Pierka pre ženícha a družbu. Ako ich sama vyrobiť?

Ahojte baby, budem si robit sama pierka pre chlapov. Viete mi poradit, ci sa robia zo ziveho alebo umeleho? Ak zo ziveho, ako vydrzia do dalsieho dna (soboty)? Davaju sa na noc do vody, a co maslicka?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som robila z umelých ...
Odpovedať
a ake si kupila?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa rozhodli pre buxus....to je taky kricok s listikmi. a na to naviazeme bielu maslicku. a druzickam davam take iste drobulinke kvetinky, ako mam v kytici s bielou maslickou. aspon myslim, ze sa mi bude chciet :o)))
Odpovedať
my budeme davat zenatym rozmarin, zivy, previazany bielou maslickou.. a slobodnym pierka biele, kt. kupim asi v galanterke..
Odpovedať
Ja som bola u znamych a oni maju pri dome taky pekny krik, ze keby sa to z neho poodstrihovalo a pekne uviazalo, bolo by to super. Ale neviem ci by to vydrzalo do druheho dna.
Odpovedať
Profilova fotka
buxus ti vydrží cca 5 dní a aj po uschnutí vyzerá dobre a neopadáva. Je to stálozelená rastlina. Ak použiješ rozmarín a chceš mať istotu, väčšie mikroténové vrecko zvnútka trochu oros a vlož to tam. Do druhého dňa to bude ako čerstvé. Iba tie kvietky budeš musieť trochu navoňať - bude to taká "čerstvá bylinková vôňa".
Odpovedať
Profilova fotka
ale asi uz na to mat nervy nebudem, necham to na svagrinku a na svedka, nech sa bavkaju :o)))
Odpovedať
Profilova fotka
Pierka som vyrábala dva večery, už len pridať rozmarín. Kostra - mašlička, zatvárací špendlík, kvietok a drôtik na rozmarín. 75 pierok - 4 hodiny času. Fifla, fakt to nerob, lebo zcvokneš. ;-)
Odpovedať
no este ze mame iba 22 pierok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no my asi cca 30, ale len na buxus maslicki a dost. pripinat sa bude klasixkym spendlikom. a este viazeme maslicky na menovky..... :o))))....60 ks. sa pobavime. ale ved sranda musi byt.
Odpovedať
no a este mi povedzte, co ten buxus stoji, aby som sa vedela rozhodnut medzi krikom alebo kupou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no cenu neviem, susede odstrihnem zopar. ved to potrebuje preriedit :o)))
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Čo blázniš, kupovať buxus na 22 pierok. To ten susedín krík ani nepozná, že mu niečo chýba. Inak taký na 22 pierko okolo 399,-. To ti za to nestojí. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no shak ja to ani nekupujem, to ma ani nenapadlo. ved potom aj druha suseda ma rozmarin. ale ten buxus je lepsi si myslim. teda mne sa paci viac a dlhsie vydrzi.
Odpovedať
Profilova fotka
kuk na http://www.mojasvadba.sk/album/album....
Odpovedať
Profilova fotka
veronika, tak to ta obdivujem..........rada sa sprtam s takymi vecami, ale toto je uz aj na mna silna kava :-D
Odpovedať
no super, dik za rady, teraz to bude hracka. Uz len ten krik obstrihat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte baby! U nas sa robi taka akcia Pierkoviny. To sa zidu slobodne druzicky a slobodni druzbovia, jeden vecer, obycajne stvrtok pred svadbou. A tam sa varabaju pierka. Respektive baby robia a chlapi pijakuju. Ale je to super zabava, moje druzicky sa spoznali s manzelovymi druzbami a na svadbe sa potom perfektos bavili. m sme robili pre 150 ludi pierka z buxusu a stuzky, rodicia, svedkovia a najblizsia rodina mali zvlast take velke kupene v svadobnom salone. Robili sme to asi 4 hodiny asi 6-7 dievcat. Je to pekne ked su na svadbe vsetci tak pekne vyzdobeny, lebo som videla aj svadby bez pierok. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Mozte kuknut http://www.mojasvadba.sk/album/album.... :-)
Odpovedať
kuk na.... bolo to jednoduche:) http://www.mojasvadba.sk/album/album....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja budem robit pierka so zivym kruspanom, do toho male biele kvietka, vsetko to zaviniem do kuska bieleho tylu a previazem bielou maslou :-)
Odpovedať
sase - tak to je super zvyk... , ja si asi objednam od orbitky ma ich za dobru cenu a su krasne... :-D
Odpovedať
Sasenkat presne take volaco by som chcela spravit!!! Dakujem za vybornu inspiraciu!!! :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
vektra • Dnes o 11:53 Ahojte, neviete mi niekto poradit kolko vydrzi kruspan? Mozem zacat robit kystky uz v stredu vecer? Neovadnu kystiky z kruspanu do soboty? Dakujem za kazde info....
Odpovedať
Ahojte, ja som si robila pierka sama, kuknite na http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... Dost som sa s nimi natrapila, ale stalo to za to... Este den pred svadbou tam dam zelenu vetvicku (u nas sa to vola MIRTA)... mamka vravela, že by tam malo byt aj nieco zelene... mne by sa to pacilo aj bez toho :-)
Odpovedať
Synduska pekné. Ale ja som lenivá, mne by sa niečo také nechcelo vyrábať :-D :-D :-D , radšej kúpim také hotové. U nás je to tiež tak, že mne by sa páčili len také mašličkové pierka, ale mamka vraví, že by do toho malo ísť niečo zelené - živé. :-)
Odpovedať
Cauko baby.Ja som si kupila pierka pre hosti v galanterii mali tam dost velky vyber.stali ma spolu 30 kusov 180Sk.Jedno vyslo asi na 6 Sk.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to zelene vyriesila stuzkou :-), neviem, kto by tam v sobotu este privazoval nejaky zeleny konarik, tak som to vyriesila sama :-) tie bez zelenej stuzky mozno este doplnime,ale neviem kuk sem: http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
my tam nebudeme mat nic zelene
Odpovedať
Baby potrebujem poradit niejaku slovensku alebo cesku pesnicku na prvy manzelsky tanec(nic ludovkove).ja neviem tancovat som anti talent na tanec
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?