Svadobné pierka pre svadobčanov. Kedy sa dávajú?

Profilova fotka
AHOJTE, MOZTE MI PORADIT, KEDY SA DAVAJU PIERKA SVADOBCANOM A NOVOMANZELOM A VLASTNE VSETKYM? PRED OBRADOM ALEBO PRED HOSTINOU?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa ešte pred obradom stretali so všetkými hosťami v reštaurácii, kde bola svadba, tam sa im pripli pierka a odtiaľ sme všetci šli do kostola... Alebo sme zažili, že pred kostolom pripínala družička svadobným hosťom pierka.. Novomanželom sa pierka nedávajú, pierko (kvetinové) pripne ženíchovi nevesta, keď ju príde vypýtať (resp. sa 1x stretnú) a od jej odovzdá kyticu. Inak sme dávali všetkým hosťom - aj ženám aj mužom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali pierka hostom z mojej strany u nas este predtym, ako prisiel zenich a potom aj vsetkym hostom z jeho strany, kym prebiehali vsetky tie "ceremonie"
Odpovedať
Zenichovi som pripla pierko ja, ked sme sa prvy krat stretli. Svadobcania dostavali pierka postupne, ako prichadzali k nam domov a pripinali im ich druzicky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Druzicky davali pierka hostom pred tym, nez prisli k nam na odobierku a ja so potom pripala zenichovi ked prisiel pre mna a nasledna bola odobierka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?