Výzdoba od Anny

Profilova fotka
Ahojte :)...Máte niektorá skúsenosť s "Výzdobou od Anny" pre približne 120 ľudí? Viem, že to záleží od náročnosti, ale chcela by som vedieť len orientačnú cenu :) Ďakujeem :)
Odpovedať
okolo tisicky to bude
Odpovedať
to nie je trosku prehnana cena??? viem, že má krásnu výzdobu, ale dá sa aj za lacnejšie zohnať..
Odpovedať
mne dali na 80 ludi rozpocet tusim okolo 700 e, ale nepamatam si to presne.. 8-)
Odpovedať
no tak to je dobra pálka podľa mňa :) my máme výzdobu reštaurácie za cca. 80 eur, a to tam je všetko cez návleky na stoličky, obrusy a štóly na stôl, sviečky, kvetinová výzdoba, obrúsky a celé prestieranie, ako na webke majú výzdobu krásnu, ale neviem si predstaviť, že pri rozpočte 4000€ na svadbu pôjde len 20% na výzdobu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@miminnka @cathy83 Kocky, jasne, ze je to vela, ale treba sa na to pozriet tak, ze pre nu je to dusevna praca. Kazdy, kto takto robi vyzdobu, ju robi s radostou a hlavne kreativne, snazi sa vyhnut opozeranym banalitam. Pozera sa na priestor a snazi sa mu prisposobit celkovu naladu vyzdoby. Niekto ma jednoduchu (a vobec nie zlu!!) predstavu klasickej vyzdoby- navleky, obrusy, organzove stoly, kamienky, lupene, kvety a hotovo. Ale povedzme si uprimne, takto dnes vyzera kazda svadba- ci uz v kulturnom dome, v restauracii, kdekolvek... Ale ak sa chcete aspon trosku odlisovat, tak sa za to musi priplatit. Lebo pre nu to isto nie je len o tom, ze ma doma nakupene vsetky hore spominane veci a tie iba farebne obmiena na jednodlivych svadbach. Je to ako s rucnou pracou: vyrobok vyrobeny v cine vo fabrike kupite za neporovnatelne nizsiu cenu (napr. spominanych 80 eur) a vyrobok rucne zhotoveny nejakym majstrom vas moze vyjst na tych 700 az 1 000 eur. Je to vec pohladu :-) A este aby som to vysvetlila- nie som zamestnankynou Vyzdoby od Anny, ani od nej vyzdobu mat nebudeme, ale viem pochopit trhove ceny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
sakra aj mne by mohol niekto za moju dusevnu pracu dat 1000€ na den :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@diwa Este si k tomu treba priratat svadobnu prirazku :-D Vsetko, co obsahuje slova svadba alebo svadobny stoji aspon o 40 % viac ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nataniel108 Ano, ale aj to je vec pohladu. Niekto jednoducho nema na to, aby to v prirode sam nasiel, resp. nevidi v tom skrytu krasu, takze si da zaplatit za "svoje" dusevne vlastnictvo, a teda originalitu vyuzitia niecoho prirodneho tak, ako by to inych nenapadlo... Ale ak ide o dve firmy, ktore ponukaju to iste, z toho isteho zdroja (z prirody) a jeden si to necha preplatit a druhy nie, je uz len princip kapitalizmu. Kto ma meno, a teda istu znacku, si moze dovolit nechat si zaplatit aj za konarik zo stromu, ale niekto, kto este len zacina, sa musi vypracovat, aby si to aj on mohol dat jedneho dna zaplatit. A nepochybujem o tom, ze to tak urobi.... Aj s fotografmi to je tak isto. Zacinajuci fotograf si jednoducho nemoze zapytat za svoje fotky 1 500 eur, hoci foti lepsie ako niekto, kto je vo svojom obore znamy a uznavany. Ale tak to na trhu funguje. Treba sa presadit a potom pride odmena :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nataniel108 Presne tak, to som mala napisat na zaver svojho prispevku ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nataniel108 Napis mi prosim o koho ide, aspon do ip, rada si rozsirim obzory :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nataniel108 môžeš napísať aj mne. Ďakujem :-)
Odpovedať
aj nam bude robit vyzdobu. vcera sme s nou mali stretnutie, povedala som si svoju predstavu, nechali sme si aj poradit od nej - bola velmi mila. niektore veci sme nechali este otvorene, budeme sa musiet s frajerom dohodnut, ako ich budeme chciet. predbezne nam vyratali na 71 ludi 680 eur, ale plus, si davame aj zive kvety - od nich - beru ich z velkoskladu (lacnejsie), takze ratame navyse 200 eur. Je to teda dost penazi, ale ked si predstavim, ze by som to vsetko mala pripravit sama, nervovat sa den pred svadbou a den po svadbe to dat vsetko do poriadku - tak to teda urcite nieeeeee. Navyse, maju prenadhernu vyzdobu, ktoru sledujem uz viac ako 2 roky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eve83 Presne, ak maju ludia moznost priplatit si za sluzby, resp. vazia si svoj vlastny cas, nie je nic lepsie ako to cele nechat na niekoho ineho a uzivat si novy zivot :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry vecer, my spravime pre cca 70 ludi do 500 eur aj so zivymi kvetmi a kazdemu podla zelania. samozrejme aj poradime, kazdu vyzdibz sa snazime robit aspon trochu inu, aby bola pre novomanzelov niecim typicka a netradicna.
