Potrebujem starejšieho, odobierku a odčepčenie na malej svadbe?

Profilova fotka
Ahojte, plánujeme malú svadbu 22 dospelých ľudí, z toho naši rodičia, moja sestra, drahého brat a ostatok kamaráti/všetko páriky/. S priateľom žijeme spolu 4 r. a máme dve deti, chceme sa vziať..máte niektorá skúsenosť so svadbou bez odobierky, bez polnočného odčepčovania? Poprípade, je nutné mať starejšieho?...neviem si to vôbec predstaviť, nie sme veľmi za tradičné klasické svadby a zdajú sa mi tieto ceremónie ako je napr.odčepčovanie pri tak malom počte zúčastnených zbytočné: mali ste niektorá bez?
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat velku svadbu a urcite bez odobierky :) a mozno aj bez odcepcovania :))))))) aj ked, so starejsim - aj ked to skor koli vyplnaniu prestavok DJ :) podla mna je to len a len na vas (ty+drahy) co chcete a co nie. aspon ja som si tak povedala, je to nasa svadba a hotovo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majusqa77 Ďakujem za názor, tiež si myslím že starejší alebo organizátor by tam asi mal byť koli celkovej organizácií, aby sme neboli ako ovečky..:)
Odpovedať
@fiffinkaa myslim ze sa to da aj bez vsetkych tychto veci. Hlavne sa tym netrap, svadba vobec nebude "menejcenna". Kludne si ju urobte taku aku chcete vy dvaja :-) My tiez nebudeme mat tieto "tradicne" veci a ani starejsieho aj ked nas ma byt 42. U nas sa vsetci zaujimaju skor o jedlo a pitie, zvysok zabavy zmaknu aj sami :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať 40 ludi plus mínus 5 ludi čo ešte nevedia. A sme sa rozhodli takto. Odobierka nebude moji rodičia su rozvedený a drahí nemá tak na čo. Všetci sa zídeme v kostole. odčepčenie tiež nebude a prezliekanie sa asi tiež nie načo som si dala šiť šaty na mieru keď ich po pár hodinách vyzlečiem!!. Jedine ktorej tradície sa nevyhnem čo ma štve že v dedine kde sa budeme mať hostinu, sa robí taká vec. Že ti čo sa chcú nejako priživiť na svadbe aj keď nepoznajú nevestu ani ženícha, tak sa ti postavia do cesty z kobercom a nechcú ta pustiť a musíš im niečo dať vrrrrrrrrrrrrr. Asi si dám opraviť trubu na aute a riadne ich vytrúbim.
Odpovedať
@fiffinkaa ahoj, my sme mali 88ludi a nemali sme odobierku, cepcenie ani starejsieho...odobierku sme nemali lebo sme spolu zili vyse troch rokov, a starejsieho som nechcela preto lebo mi pride zbytocny a nemam rada ked si niekto z niekoho utahuje aby sa ostatny pobavili a robi otrepane vtipy atd....takze si myslim ze prezijes ked to na svadbe nebudes mat...
Odpovedať
@fiffinkaa my sme mali svadbu, kde bolo 45 ludi a vobec sme nemali nic z tradicii..a bolo to super..aj saty som si nechala dokonca svadobne, bol to uzasny pocit..a zabavalo sa az d rana, nikomu nic nechybalo, ziadne cepcenie, starejsi a pod...urcite to majte bez..tiez sme uz mali dietatko a zili sme spolu, takze ani odobierka nebola..bolo to bez tradicii, ziadne organizovane veci, tym padom ziadny stres, super..odporucam ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine povinne na svadbe je samotny obrad na urade/v kostole, kde zaznie to ANO a podpisete sa. Co bude pred a po je len a len na Vas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
...ja som mala tiez tieto uvahy ako ty a rovnako som nevedela ze co treba a co nie, ale po precitani tychto dobrych rad mi z toho jasne vyplyva to, ze vsetko je na nas, ako si urobime budeme mat...tak preco si to zbytocne komplikovat takpovediac nie celkom podstatnymi zvyklostami...aj tak je to cele o inom :)
Odpovedať
Profilova fotka
baby, ja som si povedala asi tak.. ..pokial sa budu vsetci dobre bavit, bude to skvela akcia a budu si to vsetci pamatat.. ..pokial sa budu novomanzelia usmievat, je to zaklad dobrej zabavy.. ..tak treba spravit vsetko preto, aby sme MY boli spokojne a bude to :)
Odpovedať
Profilova fotka
