Únos nevesty na východe

Ahojte nevestičky a manželky:) Potrebujem od Vás radu .. svadba bude na východe, problém je ten že u nás je zvykom, že nevestu "ukradnú" , ja tento zvyk neznášam.. a bez problémov by som ho vynechala.. moja mama je úplne proti tomu, že vraj rodina by to nepochopila =-) :-. a že aj tak to neni na mne, lebo ked sa tam dohodnú tak ja už nič neurobím.. ako by som to mohla úplne zrušiť ? vy , ktoré ste s východu .. mali ste to ? . čo si o tom baby myslíte?. .. ˇďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mon29 moji bratranci tiez silou mocou, ze unos.. ..podla mna, pokial nevesta povie nie, mozu sa aj na mihalnice postavit a nepodari sa im to.. ..a teda vobec nelutujem, ze unos nebol...
Odpovedať
@majusqa77 ved práve..ani ja nechcem.. ale neviem si predstaviť , že ma budu brat a j a poviem tam že nie :D to by som si pokazila sama sebe svadbu.. ani neviem kto to organizuje.. komu povedat že to nebude.. všetkým ??
Odpovedať
@mon29 ahoj, ja som mala svadbu na východe a tiež som si nepriala aby ma ktokoľvek unášal, som ešte pred svadbou všetkých od ktorých sa to dalo očakávať varovala, že si to neprajem a budem sa hnevať.. a poistila som sa tým, že svadba bola nakoniec v takom penzioniku v lese, takže keby ma chcel niekto uniesť - tak jedine autom a to by musel byť aspoň niekto ešte v noci triezvi a to fakt nehrozilo ;-) ja teda tiež nelutujem, a zaujímavé že to nakoniec ani nikomu nechýbalo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mon29 je to na tebe, ci si za tym budes stat, alebo nie. moji bratranci aj napriek tomu, ze som im predtym povedala, ze to nechcem, vymyslali.. ..dokonca uz vraj aj taxiky stali vonku.. ..odidu ti zo svadby vsetci mladi (lebo vsetci budu chciet ist na unos), zabava opadne a este aj dalsie € navyse platit ucet niekde v bare...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa bála, že u nás bude únos, ale našťastie zábava bola tak dobrá, že na to zabudli :-D!
Odpovedať
Ja únos tiež nechcem. Zbytočne sa preruší zábava a človek je nútený odísť z vlastnej svadby :-p Budem svoj názor asi tiež musieť vopred jasne deklarovať - nech si myslí kto chce čo chce 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som toho isteho nazoru.......robieva sa to, ale mne sa to nepaci....predstava, ze minimalne na hodinu odidem zo svadby je strasna......ved budeme prec, ked sa pojdeme niekam nahodou fotit, budeme prec, ked sa budem prezliekat, a este aj unos??? ved to potom co bude za svadbu?? a navyse, ja si nechcem nechat ujst akykolvek okamih zo svadby, takze tiez ziaden unos...:))
Odpovedať
baby .. ja budem musiet niečo urobiť.. som rada že to nechýba ked to neni..a ináč ani ja si neviem predstaviť že by som si nechala ujst hociaký okamich.. a neviem čo by robili ostatní na svadbe(tí ktorí by na únos nešli) akože čakali ??
Odpovedať
Profilova fotka
ja som unos tiez nechcela, ale vzali ma doslova nasilim...dokonca jedneho hosta zvalcovali, az spadol na zem...mne skoro vytrhli zavoj...ale nakoniec bolo super...aj ked ucet sa urobil...na vychode je to proste zvyk...co uz...
