Vykúpenie nevesty. Ako prebehne? Máte texty?

Profilova fotka
Robi sa aj u vas? ako to prebieha? Mate nejake texty? Vdaka M
Odpovedať
ja som to videla pri redovom tanci, ked zenicha nepustili k neveste a ked sa nevesta vykrutila zo vsetkymi svadobcanmi, ktori za tanec museli zaplatit do misky, potom musel zenich ukazat vsetkym nakolko si ceni tanec so svojou milou. Samozrejme hostia stale kricia, ze to je malo, takze to skoncilo kreditnou kartou v miske a zenich mohol ist ku svojej polovicke. Celkom sranda bola. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Chcem len doplnit, ze sme tiez na svadbe videli pri redovom tanci, ako sa chlapi prestrojili za zeny, dali si satku alebo rucnik na hlavu a vytancovali takto aj zenicha. Svadobcanky si zase nasadili klobuk a vytancovali nevestu. :-) Ako lucymb pekne opisala, zenich potom vykupi svoju nevestu a po tanci ju unesie s vyzbieranymi peniazkami v miske a mozu sa ist prezliect. :-) Je to vsade velmi podobne, zalezi, co sa komu najviac paci. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
no neviem u nas som nieco take ako ze zenich vykupuje nevestu pri redovom este nevidela u nas vykupuje zenich nevestu od rodicov ked ju pride vyzdvihnut domov ...zvacsa to je vtipny rozhovor medzi zenichom (a ludmi z jeho strany ako otec ci starosta) s rodicmi a pribuznymi nevesty ktory navzajom vyjednavaju sumu a ponukaju dievcata v dome kym sa nedohodnu na adekvatnej sume za tu jeho "vyvolenu"...samozrejme aby sa vyjednavalo lepsie tak si radsej aj nieco vypiju :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?