Dievčata,ktore nie su ochotne utratiť za svadbu "neskutočne tisíce", ale radšej investuju do bývania

Len tak pre info, vidím tu krásne albumy s bohatou vyzdobou,kopou jedla a alkoholu...Veeeľa ľudí,ja viem, niekto ma veľku rodinu,tuži po veľkej svadbe...Ale predsa , nie je niekomu z vas aj ľuto minuť tolko penazi,ked si za ne možete kupiť napr.niečo do domacnosti, byvania? Viem,že je to kvazi jediny veľkolepý den v živote ženy, ved aj pre mna...Len mne sa niektore veci zdaju už prehnane, či ? aký mate nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
@deniss111 poviem asi tak, že kto má na obrovskú svadbu voľné peniaze, tak má aj na zariadenie domu/bytu/auto, atd. Kto nemá, bud musí šetriť, alebo ustúpiť z nárokov a požiadaviek. kompromis je super vec v tomto. a keď má človek otvorenú myseľ, tak sa dá všetko zariadiť ku spokojnosti väčšiny (nikdy nie všetkých, ako to už chodí :-D ) neodsudzovala by som honosné drahé svadby za šialené tisíce, ale tak isto treba vedieť pochopiť skromnučké posedenia doma pri torte a káve v obyčajných šatách a bez pompy. Štastie v manželstve si nekúpime, ani nepríde ak si odoprieme nejaké luxusné statky... a myslím, že práve to šťastie je cieľom každého človeka, čo do svadby a manželstva ide. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@deniss111 ja mam rovnaky nazor, mali sme len malu svadbu a to formou vecere pre najblizsiu rodinu a uplne mi to stacilo. Mam uz uplne ine priority ako kedysi ked som bola este slobodna a bezdetna. Teraz radsej vsetko invesujeme do deti a domacnosti.. Az odstupom casu sa mi aj ta nasa mala svadba zdala zbytocna lebo aj to stalo vela penazi, tak sme mohli ist radsej na dovcu a podpist papiere na matrike :-) ale fotky mame pekne takze spominat mozeme pri nich...
Odpovedať
ja to vidím rovnako...tam tisíc eur, hentam sto, tam tristo, za šaty 1krát oblečené strašné prachy...asi to bude znieť megalomansky ale myslím že tie vyhodené prachy za to stoja...je pravda že nikdy nevieš čo sa stane v manželstve a že to možno nebude tvoja jedina svadba v živote,nič nieje vylúčené, ale je prvá...je to jedinečný okamih, ktorý sa už tak, tak isto nikdy nezopakuje, som názoru že sme tu na to aby sme žili a nielen muklovali a šporili ale aj vychutnávali životné chvíle ktoré za to stoja..ak nie svadba tak aký iny den? a možeš mat krásnu svadbu a nedať za nu tisíce,treba hladať, porovnavat, kombinovať...velmi som snívala o jednych nausniciach, našla som ich len tu za 30 eur čo je pre mna len za naušky vela tak som hladala a našla som ich na ebay za 9 bez poštovneho...netreba hned brat prvu možnosť,pozeram že času mas ešte dosť,ale ked sa chce dá sa
Odpovedať
@deniss111 v prvom rade, nepovedala by som, že svadba je jediný veľkolepý, sú aj iné výnimočné dni ako napríklad narodenie dieťaťa, povýšenie v práci, ukončenie štúdia atď :) a teraz k tým financiám. Svadba sama o sebe je drahá záležitosť aj keď sa pozve len pár ľudí a ešte v dnešnej dobe, keď je všetko drahé, by si človek myslel, že viac budú ľudia investovať do "dôležitejších" vecí ako bývanie, rodina...tu je už asi naozaj na každom individuálne či sa rozhodne ušetrené a zarobené peniaze minúť na jeden deň a urobiť z neho najkrajší deň v živote alebo sa rozhodne kupiť či zariadiť byt a byť šťastný, že si kúpil niečo za vlastné a má to význam. Ľudia majú rôzne priority a niektorí proste neváhajú minúť