabeth a len po svadbe budem vediet povedat, ci som neurobila chybu ;-) Podla mna, treba kontaktovat 2-3 agentury a porovnat, co a za aku cenu Ti vedia ponuknut, kto vie splnit tvoje predstavy podla tojich poziadaviek, ako sa k tebe budu spravat, atd. Ja dam vela na moj feeling a ako sa kto ku mne sprava, nemam rada aroganciu a ak sa niekto ku mne sprava prehnano "oficialne" a akoze "profesionalne". V Elizabeth boli taky ludsky a tym ma zaujali, vsetko ostatne uz potom zalezi od vasej vzajomnej spoluprace, ak maju k tebe dobry vztah od zaciatku, tak ti urobia co ti vidia na ociach - to je moja skusenost
Odpovedať
Podla mna treba oslovit mailom kazdu jednu agenturu a podla ponuky a dalsich referencii od dievcat si treba vybrat. Ja viem o Kape ako som uz pisala a ti sa mi pacia, len pre mna trosku drahi, ale kvalitni....Agentura Bella Bianca tiez som ich oslovila, okamzita reakcia, velmi pekne jednanie, sikovni a pekna ponuka, len zas pre mna peniazky rozhodovali. Agentura Andrea - prijemne panie, vyborny pristup, pekne veci v ponuke, a cenovo sa viem dohodnut perfektne. Dufam, ze ku spokojnosti aj nasej, aj agentury. Ved uvidime 1.10. Sony, posli svoju mailovku, ak mozes.
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som teda veeeeelmi zvedava, pre kt. sa rozhodnem ja. Jedine co mi vrta este v hlave je to, ze ked tie agentury aj oslovim, neviem konkretne s cim :-D Lebo mi este ani ten datum nemame fixne dany a tiez viem udat len cca. pocet hosti + neviem kde! :-| Cize ako mam zistit kolko ktora agentura stoji a co su alebo nie su ochotni pre mna urobit...??? xenia, moj sukromny mail ti poslem do internej posty! urcite napis! :-)
Odpovedať
Tak im to tak napis, ze len zacinas planovat a napis im priblizne co a ako......ja som tiez vedela len ze chcem svadbu cez leto, ze budem mat cca tolko a tolko ludi (a potom som to postupne menila) a restauraciu v ktorej to budeme mat, som doteraz nevidela :-D :-D :-D . A nemysli si, ze ked podpisete zmluvu, ze tym sa to konci, v kuse som nieco menila (ci uz svadobne menu, raz som ohnostroj chcela, potom nie, raz som take auto chcela na prepravu potom zase ine)......to je ich job, oni su na to zvyknuty. Svadba je pre zenu myslim ten najuzasnejsi den a najviac sa nan tesime, sme v ten jeden den filmove hviezdy, princezne a ten den mame vysnivany do detailov, agentury si to velmi dobre uvedomuju, su flexibilny, len ich potrap, len odskusaj ich "elasticitu", ved oni si za to aj pekne zapytaju, tak sa tym netrap, ze im narobis par vrasok na cele.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre, tak to teda tak urobim. Mas pravdu - je to ich job! :-D Myslim, ze sa so mnou este zapotia.... ;-) Mimochodom ten ohnostroj sa mi pozdava, hihihi 8-)
Odpovedať
martinka_k, a kde bude svadba?
Odpovedať
v BA v restauracii AQA....pocula som aj dobre veci aj zle na nic, ale ked som vyberala restauraciu cez internet :-D :-D :-D tak podla obrazkov sa mi ich restika najviac pacila. Viete niektora o tej restike nieco, hlavne nieco zle, nech sa este dobre zapotim a rozculim pred svadbou ]-( Dakujem :-) Povodne som chcela mat tiez svadbu niekde v prirode, ta jedna agentura mi to aj slubila, ale katolicky sobas vonku v prirode ?!?!?!?! Zabudni.... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
nie je ta AQA nahodou v blizkosti kostola Blumental?
Odpovedať
ano :-) a svadba je v kostole Blumental :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Blumental je fakt krasny, bola som tam na svadbe jedej kamaratke a zaroven kym som sa neodstahovala do NL som byvala v avione :-), takze blumental a nevesty som vidavala kazdu sobotu :-) Rodicia tam doteraz byvaju a preto poznam AQA-u z pocutia, este som tam nebola...resp. pockaj, to si mylim... bola a nie raz! je to ta restika s jazierkom a mostikom??
Odpovedať
Nemam ani potuchy sony, ci je tam mostik a jazierko, ved hovorim, ze som tu restiku nevidela :-) . Pozri aqa.... mozno sa rozpamatas, ci si tam bola alebo nie. Na fotkach to tak vyzera, ze je tam neake akvarko a neaka vodicka (mozno jazierko ?) vo vnutri ale tie fotky su dost tmave, ale take pekne sa mi to tam zda.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ano, je to ta restika :-) Bola som tam asi 2x jest.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte, viem, ze tato tema je uz asi premlcana, ale rada by som ju zase otvorila, takze dufam, ze sa mi niekto ozve...... My planujeme s priatelom svadbu az na leto 2008, ale zijeme v Londyne a asi tak 4-5 mesiacov pred samotnou svadbou sa chceme natrvalo vratit do Bratislavy. Do tej doby pojdeme domy len 2 mozno 3 krat. Citala som, ze niektore vychytene hotely,restiky a kostoly su zajednane aj rok a pol dopredu. Preto by som rada vedela, kde podla vas je najlepsie si booknut miesto na obrad a hostinu..... Taktiez sa chcem spytat aka je spolupraca s fotografom ROFOm a ako velmi je vytazeny? Kedy najneskor treba booknut jeho.... Vopred Vam velmi pekne dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Babatko, aj ja planujem na dialku - z Dublinu. Ak chces mat svadbu vo 'vychytenych' miestach, treba aj ten rok a pol dopredu. Co sa tyka Rofa, skusala som ho vyse rok pred mojou svadbou a uz nieco mal. Ale je vela peknych miest a dodavatelov a tato stranka je na to super. Tak vela stastia.
Odpovedať
1
2
67
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?