Zásnubný prsteň a svadobná obrúčka. Ako to s nimi je?

Ahojte, nikde som tu nenašla žiadne vysvetlenie ako to funguje s prsteňmi. Zásnubný nosí iba žena, ten dá v deň svadby dolu a obaja majú svadobné obrúčky alebo ako to je??? Zásnubný kupuje ženích a obrúčky kto??? Nejak sa v tých tradíciách nevyznám, prosím o radu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
yasminelle, v tychto diskusiach sa riesi snubny prsten, tak si to skus pozriet, mozno to pomoze www.mojasvadba.sk/forum/show.php?vThr... www.mojasvadba.sk/forum/show.php?vThr... www.mojasvadba.sk/forum/show.php?vThr... www.mojasvadba.sk/forum/show.php?vThr...
Odpovedať
Ďíkes ;-)
Odpovedať
Ale aj tak, keby niekto chcel odpísať, dokiaľ to zamknú, budem veľmi rada.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj yasminelle u nás to bolo tak, že zásnubný prsteň mi kúpil môj manžel pred 3 rokmi ale som sa to dozvedela tak sme si ho išli vybrať spolu ;-) ale bolo to aj tak jedno, lebo by si vybral tú ktorá sa aj mne páčila, v auguste sme mali svadbu a koncom júna sme išli spolu vybrať obrúčky, ktoré chcel vyplatiť môj svokor, ale ja som si ten zásnubný nedala dole, len som ho dala na druhú ruku ;-) lebo sa mi veľmi páči a dostala som ho od mojej lásky ;-) takže u nás je to takto J
Odpovedať
Profilova fotka
S prstenmi to funguje tak ako si to spravite Vy sami . Ja som na svadbe snubny mala na lavej ruke a nosim ho stale lebo je to pre mna najkrajsi prsten . Teraz ho nosim na prostredniku a obrucku na prstenniku na pravej ruke. Zanubny sme kupili spolu a aj obrucky sme si vybrali spolu. :-)
Odpovedať
U nas to bolo tak, ze zasnubny kupoval priatel a ked ma ziadal o ruku, automaticky mi ho dal na lavu ruku..co som potom prisla na to, ze tam chcem mat obrucku (aby bola pri srdci) ;-) tak som ho pekne poprosila, aby mi zasnubny prehodil na pravu ruku :-D no a obrucky u nas je taky zvyk, ze ich kupuje buduci manzel, tajze tie sme boli vybrat spolu a zaplatil ich priatel a budeme ich mat potom obaja na lavej ruke..a zasnubny si necham aj na svadbe.
Odpovedať
zasnubny prsten je na zasnuby :-), obrucka je snubny prsten.... zasnubny sa nosi na prstenniku pravej ruky, obrucka na lavej... aj ja som mala aj pri sobasi zasnubny a nosim ho aj teraz, po svadbe.. aj zasnubny, aj snubny, nevidim dovod ho nenosit (zasnubny)
Odpovedať
ja som nosila obidva na lavej ruke, lebo prstene na pravej neznasam :-) inak u nas podobne ako ciusinka.
Odpovedať
ja rovnako ako slnieckova...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Yasminelle, snubny prsten sa dava na zasnuby cize vtedy ked Ta Tvoj drahy poziada o ruku. Tento prsten nosi iba zena. Obrucky su pre oboch - tie sa davaju v den svadby. Mne vyberal snubny prsten moj manzel (nevedela som o tom lebo to bolo prekvapenie) a strafil sa uplne presne ;-) Obrucky sme vyberali spolu. Ja nosim aj snubny prsten aj obrucku, nikdy ma nenapadlo prestat nosit snubny prsten po svadbe. A ci je to prava ruka alebo lava je to uplne jedno, je to na Tebe, na ktorej ruke Ti to bude pohodlnejsie. Hovori sa, ze by to mala byt lava ruka - od srdca, ale na tom nezalezi, ja nosim obrucku na pravej ruke a snubny prsten na lavej.
Odpovedať
slnieckova, zasnubny sa nosi na pravej ruke na prostredniku a vedla neho na prsteniku ma byt obrucka. Nie ako niekto vravi, ze zasnubny na pravej ruke na prsteniku. Ale v konecnom dosledku je to jedno. Aj tak si ho kazda da tam, kde sa jej to paci. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nosim aj snubny aj obrucku na pprsteniku na lavej ruke (blizsie k srdcu)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja nechapem ze riesite co sa kde nosi..ja si nosim prstene kde chcem a je mi uplne fuk, kde sa to akoze "ma"
Odpovedať
katka: tiez nosim obrucku na pravej ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
uplne suhlasim s luko, ani ja som to neriesila proste si ich nosim ako chcem
Odpovedať
Profilova fotka
to: yasminelle tu je nieco o symbole zasnub http://www.mojasvadba.sk/article/o-za...
Odpovedať
Profilova fotka
snubný nosím na pravej na prostredníku lebo mi je velký a obrúčku na lavom prstenníku ale aj tak si myslím že je to jedno pretože obrúčku i snubný prsteň rozpozná asi každý
Odpovedať
Profilova fotka
snubny nosim na lavej, obrucku na pravej :-) suhlasim s babami ze je to predsa jedno, kazdy si ich moze nosit kde chce (alebo aj nenosit). ale uz som sa stretla s ludmi, ktori brutalne riesili, preco nemam obrucku na lavej, lebo sa to tak "ma" 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
ja zatial zásnubný nosím na pravom prostredníku lebo všade inde mi je veľký :-N a obrúčku budem nosiť...no neviem kam mi bude pasovať a kde sa mi bude páčit.ale aspon na obrade dodržím tradíciu a dám si ho nasadiť na ľavý prstenník :)
Odpovedať
ahojte chcela som sa vas spitat ci snubny prsten nosi i muz?? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
U nas ho nosim len ja lebo som ho dostala od draheho ked ma poziadal o ruku A zasnubny nosim na lavej
Odpovedať
Profilova fotka
a s tou obruckou to asi zalezi ako stojite na obrade ci je zena po lavej strane v tedy ma muz obrucku na pravej a zena na lavej ;-)
Odpovedať
tak toto sme fakt neriesili....
Odpovedať
naozaj neviem pretoze ideme kupovat zasnubne prstene a neviem ci aj muz ma mat zasnubny prsten :-N
Odpovedať
Profilova fotka
niusenka - to musite vy dvaja vediet. dava sa aj retiazka, naramok, hodinky...
Odpovedať
ooo- no my by sme chceli zasnubne prstene mat obydvaja rovnake tak neviem ze ci ich zozeniemeale zatial ti dakujem
Odpovedať
tak to pocujem prvky krat, ze muz zasnubny prsten? :-N tak moj priatel by to urcite nenosil, hlavne kvoli praci a stale nieco robi, takze by mu zavadzal akykolvek prsten :-D tak dufam ze potom aspon obrucku trosku ponosi 8-(
Odpovedať
hviezdicka13j -a nevies nahodou ci sa nieco dava k zasnubam muzovy???
Odpovedať
niusenka, myslim ze nie... ja som sa s tym v mojom okoli teda doteraz nestretla... ved to nie je o davani darov, ale ked muz chce poziadat svoju priatelku o ruku, da jej snubny prsten, kvety :-) ale ak mu chces nieco dat, alebo ak je to u vas bezne, tak kludne.. ja by som vsak uprednostnila romanticku veceru vo dvojici... 8-)
Odpovedať
neviete mi prosim poradit ci mam priatelke zobrat zasnubny z bieleho alebo zlteho zlata ? co sa teraz viac paci zenam ? Dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?