aj tie tisíce v jeden deň a potom "nejesť" (nevravím, že to je prípad všetkých, ale počula som už veľakrát, že si mladí brali pôžičku na svadbu =-) ) alebo radšej urobia maličké posedenie a kúpia niečo na takmer celý život. Myslím si ale, že väčšina ľudí, čo má veľké a drahé svadby naozaj na ne peniaze má a považuje to za dôležité a teda neľutujú ani jeden cent investovaný do toho dňa. Ale keď sa na to pozrieme objektívne, niektoré veci sú skutočne prehnané alebo v podstate nepotrebné. Určite nechcem nikoho uraziť, sú to predsa ich peniaze a ich deň, ale myslím, že máš pravdu v tom, že častokrát to nevesty preháňajú, lebo to musí byť silou-mocou iné a lepšie...no asi im to šťastie nezaručí. Toto je dosť ťažká téma, lebo každý má iné nároky a to, čo je pre jedného samozrejmosť, môže byť pre iného úplne nepodstatná vec. Naozaj je to na každého rozhodnutí a prioritách, ale nemyslím si, že by tu nejaká baba ľutovala, že mala niečo navyše alebo niečo iné...skôr pri pohľade na také albumy iné baby možno ľutujú, že si takú a hentakú alternatívu nezvolili alebo nemohli dovoliť. Toť môj pohľad na vec :)
Odpovedať
súhlasím s vami :) my s priatelom žijeme a pracujeme vo Švajčiarsku,o tom že chystáme svadbu vedia len naozaj najbližší,pretože každý si myslí že sme milionári ked tu pracujeme..:D je sice pravda ,že keby sme chceli,mohli by sme si dovoliť obrovskú svadbu s 200ludmi drahým jedlom a bla bla bla,no rozhodli sme sa inak,svadba bude skromná,budeme len najbližší..maximalne 25,možno sa počet ešte zmení ale určite nie velmi..pár stolov s peknou dekoráciu s ktorou mi pomôže mamina,svokrička a kamošky :) aspon nebudeme potrebovatť vela dekoracii a času :) ved svadba nie je o strese..už sa teším na tie reči cudzích závistlivých ludí,ktorí nas budu ohovárať že zarabame miliony a ani poriadnu svadbu sme neurobili ani sme ich nepozvali :D no my sa chceme brat z lásky,nie nato aby sme sa s niekým pretekali,kto mal lepsiu svadbu ,ta mala to lepsie ta tamto,alebo niekomu dokazovali načo máme..radšej investujeme do bytíku čo máme tu,ešte ho nemáme uplne zariadený,preto sa nám peniažky zídu viac tu..a už ked počujem tie názory že zavolám si viac ludí na svadbu,daju mi peniaze do daru zarobím :D ach..mne sa zdá vela aj za požičanie šiat 500 € na jeden deň,síce tu vo švajčiarsku by som za to nekupila nič,sme tu zvyknutí na strasne vysoké ceny,ale aj tak..tešíme sa na našu svadbu :)
Odpovedať
@zuzi163 jediné čo sme velmi chceli je dobrý fotograf,do toho investujeme sme si povedali,aby sme mali krásne spomiemky :) a fotograf je už objednaný,a ked sme potom pozerali ceny iných,tak sme boli radi že je to taký profesional aký je, a cenovo nie až taký drahý ako iný čo sme našli..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja súhlasím so @sabina255 ten jediný deň za to naozaj stojí. Pre mňa to bude najkrajší deň môjho života. Máme síce maličkú svadbu len s najbližšími, ale šetriť na nej - to nie. Samozrejme že Žitnanski a podobne to u nás nebude :-D Ale už som sa stretla aj s názorom, načo klasické svadobné šaty, keď máme len pár ľudí. Poviem vám, to je otrasný prístup! Budeme mať aj oblečenie, aj oznámenia, aj výzdobu, tortu, všetko ako na ktorejkoľvek veľkej svadbe a vôbec to neľutujem. :-)
Odpovedať