Odpovedať
Nám robila tiež výzdobu "anna",bolo to krásne ,ale boli sme dohodnutí na sume pre 60 ludí na 500e+ živé kvety,čo sme sa tiež dohodli na sume okolo 15e na stol,ktorých bolo 7 a po svadbe nám prišiel mail,že máme zaplatiť 980e,porobila si skoro všetko podla seba,jediné,čo zostalo dodržané bola farebná kombinácia.
Odpovedať
Nam robila tiez vyzdobu a keby som sa vydavala este raz znova by mi ju robila, a to som zaplatila nemale peniaze, a stalo to za to splnila vsetko co som si vymyslela, "lebo som nechcela vsetko to tradicne" a na ten pohlad vsetkych svadobcanov nikdy nezabudnem.
Odpovedať
ja zdobim asi tak rok ,par svadieb už mam za sebou ale tolko penazi by som nedala za vyzdobu ani ja , napr teraz som robila zlatu svadbu pre 125 ludi tam boli navleky (za 1 euro)vzorovane zlate masle (0,50) vzorvane stoly, obrusy, banket sukne (1euro/m) sviečky aj svietniky , ozdoby na stenu ,aj servitky,aranžmany (8, a 12 eur) , vyzdoba auta (20eur) aj kostola (25 eur), aranžmany boli umele a celkova suma bola Do 400 eur a vtom bola aj robota cesta (200km) možno som aj na niečo zabudla :) akože ano ma nadhernu pracu ale nie každy si to može dovoliť :/
Odpovedať
Milé nevestičky zdravím vás :-) Priznám sa, že nie som častý návštevník tejto stránky, ale dnes po upozornení od mojej nevestičky na nepríjemný príspevok ktorý písala sisaaa19 som nútená sa k nemu vyjadriť :-( aj ja som človek z mäsa a kostí a všetko si musím kupovať, tiež hladám a vyberám dodávateľov... aj v pracovnom živote aj v osobnom, tak ako aj vy :-) ... samozrejme, že výzdoba môže stáť 200e, ale aj 1200e a ktorá nevesta sa ako rozhodne je len na nej a samozrejme na jej požiadavkách a možnostiach. Ale o čom som presvedčená je, že u mňa sa platí za materiál, náklady, za prácu a PHM,, no za meno si zatiaľ neúčtujem :-) nepamätám si, že som dávala do výzdoby niečo nájdené v prírode a už vonkoncom že by som také veci účtovala, ale čo naisto viem je, že každá jedna moja nevesta dostala niečo k výzdobe čo mala zadarmo. Robila som kopec svadieb, pri ktorých nevesty nemenili nič z pôvodného rozpisu, tým pádom aj konečná cena bola taká ako mali v pôvodnom rozpočte. V žiadnom prípade si nedovolím riešiť, alebo inak rozoberať a hodnotiť ceny iných agentúr. Keď aj robíme tú istú prácu neznamená to, že musíme mať rovnaké ceny za materiály, rovnaké náklady.... v každej jednej sfére a to nie len v "svadobnej" existujú cenové rozdiely. Akokoľvek sa pri výbere dodávateľov rozhodnete ja osobne každej neveste želám aby im svadba dopadla tak ako ju majú vysnívanú, bez ohľadu na to či sa budem podielať na ich svadbe alebo nie :-) tiež súhlasím s tým, aby si nevesty odovzdávali skúsenosti s dodávateľmi a tým myslím reálne nevesty nie firmy, ktoré tu vystupujú ako nevesty a sami seba odporúčajú, čo je pre mňa nepochopiteľné a absolutne voči mojím zásadám ;-)
Odpovedať
@sisaaa19 Sisaaa, som presvedčená, že ste vo svojom príspevku neuviedli všetky skutočnosti ohľadom vašej svadby :-) chápem to nakoľko komplet výzdobu vo vašom prípade zabezpečoval prevažne ženích, tak vám viacero podstatných informácií uniklo ..podľa dohody, ako spomínate, ste mali na 60ľudí cenu 500e + cenu za kvety... Na dohodu sa môžete odvolávať pokiaľ ju sami nezmeníte, čo sa vo vašom prípade stalo týždeň pred svadbou, rozhodli ste sa pre okrúhle stoly, oboznámila som vás s cenou stolov a aj s možnosťou dopraviť si ich.. okrúhle stoly sme vám na žiadosť ženícha zabezpečili aj s dopravou čo bolo navyše k cene. na kvety ste si určili cenu za aranžmán 20e (7ks) a za ikebanu 30e za kus a chceli ste 2 kusy., resp. o tomto zas viacmenej rozhodovala vaša mama... ešte ste si mimo dohody vyžiadali pár vecí , ktoré som vám aj poskytla, na čo ste zrejme tiež zabudli : lampáše, zasadaciu tabuľu, viacej sviečok :-) žiadala som vás, aby ste si stoličky a ostatné stoly v sále pripravili aby sme sa my baby s nimi nemuseli naťahovať , čo sa nestalo a za 2hodinové prenášanie stolov a stoličiek som vám z pôvodne dohodnutej ceny za prácu tiež nenavýšila. V konečnom dôsledku výzdobu sme robili na väčší počet ľudí než bola dohoda, nakoľko ešte ženích dohlásil výzdobu stolov a stoličiek pre gratulantov... myslím, že výzdobu som vám urobila tak ako ste si priali, s tým, že niektoré detaily na ktoré som sa vás pýtala ste nechali na moje rozhodnutie pričom píšete, že som si výzdobu urobila podľa seba .. ano svojvoľne a bez zaúčtovania som vám zakryla pódium, dala srdiečka, baldachýn na hlavný stôl a ešte by sa pár vecí našlo, ktoré som neúčtovala. :-) no a ak sa za poslednú dobu nezmenili pravidlá matematiky tak pôvodných 500e + cena za stoly + doprava +cena za kvety + suma za pár ľudí navyše a zmien mimo dohody je spolu suma ktorú ste napísali, a z nej ste nakoniec dostali ešte 30e zľavu :-) tiež mimo dohody keď ste prišli do sály tak ste od dojatia z výzdoby plakali, čo mi je teraz ľúto a prizná sa, že to nechápem, lebo podľa vášho komentára som ju urobila podľa seba a podľa vás som dodržala len farebnú kombináciu. V piatok večer ste si vymysleli zakryť bar, čo tiež nebolo podľa dohody ani ste si o to vopred nežiadali, čiže aj týmto som pôvodnú dohodu porušila a bar som vám zakryla :-) takže, na záver, : dohoda je dohoda pokiaľ ju jedna zo strán nezmení a ja sama od seba zmeny nevykonávam. Ďalšia dôležitá vec podeľte sa so svojimi skúsenosťami, ale poprosila by som : mali by to byť informácie pravdivé a aj kompletné :-)
Odpovedať
suhlasim s pani Annou ," dohoda je dohoda pokiaľ ju jedna zo strán nezmení a ja sama od seba zmeny nevykonávam".robime iba to čo nam nevesty "nakažu" len mnoho krat sa stava že nevesta sama este v piatok večer nevie čo by presne chcela a všetko zostava na nás :/ ale aj to je pochopitelne :)
Odpovedať
@annaska zial, vacsina neviest je poviem to na rovinu nenormalna, chudak ich muzi
Odpovedať
Moj nazor je taky, ze toto je vseobecna slovenska vlastnost. Chciet vsetko, a najlepsie zadarmo. Ludia si neuvedomuju, ze za vsetko sa plati a v dnesnej dobe nik nerobi nieco pre pekne modre oci. Vsetci chcu vsetko za "rozumnu cenu" , ale co je rozumna cena? Rozok tiez nikdy nebude stat "rozumnych" 0,01€. Pretoze musi nakrmit obchodny retazec, pekaren a polnohospodara... @annaska mila p. Anna, ani by som sa nerozculovala nad takymto pristupom. je mi jasne, ze sa chcete branit a uplne Vas chapem. Mna by taketo jednanie tiez nenechalo chladnou. Slecna si kludne mohla nakupit tony lacnej cinskej organzy a celu salu si vysypat PVC lupenami. Bohuzial, len malokto vnima pridanu hodnotu originalnej vyzoby.
Odpovedať
cenová ponuka z výzdoby od anny bola 6 € na osobu pri počte 100 osôb, živé kvety zarátané neboli. Zredukovanie výzdoby a tým aj zníženie ceny nebolo možné. Pre mňa dosť vysoká cena, našla som si niečo iné za polovicu.
Odpovedať
Aj materiál nazbieraný v prírode má svoju hodnotu,je na každom ako si ho ohodnotí ,niekto si neúčtuje nič niekto symbolickú cenu.Všeobecne si ľudia myslia ,že keď je niečo z prírody musí to byť zadarmo,ale ten materiál nenaskáče sám do vázy,treba ho nazbierať a to je tiež práca a čas strávený prípravou materiálu na výzdobu.
Odpovedať
@florista presne tak, kolko ja zaplatim napr za exoticke plody, pre niekoho to nema žiadnu cenu napr v exotických krajinách :/ a my to kupujeme za velke peniaze ...aj ked to rastie unas ved prave aj ten čas je "drahý " ....a tak isto kto robí vyzdobu nie je jedno či musim zaplatit 5 ludí kto na tej výzdobe pracauje alebo len jedneho . Napr ja som sama len otazne je do kedy to budem stihať sama :-S
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?