Odpovedať
@katarina670.. ved toho sa aj bojím , že im poviem že to proste nechcem.. a oni ma aj tak zoberú.. je to blbý zvyk.. nepáči sa mi.. musím urobiť dobrú zábavu tak ako @petik30 nech na to zabudnú.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mon29 mne sa to páči, ja som vždy chcela byť unesená ale vzhľadom na lokalitu, kde sme mali svadbu, to nebolo možné, pretože v okolí sa žiadny podnik nenachádzal, takže tým pádom to bolo pasé :-| ale inak sa to mne osobne páči, nič zlé na tom nevidím, ale ak to je niekomu vyslovene proti srsti, tak prečo ho do toho nútiť ?! ;-)
Odpovedať
@mon29 moji bratranci tiez planovali unos, ale nastastie su zenaty, tak som poprosila ich manzelky nech na nich daju pozor ;-) mala som v plane pouzit plysove puta a priputat sa k manzelovi, nakoniec neboli potrebne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jozefina_82 to je super nápad :D možno to budem potrebovať :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mon29 táto "tradícia" sa robieva aj na strednom Slovensku... a myslím si, že ak si to nevesta neželá, tak nie je o čom. je to svadba Tvoja a Tvojho priateľa, takže program svadobnej hostiny záleží do Vás a nie od hostí... ;-) PS: ja únos tiež nechcem a ak si niekto bude myslieť niečo iné, bude sa musieť s mojím rozhodnutím zmieriť! :-D
Odpovedať
@barborkao ale ako to zabezpečím? vieš .. ked sa tam všetci dohodnú .. tak čo potom .. ja si to neviem ani predstaviť.. ved som to hovorila mojej mame , že nechcem a ona zavolala mojej družičke..aby to zorganizovala potajomky..len sa prekecla..
Odpovedať
Profilova fotka
@mon29 ahoj.. u nas je to tiež zvyk.. ja sa nechám uniesť ked to inak nepôjde lebo pochybujem že presvedčím chalanov aby ma neuniesli ale uvidím od situácie. kamoška mala taký únos, že ju zobrali o poschodie vyššie kde sa mala len prezliekať takže žiadna diskotéka ale rovno sa prezlečieš a ideš opäť na svadbu. na bratrancovej svadbe uniesli nevestu boli preč hodinu ale ked maš napríklad živú muziku môžeš ich poprosiť nech zabavia sediacich spevom alebo podobne ak to inak nepôjde .:) fotenie som poriešila tak, že pôjdeme ešte pred obradom o nejakej 11tej aby sme mali čas a nemali stres, že sme dlho z hostiny preč.:) je to pre mna také neslušné odísť na fotenie zažila som to toho roku na svadbe a nepači sa mi že na dve hodiny zmiznem ked zabavu treba rozprúdiť :) po pol noci už je zabava jak ma byť a ani si nevšimnú hostia ked obehnete na hodinku :)
Odpovedať
ahoj, tak ja som únos mala a bolo to super :), uniesla ma ak sa to dá takto povedať moja 53 ročná teta - ako povedala ona citujem so staršou gardou :) ale boli tam aj mladšie :), oni mali z toho väčšiu zábavu ako ja :). Čiže neľutujem zábava bola vynikajúca a pre nich to bolo aj niečo iné.
Odpovedať
Ja som bola na štyroch svadbách a len v jednom prípade sa konal únos, no ja som bola sklamaná, pretože som sa na to tešila. V tom jednom prípade nevestu nikto nemusel brať násilím, išla dobrovoľne a tie ostatné únos nechceli a všetci to museli akceptovať. Fotenie sme si naplánovali na iný deň a sobáš bude o 15:00 takže si myslím že ak na jednu dve hodinky odídeme, nič sa nestane. Na mňa tiež nebudú musieť použiť násilie, aj si to sama zorganizujem, som za každú srandu :-D Na toto sa teším najviac :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mon29 no, Tvoja mamina je riadne akčná :-D budeš to mať ťažké, tak veľa šťastia Ti prajem! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No mna budu strazit zenich aj prvy druzba bo by to drahe bolo :-D :-D :-D
Odpovedať
Ahoj,ja som tiez nechcela ani nemala.vsetkym sme to vopred povedali,nakoniec to zachranil svagor,kt niektorym akcnym vysvetlil,ze ak nechcem,tak nech neblbnu. Cize sir to dalej a hlavne nech to podpori niekto s prirodzenou autoritou.
Odpovedať
ďakujem babenky :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?