@deniss111 ja osobne si tiež nepotrpím na velikánske pompézne svadby. páči sa mi jednoduchosť. a na to, aby som spečatila lásku so svojím partnerom, nepotrebujeme drahé honosné šaty a prehnanú výzdobu. preto budem mať jednoduché biele svadobné šaty z výpredaja, vezmeme sa na matrike bez výzdoby a následne budeme mať večeru v reštike s najbližšou rodinou. nejaké tie fotky nám urobí ženíchov brat. ja osobne si na hmotných veciach nepotrpím a partner už vôbec nie. obaja sa zaujímame skôr o duchovnú podstatu života a príde mi zbytočné minúť svoj čas na to, aby som do detailov dokonale naplánovala svadobnú výzdobu a zladila každú blbosť, keď to aj tak bude určené iba na jeden jediný večer. žiadne drahé šaty, špeciálna výzdoba, profesionálny fotograf, či honosná hostina nezaručia šťastné manželstvo. radšej strávim svoj čas s partnerom, ako behaním po obchodoch a zháňaním farebne zladených doplnkov. samozrejme neodcudzujem tých, ktorí chcú mať velikánsku a drahú svadbu, no ja osobne si potrpím jedine na tom, aby sa hostia, ktorí prídu na svadbu cítili príjemne, mali čo jesť a kde prespať. :)
Odpovedať
@vlcik1 nie to nie, šaty su základ nevesty! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@deniss111 Vidíš, ale pre niektorých je aj to zbytočnosť čo je dosť smutné ;-(
Odpovedať
@vlcik1 nie je! :-D včera som bola skúšať prvýkrát v živote a nosila by som ich aj každý deň...len by to už nebolo až také výnimočné :-(
Odpovedať
@sabina255 ja nemyslím zrovna seba, ja len tak ako tu listujem,sa mi niekedy zda,že sa tu už dievčence predbiehaju kto kupi drahšie šaty..atd. a bum po svadbe pridu na to,že krásny manželský život sa da viesť aj bez toho. Ja nejdem šetriť na pozvanych ludoch-to nie, tiež chcem mať vynimočný den...Ale bez stresu, a zbytočne vyhodených penazi..a nebudem pozývať 100ludí,len aby sa vyzbierali peniaze ako napísala @zuzi163 s tým predsa svadbu nerobíme. Chcela som len počuť nazor dievčat,ako to vidia- ostatné
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vlcik1 dievčata,aby ste si nemysleli...aj pozvanky,aj jedlé jedlo je samozrejmosť :-D skor ma mrzí ked sa mrhá kvetmi,ktore musia byť pre naš deň odťate a použite "aby tvorili" :-D potom ich vyhodíme. Milion kytic ,ktore dostaneme pred kostolom...Napr. jedna znama urobila tak,že poprosila svadobčanov ,aby namiesto kytic priniesli za hrsť granuliek a potom ich zozbierane venovala utulku:-) celkom pekný nápad.
Odpovedať
Je to kazdeho osobna vec, ci mu lnie je uto investovat vela penazi do svadby alebo radsej investuje inde. Ja osobne mam v tomto problem - som za malu, intimnu svadbu, radsje tie peniaze investujem inde (ziadne zariadenie, radsej cestovanie) zatial co polovicka si predstavuje velky basavel pre vela ludi. vidi to tak na rozpocet 10 tis. Eur. Ked mi to zahlasil uplne vazne, skoro ma slahlo o zem.
Odpovedať
@lucka112358 presne tak, ani ja to tak neprežívam,snivam o svadbe,ale ked budem mať saten namiesto čipky,nezblaznim sa :-D @zuzi163 takisto si radše kupim niečo hmotne a kvalitne, nie som zastanca šmejdov... ;-) a do domacnosti stale niečo treba
Odpovedať
@sintra mojmu chlapovi by stačilo posedenie s kamošmi pri pive a jedle,bez ceremonii:-D každý sme iný
Odpovedať
Profilova fotka
@deniss111 Jaj takto to máš pravdu! Ja budem mať kvety, ktoré si vysuším a uchovám, gypsomilky, šípky, makovičky už mám jedine asi margarétky zomrú, ale možno ich ani nepoužijem :-D Kytice tiež nechcem, už som to všetkým povedala :) Ten nápad s granulkami to je úžasné...
