Svadba bez odobierky

Mali ste niekto tak, alebo plánujete? Proste chcela by som to bez tých klasickych veršíkov, pýtania nevesty. Jednoducho len príde po mna a ideme do kostola. Čo si o tom myslíte?
Odpovedať
myslim,ze je to kazdeho vec,my odobierku tiez nebudeme mat,prislo by mi to totiz celkom vtipne pri 3 detoch :-D
Odpovedať
:) tradicia :) nic ine. ako si to spravite, tak to budete mat. nie je nikde napisane, ako to ma byt (ale treba sa pripravit na to, ze starsej generacii to moze vadit)
Odpovedať
Profilova fotka
Ani my nebudeme mat odobierku ani starejsieho. Niektore otazky buducich neviest su fakt vtipne...ci mozu alebo nemozu nieco mat...vsak je to tvoja svadba, tak si urob podla seba, ci uz s tradiciami alebo bez.
Odpovedať
Profilova fotka
@ritusuk ten vtip nepoznam, ale rada by som...
Odpovedať
@bubelkaz ani ja to tak nechcem. aj ked nasi maju namietky,ze nemusime mat starejsieho ale ze treba nieco povedat blablabla. nejde nic ine len o nejake ich upnute predstavy. nie je to nic pre mna :)
Odpovedať
@bubelkaz ja tiez nebudem mat odobierku...po prve nebude ma mat odkial pytat (rodicia maju dom skoro 200 km od miesta svadby a ja som v nom nikdy s nimi nebyvala) a po druhe mi pride divne ma pytat "z domu" ked cca 4 roky mame uz spolocnu domacnost ;-)
Odpovedať
@yukiki no ved aj my máme spoločnu domacnost.
Odpovedať
uplne v pohode bez odobierky.. ani my nebudeme mat..
Odpovedať
@evkacik5 zdielame spolocnu domacnost,zijeme v anglicku,niekolko stovak km od rodicov a mame tri deti,v tom je ten vtip.priletiet domov s detmi a ist ma pytat k nasim je celkom usmevne,nie?:D
Odpovedať
Profilova fotka
@ritusuk musim sa priznat ze som si najprv zle precitala co si napisala, ale mas pravdu v tomto pripade je to vtipne...aj my zijeme vo vlastnej domacnosti..a navyse mne pride odobierka trapna (snad ma tu neukamenuju) a ako trapenie zenicha...
Odpovedať
my tiež neplánujeme odobierku, neviem ešte ako to vymyslíme, keďže už bývame sami dvaja, ale odobierku určite mať nebudeme...
Odpovedať
My sme nemali odobierku. Ja som ju nechcela, ale ani naši rodičia ju nechceli. Je to podľa mňa starý dedinský zvyk. Komu sa páči, tak prosím. Ale keď ho nechceš, tak prečo. Sprav si svadbu podľa seba. A keď bývate už sami, tak by to bola aj tak pretvárka. A tá k svadbe nepasuje. Svadba má byť úprimná.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ani my sme nemali odobierku. Byvali sme spolu uz pred svadbou. Skratka sa len vsetci dostavili na miesto a zacal obrad. Hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
ani my nebudeme mať, tiež byvame spolu vyše dvoch rokov, tak sa mi to zda zbytočne odpytovať sa od rodičov ked aj tak tam uz roky niesom :-)
Odpovedať
ani my nebudeme mat odobierku, byvame uz vyse dvoch rokov spolu aj s jeho rodicmi a taketo veci sa uz velmi dnesnej dobe podla mna ani neriesia, mozno v nejakej silno veriacej rodine alebo niekde na dedinach kde sa zvyknu este dodrziavat taketo tradicie :-) my im chceme podakovat pekne pred vsetkymi do mikrofonu, poviem par peknych slov, poplaceme si, dame im darcek a vrhneme sa na party :-)
Odpovedať
Profilova fotka
holky co je "odobierka"???
Odpovedať
@kitinka76 keď si ide pred sobášom ženích po nevestu (malo by to byť do domu nevesty) a pýta ju formálne od jej rodičov :-) my to tiež nebudeme riešiť, bolo by podivné keby si po mňa prišiel do nášho bytu 8-)
Odpovedať
ahoj, ja som si to tiež tak predstavovala, ze ako v americkom filme, že všetci už sedia /stoja/ a čakajú...... žial u rodičov /ktorí sa finančne podielali na svadbe/ to neprešlo a kedze sme sa fotili pred svadbou o ten moment prveho videnia by sme aj tak prisli.......... a preto, ak už bez odobierky tak si vychutnaj aspon ten prvý pohlad nastavajúceho v kostole /urade/ ak sa ti to tak da technicky urobit........... držím palce
Odpovedať
Profilova fotka
@neomea díky za vysvětlení ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?