Svadobný rozpočet Slovenská verzus Česká republika

Profilova fotka
Dievčatá, neviem ako vy, ale ja keď čítam rozpočty našich českých susediek, tak som mierne šoku z tých súm, ktoré tam uvádzajú. . . za tie peniaze by som na Slovensku pomaly ani nákup v Tesco neurobila. A čo je zaujímavé - napr. aj keď zaplatím kvalitného fotografa z Brna a priplatím mu aj za cestu do Košíc (čiže poriadne dlhú cestu:-)) ajtak ma vyjde lacnejšie ako slovenský fotograf. . . to len taký jeden príklad na ilustráciu. Ja len že či aj niekto iný má ten pocit aký mám ja, že Slováci už nevedia, čo si za niektoré položky vypýtať. .
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ivanka849 ahoj, ja som si to tiez vsimla ked som citala tie ceske komentare ohladom rozpoctu, no bud je to tým, ze ony namaju take svadby ako my (napr. tolko chodov jedla, torty, zakusky, alkoholu atd... ) alebo lacnejsich dodavatelov.
Odpovedať
Profilova fotka
@ingridka07 suhlasim s tebou, ze Slovaci su schopni do svatby investovat horibilne sumy. . .ale potom mam pocit, ze to dodavatelia aj zneuzivaju:-/
Odpovedať
ahoj Ivanka, neviem aké sú ceny v ČR ale u nás je všetko drahé, nie len svadba , dnes som sa bola pýtať na cenu fotenia (zahrna to fotenie v atelieri, a obradu plus kamera do troch do rána a vypýtali si 740 e, ja myslím že je to dobrá cena, snúbenec sa rozčuloval, že nevedia čo pýtať
Odpovedať
Profilova fotka
@beba1985 ano, to je pravda, že vo všeobecnosti tu máme vyššie ceny ako v Čechách. . . a to máš super cenu, mne nacenili foto + kameru na 1.300 (!)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanka849 je to pravda, ale tak kazda nevesta ma nejaku predstavu a chce si plnit sny, ale zasa na druhej strane ma nejaky rozpocet, ktorý sa niekedy navysuje navysuje az su z toho horibilne ceny, ale dodavatelia to vyuzuju presne :-D Niekedy to ludia prehanaju aj na svadbe s vyzdobou za neviem kolko tisic atd... ale to je len dodavatelov plus.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanka849 dost teda ved to mas 40 000 po starom !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@ingridka07 preto som to aj nezobrala, lebo sa mi to zda strasne vela:-(((
Odpovedať
tak to je strašne moc a budú fotiť aj hostinu? lebo ja mám len obrat a fotenie pred sobášom
Odpovedať
plus kameru celu noc
Odpovedať
@beba1985 To majú kameru a foták zo zlata?
Odpovedať
@beatrixlenicka ešte aj fotenie v ateliéry okolo 150 záberov a z toho 60 fotiek, sory nato som zabudla
Odpovedať
Profilova fotka
@beba1985 malo by tam byť komplet fotenie aj kamera, čiže aj obrad, aj portréty, hostina. . . ja len dúfam, že odmietne viac záujemcov kvôli vysokej cene, nech sa tí ľudia zobudia:-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ivanka849 podla mna ludia sa v tomto nevedia zjednotiťb:-( hlavne slováci, tak skús ešte hladať, možno nájdeš za rozumnejšiu cenu,mne bude hostinu fotiť amatérsky fotograf, to myslím, že na hostinu stačí
Odpovedať
Profilova fotka
@beba1985 ja som to zase tak riesila s kamerou, do fotografa som ochotna investovat ale kameru som povodne ani nechcela, beriem ju iba kvoli rodicom, lebo ti si to chcu pozerat tak vyslovene iba kvoli nim som nakoniec zvolila lacnejsiu alternativu - im to staci, nie su taki narocni, hlavne ze tam uvidia svojich blizkych:-)
Odpovedať
@beba1985 To je jedno koľko fotiek. Ale 1300 eur je strašne veľa. Ty by si sa mala zmestiť do 1000 eur. A v tom je DJ, kameraman, fotograf. Keby som toto povedala priateľovi, tak by mi povedal, že či som normálna.
Odpovedať
@beba1985 prepáč to malo patriť ivanka849
Odpovedať
Profilova fotka
@beatrixlenicka moj to este nevie ale ocakavam podobnu odpoved:-) ja som si dala 500 na fotografa, 500 na kameru no a DJ. . .uvidime. . . este sa iba mame stretnut ale kedze ma aj karaoke, ktore sme velmi chceli, tak som ochotna priplatit nieco navyse. . .no uvidime. . . tak potom sa "pochvalim" :-/
Odpovedať
my mame fotografa 350e, kameramana 300e, ako aj to mi pride dost, ale viac by mi uz prislo mega vela
Odpovedať
@ivanka849 čo všetko bude robiť kameraman, porovnám z mojim, podľa mňa ja mám za prijateľnú cenu a má dosť ukážok na You tube. Môj bude od rána a bude s nami až do rána a pôjde domou posledný.
Odpovedať
Profilova fotka
@beatrixlenicka este sme sa nestretli osobne kedze pracujem v BA a svadba bude na vychode a aj on je z vychodu, mame sa stretnut az prvy februarovy vikend (idem na vikend domov) tak potom ti poviem:-/ tak to su super ceny pocuvaj!