Odpovedať
pre mna su to vyhodene peniaze ale je to preto ze ja som nikdy nesnivala o svadbe. (ano, asi som divna, pre mna samotna svadba nie je dolezita ale manzelstvo ano ). Tiež si nemyslim, že tento den je alebo bude prave ten najkrajsi den v zivote. Urcite to bude nezabudnutelny den ale pre mna su dolezitejsie veci a viem si predstavit aj inak vyuzite peniaze, ktoré sme investovali do svadby. Urcite ale neodsudzujem baby ktore chcu mat "honosne" svadby a minut za to ich celorocne platy, ci podstatne viac :) Ak niekto chce minut tisice kludne (ved su to jeho peniaze), ja nechcem (aj ked by som mohla :-) ).
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali maličkú svadbu a vôbec to nelutujem pre nás bola nádherná. Pri stole nás sedelo 11 zabavili sme sa a každý si pochvaloval rodinnú atmosféru. My sme taktiež volili takúto svadbu aj z ekonomických dôvodov, viem že niektorých ludí sa to dotklo ale ako píšete každému sa vyhovieť nedá. Vždy som bola presvedčená že svadba je vecou dvoch ľudí a za tým si stojím dôležité je aby sa na nej zhodli snubenci a ostatný by to mali podla možností rešpektovať.
Odpovedať
@deniss111 ved ja som to tak nemyslela, aj ja chcem svadbu bez stresov, bez odobierky, čepčenia..zbytočne..len obrad a aby sa hostia bavili a aby sme na celu svadbu v dobrom spomínali ako začiatok nášho spoločneo života...a je mi jedno ked budú šaty do sto e pokiaľ budú pre mňa krásne to mi stačí...len som chcela povedať že každá nevesta by si mala myslím aspoň trochu naplniť svoje predstavy,nech su už akekolvek:)
Odpovedať
@sabina255 odobierka nie je ani pre mna..ani čepčenie,chcem len poriadnu oslavu kde sa bude dlhooo tancovať:-)
Odpovedať
@el_j tak presne rovnaký názor mám na to aj ja. :) radšej venujem svoju energiu na to, aby som urobila krásnym celý náš vzťah, ako iba jeden deň v živote. svadba pre mňa znamená to, že uzatváram manželstvo s tým najúžasnejším človekom, ktorého nadovšetko milujem, chcem ho spraviť nekonečne šťastným a stáť pri ňom v každej situácii. je mi úplne jedno, v čom budem oblečená, keď mu budem sľubovať vernosť na celý život, alebo akej farby bude svadobná výzdoba. aj tak sú to všetko iba hmotné veci, nič nie je večné a všetko raz pominie. a nič z toho neovplyvní Tvoj život či už pozitívne, alebo negatívne. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@deniss111 ahojky napisem aj ja svoj nazor. my sme svadbu zorganizovali za necele tri mesiace. a nie som tehu ak by sa dakto pytal. proste preto ze sme nemali na co cakat dlhsie a tolko casu uplne staci. a bol to najkrajsi den :-) a hoci sme tiez zvazovali malicku svadbu, nakoniec sme mali 80 ludi. a nesetrili sme na nicom, ale ani sme sa nerozhadzovali. aj tak nas svadba vysla dost vela (podla mna) peniazkov. ale takmer vsetky sa nam vratili v podobe darov, nakolko sme nechceli vecne dary a vsetci to pochopili + vykrucacka + zreby. super. a takto sme sice pred svadbou peniazky minuli, ale naozaj skoro vsetky sa nam vratili + este ked predame saty oblek vyzdobu atd tak sa nam mozno aj nieco zvysi :-D takze pre nas to bol sice vydavok, ale potom sme mali pekne peniazky na kope, akoby sme si ich usetrili a este sme zazili aj krasny rozpravkovy den ;-)