nepotrebujes... my sme tieto "gazdovske somariny" vynechali a nikomu nechybali ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenosko Ďakujem, uplne mi odľahlo že viacero to budete mať takto :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@winzy no veď aj ja tak chcem a presne aj s tými šatami, tiež sa pohrávam s myšlienkou že si dám ušiť v Trenčianských Tepliciach a nechcem sa prezliekať, aj tak tam budú len samy naši priatelia. Kde si si dala šiť, šaty? /IP/ @puffu ano? a ako ste to zvládli po organizačnej stránke, naozaj nebolo treba starejšieho? Ja sa obávam aby vedeli svadobčania čo a jak, aj s tým prvým tancom a ták...Ale mne sa na svadbu starejší vôbec nehodí, všetko chceme moderné, lampiony štastia a holubice, moderná hudba a nie počúvať Anderové vtipy :DD @makarion super presne takto si to predstavujem. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@nataniel108 Ďakujem kočky všetkým, veľmi ste ma povzbudili a o to viac sa tešííím :)
Odpovedať
@fiffinkaa hlavne by to boli uplne vyhodene peniaze von oknom, urcite ich mozes pouzit aj rozumnejsie..my sme si aj hudbu sami robili. mame velke repraky, vzali sme notebook, spravili si playlisty a ficalo to super..mali sme hudbu aku sme chceli ;) hlavne bol super pocit, ze nasej svadbe nebol ani jeden clovek cudzi, fotky mi robili kamosky fotografky a kameroval kamos a uplne to super vyslo, na spomienky staci aj amaterske video..nam osobne sa pacila takato svadbu. a hlavne aku ju chcete taku si ju spravte!! potom si ju vychutnas, bez stresov a budes na nu spominat len v dobrom..my stale spominame a tak ako nam vysla svadba, tak by sme si ju chceli stale zopakovat :)
Odpovedať
@fiffinkaa My sme nemali ani odobierku ani starejsieho a bola to uuuplna pohoda..Odcepcenie sme mali, lebo ten zvyk sa mi pacil a bolo to take ozivenie.. Starejsi vobec nechybal, mne sa celkovo tak nejako spaja starejsi hlavne s odobierkou a ked ta neni, tak naco :) Organizacne nebol ziadny problem, autobus pozvazal hosti do kostola, z kostola na hostinu a tam nas aj tak privital clovek z hotela a povedal aj kratke privitanie a dalej to uz islo samo ;-)
Odpovedať
@fiffinkaa myslim si ze sme to zvladli organizacne super,ja som aj ludom vravela ked sme ich pozavali ze kde bude priblizne sediet, vastne ci naplravo alebo nalavo...no a sestra a svagrinamali zasadacie poriadky a pomohli usadit ludi takze to bola iba chvilka.... no a co sa tyka prveho tanca, hod, kytice a nastup na redovy to hlasila hudba..tiez sme pustali lampiony a to sme dokonca ani nechlasili len sa to nejako rozkriklo jeden povedal druhemu atd...mali sme lampiony uz dopredu pripravene takze ich trebalo iba zapalit a vypustit, kazdy si zobral lampion, poniektory aj 2 a vypustali sme... tych 22 ludi nebude vela a urcite sa nebudete musiet prekrikovat a pekne vsetko zvladnete aj bez toho starejsieho...urcite sa to da zvladnut, nemyslim si ze je potrebny, dokonca nam tam vobec nechybal, no a prihovor po prichode do saly mal starsi druzba....
Odpovedať
Profilova fotka
baby a ako je to s prým tancom, kedy je? a najprv jednu pesničku my a potom jednu pesničku so svadobným otcom, či ako? A čo je to redový tanec? A kedy sa hádže kytica?? Ďakujem za info :)))
Odpovedať
@fiffinkaa no prvy tanec zvycajne byva po polievke, aspon co som bola na svadbach tak to tak bolo, rodicovsky tanec sme my osobne nemali lebo mi pride zbytocne ked vela ludi na nas cumi a my si tam tancujeme a aj tak cez cely vecer si s rodicmi zatancujes a nie len raz....takze to sme my vynechali...kytica sa hadze(aspon u nas) pred tym ako sa ides prezliect do popolnocnych alebo pred redovym tancom...a ten redovy tanec (vykrucanka, vencekovy tanec) vsade sa to vola inak, vlastne nevesta tancuje s hostami a ti musia po odtancovani prispiet do klubuka nejakym eurosikom...
Odpovedať
Profilova fotka
@puffu jaj jasné vykrúcanka, no to by bolo dobre aspon by sme si pár eur vytancovali :))) a ten rodičovský tanec nebudem mať asi ani ja..
Odpovedať
@fiffinkaa My sme mali prvy tanec ked skoncila prva vecera cela, nie uz po polievke. Mali sme ten prvy tanec - len ja s manzelom, na to plynule nadviazal tanec s rodicmi - ja s otcom, manzel s mamou a pocas tohto tanca sa uz ludia s nami aj vystriedali - po otcovi som tancovala so svokrom atd. a vlastne to pokracovalo ako prve tanecne kolo :-) Redovy tanec ani hadzanie kytice sme nemali :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?