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini255 to o tych cenach malo byt pre teba :-)
Odpovedať
@ivanka849 Ja som z BA, môj kameraman neviem odiaľ je zabudla som, ale určite nieje z BA, môj píta 300 eur a v tom má zarátanú aj cestu. Ked chceš dám kontat.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze v ponuke je tolko dodavatelov ze si clovek moze najst neikoho vhodneho v rozpati od 300-1500eur ale nehadzal by som tych co maju vyssiu cenu do skatulky ze nevedia co si za svadbu pytat treba sa hlavne informovat co je v cene baliku a hlavne si uvedomit ze v cene musi byt zahrnuta i technika, ktora teda nieje vobec lacna ak chce clovek ist s dobou a kvalitny objektiv sa pohybuje okolo 1300eur a to sa bavime len o objektive nie o fotoaparate a s jednym objektivom svadbu nenafotite, ak chcete byt profesionalny musite mat i vsetko zalozne lebo ak sa nieco pokazi co nie je nikdy vylucene tak potom asi uz ziadna nevesta nepozera na to ci to bolo lacne ale uz sa jedna o to ze dany moment uz nevratite spat, potrebujete externe blesky aspon 3 na fotenie v sale ak chcete ponuknut profesionalnu kvality aby bol vysledok na prvy pohlad rozdielny od amaterskeho fotografovania, bezne mi vybojky v blesku vydrzia tak rok a potom ich treba vymenit takze to je neustala investicia, musi byt zaplatena i praca asistenta lebo odrazne plochy si sam fotograf nedokaze podrzat a zaroven fotit, cena vypoctovej techniky to asi tiez netreba zdoraznovat ako to neskutocne rychlo zastarava a nehovorim o cenach softwaru, to si uz asi nikto neuvedomuje ze to neisu vobec male polozky, dolezity je i cas kolko sa vam fotograf venuje ci za dany den nafoti pasovo 4 svadby alebo sa naplno a kreativne venuje jednej, otazne je ci v danej cene je i album a fotografie vytlacene alebo len na cd a ci su i zalozene v albume mozno sa to zda nepodstatne ale aby boli fotografie chranene pred poskodenim a dostojen prezentovane je dobre ak ich dostanete priamo v albume a v neposlednom rade je velmi velmi rozdielny pohlad na slovo retus pre niekoho je to praca na den pre niekoho je to praca na tyzden a tym nemyslim ze sa niekto suchce ale kvalitna retus vyzaduje individualny pristup ku kazdej fotografii a to stoji cas .....zaver urcite si kazdy moze vybrat z mnozstva presne to co mu vyhovuje ako financne tak i spracovanim a mozno som najivny ale myslim ze kazdy si cenu kalkuluje primeranu svojmu vysledku
Odpovedať
@novotny_2 Ja mám štastie, kamaráta mám fotografa a viem aké pálky dáva za tokáky a objektívy. Mám štastie, že som ho poprosila, či nebude fotiť moju svadbu a on súhlasil. Tak to budem mať za symbolickú cenu. Ale musíte aj vy uznať, že 1000 eur je naozaj veľa.
Odpovedať
V Cechach je na svadbach obed (vacsinou svieckova) a vecer je nejaky raut. Video zo svadby ma iba niekto, vacsinou foti niekto znamy, ziadny profesional. Hudba je pozvana az na vecer (cca. 17 hod.) Saty si poziciavaju od 3 tis do 7 tis. - to je maximum vsetko nad tuto sumu je pre nich drahe. Svadobne saty maju do rana, alebo sa prezlecu do siat (v ziadnom pripade to nie su popolnocky ake si obliekame u nas). Svadba na kt. je 50 ludi, je pre nich velka :-)
Odpovedať
my mame fotografa na cely den, a bude mat tiez vsetko jedlo a rauty :-)))aj vysluzku
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanka849 presne nad tymto som aj ja uz rozmyslala, ze ako je to mozne ze v CR vedia svadby zbuchat tak lacno :D mne sa uz teraz kruti hlava nad mojim rozpoctom a to ma este vsetci ubezpecuju, ze sa ten rozpocet navysi na drobnostiach ]-( potom si kuknem ceske rozpocty a nechapem tym cenam.
Odpovedať
Profilova fotka
@monicatko tak to som rada, ze mame podobne postrehy:-) ja som tiez vcera s hrozou zistila, ze sa s najvacsou pravdepodobnostou nezmestim do limitu - vychadza mi to asi o 1-2tis. navyse a to som sa dusovala, ze viac nedam ani keby neviem co bolo:-((
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanka849 hehe tak presne toto aj ja prezivam :) mala som cenovy limit a uz mi to vychazda o 2000 e viac, co su nemale peniaze..ale tak z kazdej strany pocuvam: ved vydavas sa len raz :D a ja dufam ze maju pravdu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@monicatko presne tak, to si hovorim aj ja, ze na vlastnej svadbe setrit rozhodne nebudem - pozor ale, netreba si to mylit s rozhadzovanim, da sa setrit aj na svadbe ale nie na vsetkom zase, vela veci sa da napr. urobit doma alebo pozhanat cez znamych a kamaratov a pod.:-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?