Odpovedať
@88summer88 mozem sa spytat kolko vas vysla svadba? my tiez mame 80ludi,tak len tak pre info. diky
Odpovedať
ja myslím, že každá nevesta, resp. mladomanželia by mali skákať len do tej výšky do akej im stačí peňaženka, preto pôžičku na svadbu považujem za niečo choré... pekná svadba sa dá spraviť aj za málo peňazí. ale ak mám povedať úprimne, ak by som mala mať svadbu v kulturáku, tak by som sa radšej ani nevydávala. podľa mňa je to slávnostný deň, kedy oficiálne deklaruje dvojica svoju lásku (inak by nám stačilo žiť spolu aj "bez papiera", však?) a preto by aj svadba mala mať svoju úroveň a každá z nás by mala mať možnosť byť v ten jeden deň princeznou :-) a nie šetriť na úplne všetkom od A po Z. Ja by som si vedela predstaviť aj peknú maličkú svadbu do 20 ľudí, ale ženích chce byť princom na zámku a keďže pre nevestu je šťastie princa prioritou, tak je rozhodnuté :-)
Odpovedať
Nam na svadbu poprispievala rodina, takze ak by svadba nebola, peniaze by nam len tak nedali, takze do ineho by sme ich neinvestovali :) Keby sme to mali hradit zo svojich, tak by sme tolko penazi za to urcite nedali... Veru by mi to bolo luto minut za jeden den zivota, aj ked to bol jeden z tych najkrajsich dni, urcite by som to prezila aj v jednoduchsej verzii. To co nam prispela rodina nam na svadbu vystacilo, takze vlastne sme este v pluse, lebo dary od hosti, z prace atd. sme dostali peniaze :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ani po dvoch rokoch nelutujem ani jeden utrateny cent :-) a oboch nas mrzi, ze sme na jednej veci chceli usetrit a z odstupom casu vidime, ze ta cimbalovka by bola predsalen lepsia, aj ked stala dvakrat tolko ako skupina, ktoru sme mali. Podla mna, uz do svadby treba ist s tym, kolko maximalne miniem a ci to tak chcem ja a moj partner. Ked obaja citia, ze za svadbu take prachy nedaju, tak na tom nie je nic zle, rovnako ako nie su zle drahe svadby.
Odpovedať
@zuzi163 tiez zijem vo svajciarsku a aj u nas je to tak ze kadzy si mysli ako nachadzame prachy na ceste, tiez niej e z financneho hladiska problem ale ja po tom netuzim, nepotrebujem drahe veci a ukazat sa, pre mna je svadba mojim dnom a nie dnom neviem kolko desiatok ludi.....
Odpovedať
tiez som sa stretla s tym ze si brali pozicku na svadbu ale aj s tym ze ved sa im to vrati v daroch, a dokonca som sa stretla aj s posvadobnym sklamanim ked dary (vopred oznamene ze chcu len financne) stacili akurat na vykrytie nakladov cize ziaden "zisk" nebol....a este som sa stretla s tym ze kamaratka namiesto snubneho prstena (kedze sperky nenosi) dostala od priatela super drahe lyziarky - aj taketo su zasnuby ;-)
Odpovedať
@zuska_bluzka môžem sa opýtať, čo je zlé na kulturáku? Tam dvojica nemôže dôstojne osláviť svoj deň? Tam sa nevesta a ženích nemôžu cítiť ako princ a princezná? Na to je potrebný zámok? Ja sa v kulturáku nevydávam, ale keby nebola iná možnosť, tak 100x radšej by som sa zabávala celú noc tam spolu s mojim ženíchom a ostatnými, ktorí s nami zdieľajú našu radosť, ako nemať svadbu vôbec a čakať a šetriť na niečo luxusné, len aby som sa mohla cítiť ako princezná.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?